Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
1. 12. 2012,
11.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 11.06

8 let

Olimpija se želi približati Mariboru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še 90 minut, nato pa sledi zimski počitek. Lepo spoznanje za osem prvoligaških taborov, ki se jih že loteva utrujenost. V zadnjem jesenskem dejanju bi se radi od navijačev poslovili z zmago.

Če bodo Domžalčani v Kidričevem pokazali vsaj delček tistega, s čimer so v sredo namučili jesenske prvake iz Maribora, jim zmaga ne more uiti. Tako vsaj trdi statistika, kjer so varovanci Stevana Mojsilovića zaradi drzne igre na gostovanjih osvojili že toliko točk, kot nobeden drug. Spopadli se bodo z novincem v 1. SNL, ki je padel v daljšo rezultatsko krizo. Občutek, ko sodnik odpiska konec, tekmec pa se znajde na kolenih, je Kidričane nazadnje nasmejal 7. oktobra. Nato pa so v sedmih nastopih osvojili le še dve točki, padli na osmo mesto in poskrbeli za nemirno spomladansko nadaljevanje. Na zadnjem jesenskem nastopu bodo nastopili skoraj brez udarne obrambne postave, manjkal bo tudi kaznovani vratar Tomaž Murko. Pri gostih, ki jim je naporen sredin derbi v težavnih igralnih razmerah nekoliko izpraznil baterije, bo zaradi kartonov manjkal Uroš Korun.

Sosedski obračun nudi pogoje za dramatiko posebne vrste. Ko se merijo Celjani in Velenjčani, je vedno zanimivo. Motiv je velikanski, svoje naredijo še glasni navijači. Celje in Rudar se bosta pomerila že 58., odkar se igra v 1. SNL, v zadnjem obdobju pa so absolutni vladarji ''knapi'', ki niso izgubili zadnjih sedem srečanj. Zato ima Pušnikova četa dodaten razlog, da osreči gledalce. Če v gosteh skoraj posnema ''domžalski'' slog in osvaja točke kar pogosto, pa ji doma nikakor ne uspe prepričati občinstva, še manj pa tekmecev. Brez domače zmage je že tri mesece, kar skrbi koroškega stratega. Če bi se Celjani na zimski premor podali s sladkim ''sosedskim'' skalpom, bi jim to pomenilo ogromno. Bi pa s tem prizadejali Rudarju še večji glavobol. Velenjčane čaka prihodnji konec tedna še zaostala tekma z Mariborom, zato bodo točke odrešitve za lepotni popravek na lestvici raje iskali na Areni Petrol. Tam, kjer že dolgo niso izgubili. Nastopili bodo brez kaznovanega Senada Jahića.

''Čudodelec'' Andrej Razdrh je z domačim porazom z Domžalami prekinil stoodstotni iztržek v Stožicah. Dokazal je, da so ''zmaji'' pod njegovim vodstvom ranljivi tudi na štadionu, ki zaradi skromnega obiska na tekmah 1. SNL in nepreglednih vrst praznih sedežev nudi žalostno podobo. Kaj drugače ne bo tudi danes, ko bo živo srebro skoraj mejilo na ''ničlo''. Slednja pa bo najverjetneje doletela goriško odpravo, ki resda prihaja v Ljubljano neobremenjena, saj nima nič izgubiti, a zna proti ponovno ogretemu Razdrhovem stroju naleteli na previsoko oviro. Se je pa ogrel najboljši strelec Dejan Žigon, kar predstavlja opozorilo zdesetkani obrmbi ''zeleno-belih''. Poleg Antonia Mlinarja Delamee bosta zaradi kartonov počivala še Nikola Nikezić in Matic Fink. Navijači Olimpije še vedno pogrešajo ''suspendirana'' Bobana Jovića in Miho Zajca, že dalj časa pa ne strelskega učinka Andraža Šporarja, ki je postavil temelj naslovu jesenskega podprvaka. Če bodo Ljubljančani proti najslabši obrambi prvenstva (Gorica prejme na tekmo skoraj dva zadetka) upravičili vlogo favorita, se bodo Mariboru približali na štiri točke. Vsaj za 24 ur. Potem pa bodo seveda imele vse v svojih nogah ''vijolice'', ki načrtujejo prednost pred zasledovalci še korenito povečati.

Če bi primerjali naravno moč, bi morali ''kanarčki'' postati lahek plen gorenjskim ''orlom'', a je dejstvo zaradi položaja na lestvici in osvojenih točk nekoliko drugačno. Koprčani so izraziti favoriti, kar pa samo po sebi ne prinaša točk in bo morala to Vanolijeva četa dokazati še na igrišču. Tu pa se primorskemu klubu pogosto zalomi, saj mu trmasti Gorenjci povzročajo nemalo težav in se lahko na Bonifiki pohvalijo celo z boljšo statistiko. Spomin na šokanten izpad iz pokala (čeprav so najprej zmagali v Kranju) je v mislih tretjeuvrščenih Koprčanov še prisoten, zdaj bo v ospredju obračun izkušenih branilcev Mateja Mavriča in Damirja Hadžića z razigranim napadalnim gorenjskim dvojcem Đurković – Bubanja. Slednji je začel tresti mreže. Nedavno je še večinoma grel klop na Bonifiki, kar bi lahko poskrbelo, da bi se na Primorskem po tekmi znova razširila zgodba o ''zakonu bivšega''.

Ne spreglejte