Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2007,
19.43

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 27. 11. 2007, 19.43

8 let, 2 meseca

Olimpija Interblock v očeh Pečečnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik Interblocka Jože ''Joc'' Pečečnik je vedno zanimiv sogovornik.

Še posebno v obdobju, ko je v središču zanimanja zaradi napovedane prenove bežigrajskega štadiona. V pogovoru za Sportal je spregovoril tudi o morebitni združitvi s tretjeligašem Olimpijo Bežigrad, ki v zadnjem času pošteno buri duhove v slovenske prestolnici.

Izkazana pomoč dotrajani ljubljanski nogometni infrastrukturi v obliki prenovljenega Plečnikovega štadiona za Bežigradom naj bi predvidoma ugledala luč sveta leta 2010, ali pa še kanček kasneje. Kdaj bo javnosti predstavljen idejni načrt prenove nekdanje trdnjave ''zlate'' Katančeve generacije, ki je pred leti podarila slovenskemu reprezentančnemu nogometu nepopisne izlive radosti? ''Konkretno maketo lahko pričakujemo februarja prihodnje leto. Vsi postopki so v pripravi. Gre za velik projekt, tako da je potrebno urediti ogromno stvari, zaenkrat pa še ni končnega idejnega projekta. Zadevo pripravlja švicarska agencija s svetovno priznanimi FIFA arhitekti, ki sledijo našim navodilom. Če se pri delu ne bodo izkazali, potem zagotovo ne bodo izvajalci. Za zdaj poteka vse po načrtih,'' je povedal za Sportal Jože Pečečnik in namignil, da naj bi končna kapaciteta bežigrajskega štadiona štela okrog 15.000 mest. ''Lahko tudi 13.500 oziroma tam nekje do 16.000, odvisno od idejnega projekta, bo pa okrog 35 odstotkov celotne kapacitete namenjeno tako imenovanim 'VIP' sedežem. Stroški so tukaj težko predvidljivi. Moja ocena je, da bo potrebno vložiti čez 100 milijonov evrov. Vsekakor bomo iskali investicijo, ki bo 'generirala' dodaten dobiček iz naslova najemnin, katere bomo zahtevali od športnih podjetij. Pri takem modelu investicija niti ni pomembna, ampak je bolj pomemben dobiček,'' je pojasnil ''strategijo'' poslovanja gospodarske družbe Bežigrajski športni park.

Le en klub v Ljubljani?

Ljubljanski župan Zoran Janković v zadnjem času ne skriva odkrite želje o združitvi dveh najmočnejših nogometnih klubov v slovenski prestolnici. ''Moj pogled je tak, da kakšne 'hude' združitve tukaj ne more biti. Mi imamo pač trenutno finančno perspektivo dosti večjo kot Bežigrad. V kolikor bi prišlo do končnega dogovora, bi to pomenilo, da bi prevzeli še drug klub tako finančno kot tudi organizacijsko. O tem se pogovarjamo že ves čas zelo konkretno. Velika želja je, da bi imeli v Ljubljani le en klub, predvsem pa da bi Olimpija hitreje in trdneje prišla v prvo ligo. Ves projekt Olimpije Bežigrad je srčno dobro zastavljen, se pa po drugi strani ve, da je osnovni cilj v današnjem nogometu predvsem ta, da se ekonomsko preživi. Še stalni prvoligaški klubi imajo resne težave, licenciranje je vsako leto hujše ... V kolikor bi našli skupen model, ki bi nas vse skupaj zadovoljil, potem bi bila združitev vsekakor možna,'' razmišlja o tem vprašanju bogati podjetnik, ki je postavil na noge nekdanji Factor, njegovi cilji pri Interblocku pa se spogledujejo tudi z osvojitvijo državnega naslova.

Zavrl pokazal zanimanje

Kakšna pa je bila reakcija na morebitno združitev v taboru ''zeleno-belih''? ''Predsednik Franci Zavrl je pokazal veliko zanimanja. On bi rad naredil tako, da bi bil volk sit, koza pa cela. Zaveda se, da je edini finančni generator Bežigrada in da bo dolgoročno gledano težko zdržal. Vsak dan mu je tudi bolj jasno, da je za nogomet potrebno veliko denarja. V kolikor bo prišlo do tega, da bomo upravljali tudi drugi klub, bomo morali pošteno in korektno organizirati, da bosta oba kluba normalno funkcionirala pod enim imenom Olimpija Interblock. Interblock bi bil pridodan imenu zato, ker ima Interblock z našim klubom dolgoročno sponzorsko pogodbo,'' je zaupal ambiciozni predsednik edinega ljubljanskega prvoligaškega kluba, ki je po 19 krogih PrveLige Telekom Slovenije uvrščen na četrto mesto.

Sveži obrazi pri Interblocku

Klubsko vodstvo Interblocka bo v zimskem premoru naredilo analizo dosedanjega dela, do takrat pa se po zagotovilih predsednika ne bo oziralo na rezultate. Velja v zimskem prestopnem roku pričakovati veliko sprememb v taboru ''kockarjev''?

''Dejstvo je, da smo po mojih ocenah zagotovili 30 odstotkov ekipe, zdaj pa jih moramo pokriti še dodatnih 70. Tako se nam obeta veliko število svežih obrazov, ki bodo izbrani bolj sistemsko kot poprej. Izbrani ne bodo v nobeni paniki, saj se nam zdaj res nikamor ne mudi. Nimamo niti nobene potrebe, tako da lahko konec koncev igra tudi ta ekipa do konca. Če pa bodo že okrepitve, pa bodo prišli v poštev vsi igralci, ki bodo imeli finančno sprejemljive pogoje, hkrati pa bodo z mislimi trdno pri Interblocku,'' je naznanil ''Joc'' in zatrdil, da v ljubljanskem nogometu še ni rekel zadnje. Daleč od tega ...

Ne spreglejte