Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
23. 6. 2011,
13.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Maribor

Četrtek, 23. 6. 2011, 13.38

8 let

Olimpija in Maribor prvič 27. avgusta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na pol delegiran ples kroglic je določil pare 1.SNL. Branilec naslova Maribor bo v prvem krogu gostil Novogoričane, prvi veliki derbi pa sledi v 7. krogu, ko bodo ''vijolice'' gostovale v Stožicah.

Sredi julija se bo začela že 21. prvoligaška nogometna sezona v samostojni Sloveniji. Mimo dvajsetih let 1. SNL ni mogel niti predsednik NZS, ki je obletnico označil za pomemben dogodek. ''Obletnica kaže na kontinuiteto slovenskega nogometa. Kljub relativno težki finančni situaciji, ki otežuje financiranje klubov in športa nasploh, smo uspeli sestaviti enako število klubov v prvi in drugi ligi. Zdaj pa je poteza na vas, klubih. Vsem želim uspešno sezono in čim več gledalcev, saj je le to pogoj za nadaljevanje uspešne slovenske nogometne zgodbe, ki traja že 20 let. Brez klubskega nogometa ne bi bilo niti reprezentance, niti nogometa v Sloveniji. NZS bo naredila vse, da mu pomaga in poveča njegovo popularnost,'' je podal obljubo Aleksander Čeferin ter ob pogledu na ne povsem polno dvorano v hotelu Kokra dodal, da očitno nekaj klubov ne zanima žreb, ob tem pa vendarle srčno upa, da jih bo bolj zanimala liga.

Geografska bližina in EP 2012 do 17 let

Pred začetkom žreba prvoligaških parov je določene okoliščine, ki jih je bilo treba pri plesu kroglic upoštevati, pojasnil vodja tekmovanja 1. SNL: ''Zaradi geografske bližine krajev so nasprotne številke dobili Nafta in Mura 05, CM Celje in Rudar ter Olimpija in Domžale. HiT Gorica bo zaradi vzdrževalnih del na štadionu prvo tekmo igrala v gosteh, svoje je naredilo tudi evropsko prvenstvo do 17 let, ki ga bo v prvi polovici maja 2012 gostila Slovenija,'' je povedal Andrej Zalar. UEFA zahteva, da EP 2012 poteka na prvoligaških štadionih. Igralni dnevi in štadioni še niso potrjeni, je pa nekaj kandidatov v ožjem krogu. Za zdaj je jasno, da bo polfinale in finale v Stožicah, ena igralna skupina pa v Ljudskem vrtu. Pri žrebu je na pomoč priskočil Andraž Šporar (Interblock), najboljši strelec kadetske lige. Ples kroglic je odločil, da bodo prvaki v uvodnem krogu gostili Novogoričane, pokalni zmagovalci bodo gostovali v Velenju, Fazanerija bo prvoligaško vrnitev podoživela v družbi Koprčanov, Kranjčani bodo pričakali Nafto, Olimpija pa v Stožicah Celjane. Prvi veliki derbi bo v 7. krogu, ko bo 27. Avgusta v Stožicah gostoval Maribor.

Fotoutrinki:







Ne spreglejte