Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 1. 2014,
7.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Neymar Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Xavi Getafe

Petek, 17. 1. 2014, 7.38

8 let

Olajšanje za Barcelono: Neymar bo počival "le" tri tedne

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Barcelone so na krilih Lionela Messija v osmini finala pokala izločili Getafe. Veselje Kataloncev je skazila poškodba Neymarja. Brazilec naj bi bil nared za osmino finala lige prvakov.

Napovedi trenerja Gerarda Martina, da se brazilski zvezdnik Neymar ni huje poškodoval, so se izkazale za resnične. Ko je sredi prvega polčasa zapuščal zelenico v Madridu, je stokal od bolečin, desni gleženj pa si je poškodoval v eni izmed napadalnih akcij, v kateri ni bilo stika z branilcem Getafeja.

"Na srečo ni tako hudo, kot bi lahko bilo. Lahko si oddahnemo. Nekaj časa ne bo igral, vseeno pa bi raje počakal zdravnike, da ocenijo, koliko časa bo odsoten," je po drugi zaporedni pokalni zmagi nad Getafejem povedal Tata.

Neymar bo danes opravil podrobne preglede, po katerih bo več jasnega o tem, koliko časa bo odsoten z zelenic. Če gre verjeti prvim informacijam iz tabora Barcelone, bo manjkal tri tedne, tako da bo prišel v poštev tudi za bližajoča se dvoboja osmine finala lige prvakov z Manchester Cityjem. Prvi bo na sporedu čez mesec dni na štadionu Etihad.

Messi drži palce za Neymarja

Junak četrtkovega pokalnega srečanja v španski prestolnici je bil Lionel Messi. Dvakrat je zadel v polno, po enkrat v vsakem polčasu. Še drugič zapored je v osmini finala pokala dvakrat zatresel mrežo Getafeja, ki mu je skupno podaril kar štiri zadetke. Bolj kot zadovoljen s strelskim učinkom pa je bil po srečanju zaskrbljen za zdravstveno stanje 21-letnega Brazilca.

"To, kar se je zgodilo Neymarju, je velika smola. Lahko si le želimo, da ni utrpel hujše poškodbe, saj ga potrebujemo. Je pomemben člen naše ekipe," je mlajšemu soigralcu zaželel čim hitrejšo vrnitev na igrišča. S svojo predstavo je bil zadovoljen, a je dodal, da še vedno ni v polni formi. "Potreboval bom še nekaj časa, da bom ujel ritem in lahko pokazal vse, kar znam," je napovedal.

Xavi odigral že 700. tekmo za Barcelono

Na videz nepomemben dvoboj med Getafejem in Barcelono, saj so si Katalonci na prvi tekmi priigrali visoko prednost (4:0), je poleg poškodbe Neymarja in dveh zadetkov Messija postregel še z novim mejnikom Xavija. Motor Barcelone in španske reprezentance je odigral 700. tekmo za Barcelono. Tokrat je vstopil v igro z rezervne klopi.

Številni navijači Kataloncev bi raje videli, da bi trener Martino na tekmi, na kateri je Blaugrana branila prednost štirih zadetkov, na klop posadil še kakšnega zvezdnika, denimo osmoljenca Neymarja. Tako pa je želel argentinski strateg na delu videti južnoameriški dvojec Messi – Neymar.

Barcelona se bo v četrtfinalu pokalnega tekmovanja pomerila z Levantejem.

Ne spreglejte