Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 3. 2016,
23.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

oko strokovnjaka Barcelona

Nedelja, 20. 3. 2016, 23.03

8 let

Boji se, da boljšega od Barcelone še ni bilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

"Prvi favorit je Barcelona. Za njo bi postavil Bayern, veliko lahko naredi tudi PSG," po osmini finala lige prvakov ni niti najmanj presenetil tokratni gost rubrike Oko strokovnjaka Tonči Žlogar.

Tudi njega je v osmini finala najbolj navdušil nogometni triler, ki smo ga v sredo spremljali v Münchnu. Bayernu je uspel veliki preobrat proti Juventusu, po podaljških je dosegel zmago s 4:2.

"Vrhunska predstava, v kateri smo lahko uživali. Juventus se je na povratni tekmi 60 minut odlično kosal z Bavarci, čeprav je igral močno oslabljen. Visoko je pritiskal na nasprotnika po vsem igrišču in zasluženo vodil. Na žalost Italijanov je tak tempo igre težko zdržati celo tekmo, kar je Bayern s pridom izkoristil. Menjave, ki so pri gostih prišle na igrišče, niso prinesle tega, kar je Massimiliano Allegri pričakoval, in Bayern je unovčil svojo kakovost. Ko je zadel za 2:2, sem bil prepričan, da bo napredoval. Vedel sem, da potnika v četrtfinale ne bodo odločile enajstmetrovke," je povedal nekdanji nogometaš, ki se zdaj ukvarja s trenerskim poslom, Tonči Žlogar.

Vrhunski nogometni stroj

O Barceloni, ki je zmagala dvakrat in brez težav odpravila Arsenal, ima sijajno mnenje. Predvsem o njenem napadalnem trojčku, ki ga tvorijo Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar.

"Barcelona je vrhunski nogometni stroj. Mislim, da se ne bom zmotil, če bom rekel, da je to najboljša ekipa zadnjega obdobja v nogometu. Vsaj deset let že ni bilo takšne. Užitek jo je gledati. Njo in njene napadalce. Barcelona ima morda celo najboljši napad vseh časov. Vsi trije, ki igrajo spredaj pri Kataloncih, so preprosto fenomenalni," je južnoameriški napad katalonskega nogometnega velikana pohvalil Izolčan.

PSG lahko zaradi Zlatana pride zelo daleč

PSG je na poti v naslednji krog izločil Chelsea, potem ko je Londončane dvakrat premagal z 2:1. "Pričakovan razplet. PSG je v tej sezoni še boljši, kot je bil, Chelsea je malce padel. Parižani imajo Zlatana Ibrahimovića, ki je v sijajni formi. To je ekipa, ki je že dlje časa skupaj in igra dober nogomet. Z malo sreče lahko PSG pride tudi v finale," je prepričan Žlogar.

Jan Oblak spada v sam svetovni vrh

Tudi o Janu Oblaku, ta je z madridskim Atleticom po dveh tekmah brez zadetka proti PSV Eindhovnu napredoval po enajstmetrovkah, je govoril z izbranimi besedami.

"Zagotovo spada med deset najboljših vratarjev na svetu. Slovenci imamo z njim in Samirjem Handanovićem dva vratarja, ki v zadnjih dveh letih spadata v sam svetovni vrh. V svoji ekipi vnašata mir, dobro igrata z nogama, odlično bereta igro," je povedal 38-letni nekdanji reprezentant in nekaj besed namenil povratni tekmi med Atleticom in PSV, v kateri so o potniku med najboljših osem odločali streli z bele točke.

"Čeprav v Madridu nismo videli golov, je bila tekma zelo zanimiva. Polna ritma in dinamična. PSV me je prijetno presenetil, saj je igral dobro in pogumno. Manjkali so le zadetki, a na koncu je razplet po godu slovenskih navijačev. Atletico je zelo dober, tudi v nadaljevanju sezone ga ne gre odpisati," je povedal.

Pričakoval je, da bodo zmagali tudi v Manchestru

Peti četrtfinalist je Manchester City, ki je na povratni tekmi proti Dinamu remiziral z 0:0, a je delo opravil že v Kijevu, kjer je zmagal s 3:1. "Pričakoval sem, da bo City zmagal tudi na povratni tekmi, a pomembno je le, da je napredoval in končno prišel v četrtfinale lige prvakov," pravi Žlogar.

Real ima kar nekaj težav

Med najboljšimi osmimi se je znašel tudi Real. Madridčani so dvakrat z 2:0 premagali Romo.

"Na povratni tekmi v Madridu bi se lahko zgodilo marsikaj, če bi Roma pri izidu 0:0 izkoristila priložnosti, ki jih je imela. V nogometu štejejo le zadetki. Real je zadel štirikrat, Roma niti enkrat, zasluženo so se napredovanja veselili Madridčani. Real ima kar nekaj težav v obrambi, Zinedina Zidana čaka kar nekaj dela, a mislim, da bo v nadaljevanju sezone veliko boljši. Ima vrhunske posameznike, ne gre ga odpisati," napoveduje naš sogovornik.

Benfica je izkoristila hendikep Rusov

Benfica je na poti v četrtfinale premagala Zenit, ki je blestel v skupinskem delu tekmovanja, a se zdaj poslavlja od evropske sezone. "Rusi so imeli donedavnega zimski premor, kar je velik hendikep. To je Benfica s pridom izkoristila in pričakovano napredovala," pravi nekdanji nogometaš ajdovskega Primorja, Gorice, Olimpije in številnih ciprskih klubov.

Wolfsburgu pripisuje najmanj možnosti

Kandidata z najmanj možnostmi, da osvoji evropski naslov, vidi v Wolfsburgu. Ta je bil boljši od belgijskega Genta. "Tudi tukaj ni bilo presenečenja, napredovala je boljša ekipa. Wolfsburg je v tej sezoni odigral nekaj zelo dobrih tekem. Ima nekaj odličnih posameznikov, ki so dobri predvsem v prehodu iz obrambe v napad," je za konec še povedal Žlogar.

Ne spreglejte