Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 4. 2016,
9.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid liga prvakov Wolfsburg

Sreda, 13. 4. 2016, 9.58

6 let, 6 mesecev

Cristiano Ronaldo zaprl usta kritikom: Ni slabo, kaj?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

''Zadetki so v mojih genih,'' je po sanjski predstavi na tekmi med Realom in Wolfsburgom (3:0), ki jo je kronal s tremi zadetki in napredovanjem belih baletnikov v polfinale lige prvakov, dejal Cristiano Ronaldo. V ligi prvakov je dosegel že 93 zadetkov!

Kar je zvezdniški Portugalec Cristiano Ronaldo obljubil, je tudi izpolnil. Strahovi navijačev belih baletnikov, da bi lahko kljub ugodnemu žrebu izpadli že v četrtfinalu lige prvakov, so se izkazali za neutemeljene. Real je s pomočjo bučnega domačega občinstva dokazal, da na prvi tekmi v Nemčiji še zdaleč ni pokazal pravega obraza.

Prejšnji teden je v Wolfsburgu odigral tekmo, na kateri mu ni šlo prav nič od rok in jo izgubil z 0:2, ko pa je napočil čas za povratno srečanje, se je v najboljšem med najboljšimi nogometaši, ko gre za zadetke v ligi prvakov, prebudil strelski nagon. Real je zmagal s 3:0, Ronaldo pa postal junak večera.

Poskrbel, da ni bilo podaljškov

Po visoki zmagi je dočakal ovacije 80 tisoč navdušenih navijačev, ki so se v deževnem vremenu klanjali njegovemu veličastnemu podvigu. V prvem polčasu je dvakrat premagal vratarja nemškega podprvaka. Najprej v 16. minuti, ko je zadel iz bližine in izigral neprevidno obrambo Wolfsburga, le minuto pozneje nato se je med strelce vpisal z mojstrskim strelom z glavo, ko je bil najvišji v zraku in poskrbel za izbruh radosti v španski prestolnici.

Portugalec je mrežo Wolfsburga zatresel trikrat. To je bil njegov 37. trojček v dresu Reala. | Foto: Portugalec je mrežo Wolfsburga zatresel trikrat. To je bil njegov 37. trojček v dresu Reala.

Nato je bil na semaforju dolgo časa izpisan rezultat 2:0 za Real. Akterji so se spogledovali z mislijo, da se bo dvoboj prevesil v podaljšek, Ronaldo pa je vendarle poskrbel, da je bilo vse odločeno že v rednem delu. Zadetkov lačen strelec iz Madeire je možnost scenarija o podaljšku odpihnil s tretjim zadetkom na tekmi. Tokrat je zadel v polno iz prostega strela. Našel je luknjo v živem zidu volkov in z neubranljivim strelom poskrbel za dovolj visoko zmago za napredovanje v polfinale.

Ena najboljših predstav, ne pa tudi najboljša

Predstava je bila popolna, Ronaldo je prejemal čestitke na vsakem koraku. ''To je bila ena mojih boljših predstav, ne pa tudi najboljša. Od začetka sezone, ko nisem igral na ravni, ki so je bili navijači od mene vajeni, sem bil izpostavljen številnim kritikam. Imel sem težave, tudi zdravstvene, a tega nisem želel obešati na veliki zvon. Nadaljeval sem s trdim delom in dokazal, da sem se vrnil v najboljšo formo. Številke in statistika to potrjujejo. Zdaj sem srečen, do konca sezone pa želim biti še boljši,'' je po sladki zmagi poudaril 31-letni as, ki želi z Realom stopiti na evropski vrh.

Švicarski vratar Diego Benaglio, ki brani za volkove, je moral po žogo v svojo mrežo trikrat. | Foto: Švicarski vratar Diego Benaglio, ki brani za volkove, je moral po žogo v svojo mrežo trikrat.

Pred srečanjem je napovedal, da bodo navijači Reala v torek prisostvovali čarobnemu večeru. Ni se zmotil. ''Tako je tudi bilo. Odlično smo vstopili v tekmo in hitro dosegli dva zadetka. Pritisnili smo na tekmeca, čestitke pa si zaslužijo tudi navijači, ki so nam zelo pomagali. To je bil popoln večer. Wolfsburg je bil zahteven tekmec, a smo zasluženo napredovali v polfinale,'' se je smejalo kapetanu portugalske reprezentance, ki je popeljal Real med štiri najboljše klube v ligi prvakov.

Messiju pobegnil na deset zadetkov razlike

Ronaldo je z novim hat-trickom, v dresu Reala jih je v vseh tekmovanjih dosegel že 37, povečal vodstvo na večni lestvici najboljših strelcev v ligi prvakov. V bogati karieri jih je dosegel že 93, najbližji zasledovalec Lionel Messi pa jih je zbral deset manj. Z Argentincem sta bila po koncu sezone 2014/15 izenačena, oba sta se lahko pohvalila s 77 zadetki, v zadnjih mesecih pa je Portugalec, tudi na račun Messijeve odsotnosti zaradi poškodb, pobegnil napadalcu Barcelone.

Rad bi pomagal ekipi in se pomeril z Benfico

CR7 je postavil novi mejnik, saj je že šesto sezono zapored v vseh tekmovanjih dosegel vsaj 45 zadetkov. V tej sezoni je v ligi prvakov dosegel že tri trojčke (hat-tricke), kar pred njim ni uspelo še nikomur. ''Ni slabo, kaj?'' ni skrival dobre volje pred predstavniki sedme sile.

V tej evropski sezoni se je podpisal pod 16 zadetkov, rekord v eni sezoni lige prvakov pa znaša 17. Njegov lastnik je prav Ronaldo. Postavil ga je v šampionski sezoni 2013/14. ''Nisem obremenjen s tem rekordom, lahko pa dosežem več kot 17 zadetkov. To bi bilo zelo dobro, saj bi s tem pomagal ekipi. Dal bom vse od sebe,'' je obljubil navijačem, da v tej evropski sezoni še ni rekel zadnje.

Za novi hat-trick je prejel posebno darilo, igralno žogo, ki jo je po tekmi  | Foto: Za novi hat-trick je prejel posebno darilo, igralno žogo, ki jo je po tekmi

V petek bo izvedel tekmeca v polfinalu. Ima le eno željo. Želel bi se pomeriti z Benfico, ki se bo danes na povratnem četrtfinalnem dvoboju pomerila z Bayernom. Na Bavarskem je izgubila z 0:1. ''Če se bo portugalski klub uvrstil v polfinale, bi zelo rad igral na Portugalskem,'' je dejal nekdanji nogometaš Sportinga, mestnega tekmeca Benfice.

Če bi se mu uresničila želja, bi se vrnil na štadion, na katerem je pred slabima dvema letoma praznoval svoj edini evropski naslov z Realom. V finalu lige prvakov v sezoni 2013/14 je v napetem srečanju premagal Atletico. Madridski tekmec bo na delu danes, ko bo z Janom Oblakom med vratnicama pričakal Barcelono in skušal nadoknaditi zaostanek iz Katalonije (1:2). Morda se pa Real v polfinalu sreča prav s španskim tekmecem …

Ne spreglejte