Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
11. 5. 2017,
9.40

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,28

Natisni članek

Sergio Ramos Isco Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zinedine Zidane UEFA liga prvakov Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak Gabi Atletico Madrid Diego Simeone

Četrtek, 11. 5. 2017, 9.40

12 mesecev

Odzivi po zmagi Atletica nad Realom (2:1)

Simeone: Čeprav smo izpadli, nismo izgubili

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,28
Atletico Real | Foto Reuters

Foto: Reuters

Madridski Atletico je v Evropi ponovno ostal praznih rok proti mestnemu tekmecu Realu. Čeprav ga je doma premagal z 2:1, je bil zaostanek s prvega polfinalnega srečanja lige prvakov prevelik (0:3). Oba tabora sta se strinjala, da je o finalistu odločil mojstrski prodor Karima Benzemaja, po katerem so beli baletniki prek Isca premagali Jana Oblaka in si ustvarili neulovljivo prednost.

"Od sebe smo dali vse, kar smo bili sposobni dati. Borili smo se proti aktualnemu prvaku. Iz tega se bomo veliko naučili, to nas bo naredilo še boljše," je modroval Diego Simeone, ki je kot trener Atletica v ligi prvakov doživel nov rezultatski neuspeh proti Realu. Še četrtič zapored je v ligi prvakov izpadel proti mestnemu sosedu, tokrat v polfinalu.

Atletico ni zmogel nadaljevati v atomskem ritmu

Diego Simeone ni nadoknadil zaostanka, za katerega je prejšnji teden s tremi zadetki poskrbel Cristiano Ronaldo. | Foto: Reuters Diego Simeone ni nadoknadil zaostanka, za katerega je prejšnji teden s tremi zadetki poskrbel Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters Zaostanek s prve tekme (0:3) se je izkazal za prevelikega, tako da na Vicente Calderonu, ki je gostil še zadnjo evropsko tekmo, ni bilo čudeža. Pa čeprav ni manjkalo dosti, da bi se zgodil, saj je Atletico ekspresno povedel z 2:0 ... 

"Ljudje si bodo najbolj zapomnili uvodnih 30, 35 minut. Čarobna energija Calderona bo ostala z menoj za vedno. Čeprav smo izpadli, danes nismo izgubili. Moji igralci imajo ogromno srce. Vedno dajo vse od sebe. Morali bi jih klonirati," je po izpadu iz lige prvakov dejal Argentinec in izžareval ponos nad predstavo izbrancev in tudi podporo navijačev.

Ko so njegovi izbranci povedli z 2:0, so nadzor nad igro počasi, a zanesljivo prepustili gostom. Domači navijači so pričakovali nadaljevanje stampeda proti vratom evropskih prvakov, a se njihova želja ni uresničila.

Vicente Calderon je v sredo gostil zadnjo evropsko nogometno tekmo. V prihodnji sezoni bo Atletico igral na novem štadionu Wanda Metropolitano. | Foto: Guliverimage/Getty Images Vicente Calderon je v sredo gostil zadnjo evropsko nogometno tekmo. V prihodnji sezoni bo Atletico igral na novem štadionu Wanda Metropolitano. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Uvodnih 25 minut nam je vzelo preveč moči. Nismo mogli nadaljevati v podobnem ritmu. Na drugi strani je bil velik tekmec, ki je izkoristil prvo našo napako v obrambi in dosegel zadetek," je pojasnil Simeone. Prihodnjo sezono bo tekmece pričakal na novem štadionu. Wanda Metropolitano, ki bo sprejel skoraj 70 tisoč gledalcev, bo zamenjal Vicenteja Calderona.

Benzema mojstrsko prodrl, Kroos streljal, Oblak odbil ...

Veselje Ronalda in Isca, ko je Real znižal na 1:2 in premagal Oblaka. | Foto: Guliverimage/Getty Images Veselje Ronalda in Isca, ko je Real znižal na 1:2 in premagal Oblaka. Foto: Guliverimage/Getty Images Ko je Atletico po 16 minutah vodil z 2:0, je samozavestne goste spravil v zagato. V polno sta zadela Saul Niguez in po ne preveč posrečenem izvajanju kazenskega udarca Antoine Griezmann. Beli baletniki so nato začeli igrati bolje, v 42. minuti pa je v polno zadel Isco. Karim Benzema je mojstrsko prodrl po levi strani, ukanil tri branilce Atletica, nato pa podal žogo Toniju Kroosu.

Jan Oblak je še odbil strel Nemca, nato pa je najhitreje do žoge pritekel mladi Španec in brez večjih težav zatresel nebranjeni del mreže. S tem je Realu zagotovil rekord. Beli baletniki so se izenačili z Bayernom, saj so dosegli vsaj en gol že na 61. zaporedni tekmi v vseh tekmovanjih.

"Nihče ni rekel, da bo preprosto. Ponosen sem na našo ekipo. Ko smo se znašli v težavah (zaostanek z 0:2, op. p.), smo pokazali značaj in šli po zadetek," je poudaril kapetan Reala Sergio Ramos.

Oblak prekinil sanjski niz

Škofjeločan Jan Oblak je na tekmi z Realom ubranil pet strelov in si prislužil visoke ocene za nastop. Prekinil je niz nepremaganosti na domačih tekmah Atletica v izločilnem delu lige prvakov. Po sedmih srečanjih, na katerih je na Vicente Calderonu ohranil mrežo nedotaknjeno, ga je premagal Isco.

Atletico je po sedmih zaporednih domačih srečanjih izločilnega dela lige prvakov prejel zadetek. Pred tem je Oblakova mreža ostala nedotaknjena proti Leicester Cityju, Bayerju iz Leverkusna (dvakrat), Bayernu, Barceloni, PSV in Realu.  | Foto: Twitter - Voranc Atletico je po sedmih zaporednih domačih srečanjih izločilnega dela lige prvakov prejel zadetek. Pred tem je Oblakova mreža ostala nedotaknjena proti Leicester Cityju, Bayerju iz Leverkusna (dvakrat), Bayernu, Barceloni, PSV in Realu. Foto: Twitter - Voranc

Zidane in Gabi izpostavila potezo Benzemaja

Zinedine Zidane lahko 3. junija postane prvi trener, ki bi ubranil naslov v ligi prvakov. | Foto: Reuters Zinedine Zidane lahko 3. junija postane prvi trener, ki bi ubranil naslov v ligi prvakov. Foto: Reuters "Še slajše je, da smo se v finale uvrstili na tak način. Izločili smo velikega tekmeca," je po tekmi razmišljal strelec Isco, ki je v udarni enajsterici nadomestil poškodovanega Garetha Bala. Morda bo ostalo pri tem tudi 3. junija, ko se bo o novem (starem) evropskem prvaku odločalo v Cardiffu. Valižani bi seveda radi na delu spremljali svojega najboljšega nogometaša, zato bo pred trenerjem Zinedinom Zidanom zahtevna odločitev.

Francoski strateg je po tekmi izpostavil potezo Benzemaja, ki se ni vpisal med strelce, a je imel ogromne zasluge za zadetek Reala. "Ne vem, kako mu je to uspelo. V nogometu niso pomembni le zadetki," je skušal utišati kritike, ki nekdanjemu napadalcu Lyona očitajo, da ni zadel v polno že osem tekem.

Jan Oblak je prejel zadetek v zadnjih minutah prvega polčasa. | Foto: Reuters Jan Oblak je prejel zadetek v zadnjih minutah prvega polčasa. Foto: Reuters

O Benzemaju je spregovoril tudi kapetan Atletica Gabi. "V prvem polčasu smo bili odlični, potem pa nam je čarobna poteza Benzemaja pokvarila sanje," je dejal in pohvalil navijače, ki so ustvarili čudovito vzdušje.

Isco: Ni nam v čast ...

"Ko smo zaostajali z 0:2, smo končno vstopili v tekmo tako, kot je treba. Ni nam v čast, da smo morali prej prejeti dva zadetka," je še poudaril Isco, ki je v napadu sodeloval tudi s slovitim Portugalcem. "Vedeli smo, da bi z zadetkom 'ubili' tekmeca. Imamo več izkušenj, to smo tudi pokazali," je poudaril Cristiano Ronaldo, najboljši strelec v zgodovini evropskih tekmovanj.

Veselje v slačilnici Reala po uvrstitvi v finale:

"Zasluženo smo se uvrstili v finale. To si najbolj zaslužijo igralci, ki so za to trdo garali. Na začetku srečanja smo naleteli na težave. Atletico je dvakrat zadel, a me ni skrbelo. Vedel sem, da bo napočil čas za naše priložnosti," je dejal Zidane, ki je kot igralec pred prihodom k Realu blestel ravno v dresu naslednjega evropskega tekmeca, torinskega Juventusa.

Navas bi najraje ostal v Madridu

Real je v drugem polčasu zadržal zaostanek 1:2. Tudi s pomočjo vrhunskih posredovanj Keylorja Navasa. V Cardiffu je morda odigral zadnjo tekmo med vratnicama Reala, saj se španski velikan po poročanju angleških medijev že dalj časa ogreva za sklenitev dogovora z Davidom de Geo, čuvajem mreže Manchester Uniteda.

Keylor Navas je v uvodnih 16 minutah prejel dva zadetka, nato pa nobenega več. | Foto: Reuters Keylor Navas je v uvodnih 16 minutah prejel dva zadetka, nato pa nobenega več. Foto: Reuters

"Rad bi ostal pri Realu," ne skriva želje 30-letni Kostaričan, ki so ga navijači Reala vzeli za svojega. Če bo res prispel španski reprezentančni vratar - na Old Trafford bi se po enem izmed za Manchester United zelo dragih scenarijev lahko preselil celo Oblak -, bo Navas le stežka ohranil status prvega vratarja.
Ne spreglejte