Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
15. 4. 2016,
17.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

liga prvakov Bayern München Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Gabi

Petek, 15. 4. 2016, 17.28

6 let, 6 mesecev

Oblakovih ne gane maščevanje za leto 1974

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Madridski Atletico se bo v polfinalu lige prvakov pomeril z Bayernom. "Zavedamo se, da je tekmec boljši od nas," ocenjuje kapetan rdeče-belih Gabi. Podobno je razmišljal že pred četrtfinalom z Barcelono, nato pa so Katalonci potegnili krajši konec.

Prva polfinalna tekma bo v Madridu, povratna pa v Münchnu. Atletico in Bayern sta nazadnje za odmevno evropsko zgodbo poskrbela leta 1974, ko so bili Bavarci boljši v finalu pokala državnih prvakov. Rdeče-beli so bili od prve evropske lovorike oddaljeni le minuto, saj se jim je v Bruslju, kjer je potekal finale, nasmihala zmaga po podaljških.

Vse do 119. minute so vodili z 1:0, nato pa je za izenačenje poskrbel Georg Schwarzenbeck in razžalostil navijače Atletica. Takrat o zmagovalcu še niso odločali kazenski streli, tako da se je dvoboj končal z remijem, tekmeca pa sta se vnovič pomerila dva dni pozneje. Na drugi tekmi je Bayern ponižal španskega tekmeca, zmagal s 4:0 in poskrbel za prvi naslov evropskega prvaka. Do danes je zbirko obogatil, saj se lahko pohvali že s petimi naslovi. Zadnjič je bil prvak Evrope leta 2013.

Kako je Bayern leta 1974 nadigral Atletico?

"Nočemo nikakršnega maščevanja," je v Nyonu, kjer je v petek potekal ples kroglic, dejal direktor Atletica Clemente Villaverde in poudaril, da je zanj privilegij, da se bodo rdeče-beli v polfinalu lige prvakov pomerili proti tako dobremu klubu kot je Bayern. "V dveh tekmah se lahko zgodi marsikaj. Vsako tekmo moramo odigrati z miselnostjo, kot da se igra finale. Moramo ohraniti naš slog igre," je v Švici dejal Villaverde.

Gabi: Če bomo ponovno presegli svoje meje …

Nogometaši Atletica, med njimi tudi slovenski reprezentant Jan Oblak, so potek žreba spremljali v Španiji. Kapetan Gabriel Fernandez, v nogometnem okolju bolj znan kot Gabi, se noče prepustiti evforiji.

"Podobno kot pred četrtfinalnima tekmama z Barcelono, tudi v obračun z Bayernom vstopamo ponižno. Zavedamo se, da je tekmec boljši od nas. Če pa bomo ponovno presegli svoje meje, se lahko uvrstimo v finale. Bomo pa imeli opravka s klubom, ki je že navajen nastopanja v polfinalih in finalih lige prvakov," je opozoril na kakovost tekmeca.

Jan Oblak in Diego Godin tesno sodelujeta v obrambni vrsti Atletica. | Foto: Jan Oblak in Diego Godin tesno sodelujeta v obrambni vrsti Atletica.

Le nekaj minut po opravljenem evropskem žrebu so misli usmerili k nedeljski prvenstveni tekmi z Granado, za katero igra tudi Rene Krhin. Na lestvici za vodilno Barcelono zaostajajo le še tri točke, do konca sezone pa je še šest krogov.

Že šesti evropski tekmec Oblaka v tej sezoni

Vratar Jan Oblak je v tej sezoni v ligi prvakov branil že na tekmah z Benfico, Astano, Galatasarayjem, PSV-jem iz Eindhovna in Barcelono, čez dva tedna pa bo preveril še moč Bayerna. Z bavarskim velikanom se bo najprej pomeril 27. aprila v Madridu, povratno srečanje pa bo 3. maja v Münchnu.

Ne spreglejte