Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 4. 2016,
7.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,13

Natisni članek

liga prvakov Real Madrid Zinedine Zidane Sergio Ramos Wolfsburg

Četrtek, 7. 4. 2016, 7.17

6 let, 6 mesecev

Zidane po šokantnem porazu Reala: To je moja krivda

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,13

Nogometaši Reala na gostovanju v Wolfsburgu na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov niso upravičili vloge favorita. Izgubili so z 0:2, a beli baletniki ostajajo prepričani, da je še vse v njihovih rokah.

Wolfsburg je poskrbel za največje presenečenje uvodnih četrtfinalnih tekem lige prvakov. V nemški bundesligi ni uvrščen niti med štiri najboljše, na zadnji prvenstvenih tekmi si je privoščil visok poraz v Leverkusnu (0:3), v sredo pa je presegel samega sebe in pahnil na kolena madridski Real. Zmagal je z 2:0 in si priigral izvrstno popotnico za povratno srečanje, ki bo prihodnji torek v Španiji.

"To ni rezultat, ki smo si ga želeli. Prevzemam odgovornost za poraz, to je moja krivda. Zdaj moram najti prave rešitve za povratno tekmo. Lahko se vrnemo. Ni čas za paniko. Naša naloga je, da ostanemo mirni. To velja tako zame kot tudi za moje igralce," je Zinedine Zidane ohranil optimizem, čeprav je njegova zvezdniška ekipa Wolfsburg zapustila s porazom 0:2. "Prejeli smo udarec. Porazi vedno bolijo, a imamo priložnost, da to spremenimo. To je edina dobra stvar, saj si lahko privoščiš slab večer, a imaš še vedno možnost, da se odkupiš," računa, da bo v španski prestolnici veliko bolje.

Zidane in Ramos računata na pomoč navijačev

To je bil prvi evropski poraz, ki ga je Real doživel pod vodstvom legendarnega francoskega asa. Zidane je po sobotni zmagi nad Barcelono žarel od zadovoljstva, ko pa je v sredo iskal razloge za bledo predstavo v volčjem brlogu, je opozoril, da so njegovi igralci vstopili v dvoboj brez žara, potrebnega za igranje v tako zahtevnem tekmovanju. "To se zgodi, če ne igraš s polno paro od prve sekunde," je očital igralcem in dodal: "Imeli smo težave s fizično pripravljenostjo. To je posledica zelo zahtevne tekme v Barceloni (Real je v soboto na el clasicu premagal Barcelono z 2:1, op. p.)." V soboto je bil junak srečanja Cristiano Ronaldo, tokrat pa se najboljši strelec lige prvakov ni preveč izkazal in ostal nezadovoljen.

Zinedine Zidane je izgubil na prvi evropski tekmi z Realom kot samostojni trener. | Foto: Zinedine Zidane je izgubil na prvi evropski tekmi z Realom kot samostojni trener.

Zidane je od izbrancev pogrešal več gibanja po igrišču, zlasti v začetnem delu srečanja, v katerem so gostitelji dosegli oba zadetka. Posul se je tudi s pepelom, kar zadeva menjave igralcev in dejal, da se mu v Wolfsburgu niso posrečile, saj z njimi ni spremenil ritma igre v želeno prevlado Reala. "Od igralcev bom zahteval tisto, kar želim od navijačev. Pred nami je še 90 minut, v katerih lahko uresničimo svoj cilj. Moramo biti združeni," na povratni tekmi pričakuje bučno podporo s tribun.

Kapetan mu verjame. "Opravičujemo se navijačem. Tudi mi smo razočarani, a moramo čim prej pozabiti na ta rezultat. Moramo si še naprej zaupati in skupaj z navijači poskrbeti za najboljšo pot, kako napredovati v polfinale. V torek potrebujemo glasne navijače," sporoča Sergio Ramos.

Poškodba Karima Benzemaja

Za še slabše novice v taboru Reala je poskrbela poškodba Karima Benzemaja. Ko je v deveti minuti trčil z branilcem Wolfsburga Naldom, se je prijel za levo koleno. Ni skrival bolečin, a je še naprej igral, pred koncem polčasa pa ni mogel več nadaljevati, tako da ga je Zidane zamenjal. Klub bo o tem, kako resna je njegova poškodba, več povedal po temeljitih pregledih, ki jih bo francoski napadalec opravil v četrtek.

Kako resna je poškodba Karima Benzemaja? | Foto: Kako resna je poškodba Karima Benzemaja?

Kostaričan ni popravil rekorda lige prvakov

Vratar Keylor Navas je prejel dva zadetka, s tem pa tudi prekinil niz nepremagljivosti v ligi prvakov, ki se je vlekel 738 minut. Če bi zdržal brez zadetka na obeh tekmah z nemškim podprvakom, bi popravil rekord tekmovanja, ki ga z 853 minutami drži Nemec Jens Lehmann. Postavil ga je, ko je branil za londonski Arsenal. Kostaričana sta premagala Švicar Ricardo Rodriguez s strelom z bele točke ter Maximilian Arnold.

Ne spreglejte