Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 4. 2016,
8.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Natisni članek

Rijeka Dinamo Zagreb Matjaž Kek Roman Bezjak Miral Samardžić Petar Stojanović Hrvaška

Sreda, 20. 4. 2016, 8.10

6 let, 7 mesecev

Zdravko Mamić "pohvalil" Matjaža Keka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je z Rijeko zapravil priložnost, da bi se vodilnemu zagrebškemu Dinamu približal na točko zaostanka. Derbi na Reki se je končal brez zadetkov, Mariborčan pa ni skrival nezadovoljstva.

Derbi hrvaškega prvenstva med Rijeko in Dinamom se je v torek zvečer na razprodanem štadionu Rujevica razpletel brez zmagovalca (0:0). Rezultat je bolj ustrezal gostom iz prestolnice, ki so tako štiri kroge pred koncem prvenstva zadržali štiri točke prednosti pred izbranci Matjaža Keka in si olajšali pot do 11. zaporednega hrvaškega naslova.

"Nismo zadovoljni, saj smo želeli vse tri točke. To je bil dinamičen derbi, v katerem, zlasti v prvem polčasu, nismo izkoristili svojih priložnosti," je po dvoboju dejal 54-letni Mariborčan, ki je z Rijeko osvojil pokalni in superpokalni naslov, v prvenstvu pa še ni bil uvrščen višje od drugega mesta. Tako bo najverjetneje tudi v tej sezoni, saj mu Dinamo štiri tekme pred koncem beži za štiri točke.

Bezjakov strel ni zadel cilja

Najlepšo priložnost za Rijeko je v 19. minuti zapravil Roman Bezjak. Njegov diagonalni strel je zgrešil cilj, v nadaljevanju srečanja pa si njegovi soigralci niso priigrali lepše priložnosti za zadetek. Korošec je odigral 87 minut, nato pa ga je zamenjal Albanec Bekim Balaj.

Drugi slovenski reprezentant, ki brani barve Rijeke, Jeseničan Miral Samardžić, je odigral vso tekmo, podobno velja za Petra Stojanovića, ki se je med zimskim prestopnim rokom iz Maribora preselil v Zagreb in je tik pred tem, da postane hrvaški prvak.

Zdravko Mamić o pomoči Matjaža Keka

"Trener Kek nam je pomagal, saj je iz igre potegnil tri od štirih napadalcev, namesto njih pa postal v igro bolj obrambno naravnane nogometaše. Pomagal nam je, da se je tekma končala na tak način," je po hrvaškem derbiju dejal Zdravko Mamić.

Nekdanji izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić je presrečen, saj se zagrebškemu klubu nasmiha 11. zaporedni naslov hrvaškega prvaka. | Foto: Nekdanji izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić je presrečen, saj se zagrebškemu klubu nasmiha 11. zaporedni naslov hrvaškega prvaka.

Najvplivnejši mož v hrvaškem nogometu in dolgoletni alfa in omega zagrebškega Dinama, ki od začetka februarja z branilci hrvaškega naslova sodeluje le kot zunanji svetovalec, je bil ponosen na brata Zorana Mamića. Nekdanji hrvaški reprezentant je na Reki izpolnil cilj in ostal neporažen, s tem pa modrim odprl lahko pot od 11. zaporednega naslova hrvaškega prvaka.

Po derbiju z Dinamom še v goste k Hajduku

"Do konca so se štirje krogi. Prvenstvo za nas še ni končano. Zdaj nas čaka Hajduk, zelo si želimo zmage na jadranskem derbiju," je dejal Mariborčan, ki ga konec tedna čaka naporno gostovanje na splitskem Poljudu. Pomeril se bo s Hajdukom, ponosom dalmatinskega nogometa, za katerega je pred leti stiskal pesti. V dobrih treh letih, odkar je trener Rijeke, z njim sploh še ni izgubil.

Ne spreglejte