Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
15. 5. 2017,
9.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

1

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor Darko Milanič naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij

Ponedeljek, 15. 5. 2017, 9.35

6 let, 6 mesecev

Odmevi iz tabora Maribora po porazu v Kidričevem (1:3)

Zlatko Zahović: Po tem porazu je še lepše biti športni direktor NK Maribor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

1

NK Maribor, navijači, Viole | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Maribora so v nedeljo ostali praznih rok v Kidričevem (1:3). Trener prvakov Darko Milanič je po prvem porazu v Prvi ligi Telekom Slovenije v tem letu priznal, da je od nekoliko premešane zasedbe pričakoval več. Da v taboru vijolic po neuspehu ni bilo pretirano slabe volje, priča ocena športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki komaj čaka poletno dokazovanje NK Maribor v Evropi.

Mariborčani so si naslov slovenskega prvaka zagotovili že prejšnji konec tedna. Na gostovanju k Aluminiju so se odpravili z zasedbo, ki je v tej sezoni prvič zaigrala skupaj. Krstni nastop sta vknjižila mlada upa Žan Karničnik in Luka Uskoković, Valon Ahmedi, ki je stratega vijolic navdušil v drugem polčasu slavnostnega srečanja z Gorico, se je znašel v začetni enajsterici, kjer se je v napadu našlo mesto tudi za Gregorja Bajdeta.

Milanič je pričakoval več

Darko Milanič je v začetno enajsterico uvrstil nekaj igralcev, ki v tej sezoni niso veliko igrali. | Foto: Vid Ponikvar Darko Milanič je v začetno enajsterico uvrstil nekaj igralcev, ki v tej sezoni niso veliko igrali. Foto: Vid Ponikvar Premešana postava ni bila kos motiviranemu Aluminiju, ki se krčevito bori za obstanek in je potreboval točke, če je želel z osmega mesta sklatiti Krčane. Kidričani so v prvem polčasu pred polnimi tribunami prenovljenega objekta kar trikrat zatresli mrežo Matka Obradovića in prizadejali Mariboru sploh prvi letošnji poraz v prvenstvu.

''V Kidričevem sem pričakoval več. Imeli smo premalo razpoloženih igralcev. Zadetke, ki smo jih dobili, bi morali preprečiti,'' je po porazu, s katerim se je prednost pred najbližjim zasledovalcem Olimpijo skrčila na 13 točk, potožil trener Darko Milanič. Zavestno se je odločil za tvegano potezo in poslal v ogenj kar nekaj igralcev, ki v tej sezoni niso bili deležni večjega zaupanja.

Vrhunci s tekme v Kidričevem (3:1):

Ni verjel, da se bodo njegovi izbranci ob protinapadih gostiteljev odzvali tako slabo. Aluminij je zmagal s 3:1. Po koncu sezone se bo lahko kot edini v prvenstvu pohvalil, da ima z Mariborom boljše razmerje v medsebojnih srečanjih. Vijolice je premagal že lani v Ljudskem vrtu, nato z njimi remiziral v Kidričevem, spomladi pa izgubil v gosteh. Zdaj je napočil čas za novo zmago nad novopečenimi prvaki, ki si v nedeljo niso ustvarili želene prevlade nad moštvom s spodnjega dela razpredelnice.

Kako daleč bo napredoval Maribor v Evropi v sezoni 2017/18?

  • Igral bo v skupinskem delu lige prvakov.
    14,74 %
    37 glasov
  • Igral bo v skupinskem delu lige Europa.
    28,29 %
    71 glasov
  • Obstal bo v kvalifikacijah.
    56,97 %
    143 glasov
Oddanih 251 glasov

Maribor ne zna igrati nepomembnih tekem

Zlatko Zahović se veseli evropskih tekem. Prva čaka Maribor v novi sezoni že sredi julija. | Foto: Vid Ponikvar Zlatko Zahović se veseli evropskih tekem. Prva čaka Maribor v novi sezoni že sredi julija. Foto: Vid Ponikvar Prvi prvenstveni poraz v tem letu v tabor Maribora ni vnesel preveč negativne energije. To poudarja tudi športni direktor Zlatko Zahović, ki je po dvoboju v Kidričevem sporočil, da je zdaj še bolj ponosen na prvake.

''Ekipa je še enkrat več dokazala in pokazala, da zna samo tekmovati ter osvajati lovorike. Prijateljskih, nepomembnih tekem pa ne zna igrati. To je Maribor, zato smo v prejšnjih letih imeli toliko velikih trenutkov in odigrali toliko tekem na evropskem prizorišču. Ker znamo tekmovati. Zato so v Ljudskem vrtu gostovali tudi Chelsea, Tottenham, Schalke, Sevilla, Sporting, Lazio ... Ni razloga za slabo voljo. Po tem porazu je še lepše biti športni direktor in se že veselim Evrope,'' je za klubsko stran v značilnem odrezavem slogu predstavil svoj pogled, v katerem je kot glavni razlog slabše predstave Maribora navedel pomanjkanje tekmovalnega ritma in nepomembnost srečanja.

Nič od novega rekorda

Kapetan Marcos Tavares je po remiju z Gorico, ko so vijolice skupaj z navijači proslavile 14. državno krono, predstavil željo, da bi Maribor ušel zasledovalcem še za večjo razliko. Morda rekordno v zgodovini 1. SNL, ki je pred petimi leti, tudi takrat so bili prvaki Mariborčani, znašala 20 točk. Po porazu v Kidričevem je bolj ali manj jasno, da se bo ta načrt izjalovil.

Mariborčani bodo v sredo v Ljudskem vrtu, kjer bosta zaprti južna in severna tribuna, v štajerskem derbiju pričakali Celjane. | Foto: Vid Ponikvar Mariborčani bodo v sredo v Ljudskem vrtu, kjer bosta zaprti južna in severna tribuna, v štajerskem derbiju pričakali Celjane. Foto: Vid Ponikvar

Mariborčani bodo do konca sezone odigrali še tri tekme, nato pa se posvetili pripravam za novo sezono, v kateri bodo po enoletnem premoru spet igrali kvalifikacije za ligo prvakov. Zahović, prvi kadrovik kluba, je prepričan, da bodo vijolice konkurenčne tekmecem in da bodo v Ljudskem vrtu gostovali novi klubski velikani evropskega nogometa.

Najlepši zadetki 33. kroga:

 

 

Ne spreglejte