Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 4. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Joe Hart PSG Manchester City Serge Aurier liga prvakov

Četrtek, 7. 4. 2016, 11.00

6 let, 6 mesecev

Anglež čakal tri leta in pol, nato pa vrnil Ibrahimoviću

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Najboljši strelec PSG Zlatan Ibrahimović še čaka na prvi evropski naslov. Če bo s Parižani v tej sezoni izpadel v četrtfinalu, se bo nerad spominjal zapravljenih priložnosti na tekmi z Manchester Cityjem, ko ga je zasenčil vratar Joe Hart.

Pred leti ni bilo tako. Ko je Zlatan Ibrahimović novembra 2012 na prijateljski reprezentančni tekmi premagal Joeja Harta s spektakularnimi škarjicami z ogromne razdalje, se je zdelo, da dolgolasi Šved z bosansko-hrvaškimi koreninami zmore vse. Švedska je premagala Anglijo, Ibrakadabra pa se je podpisal pod vse štiri švedske zadetke.

Nepozaben zadetek Ibrahimovića s škarjicami proti Angliji (2012):

Tri leta in pol pozneje, na prvem četrtfinalnem srečanju lige prvakov med PSG in Manchester Cityjem, sta si Ibrahimović in Hart znova zrla iz oči v oči. Tokrat je bilo drugače. Zlatan je na Parku princev zapravljal imenitne priložnosti. Med drugim ni bil uspešen niti z bele točke, z glavo je stresel prečko, žogo poslal čez vrata, ko se je znašel sam pred vratarjem Cityja ... Po vodi so splavale številne izrazite priložnosti, a se je vseeno vpisal med strelce.

Ibrahimović: Privoščili smo si preveč napak

Njegov zadetek ne spada med najlepše, ki jih je dosegel v Evropi, zagotovo pa spada med najbolj nevsakdanje in nenavadne. Gol je dosegel v svojem neprevidljivem slogu, po osnovnošolski napaki Fernanda, ki se je zmedel v obrambni vrsti gostovo. Skandinavec je prestregel njegovo podajo in žogo usmeril proti prazni mreži. To je bil edini trenutek, ko je premagal Harta, drugače pa ga je prvi vratar bogatega otoškega kluba zasenčil. Ubranil je vse nevarnejše strele. Vse razen tistega, pri katerem ga je ob koncu prvega polčasa na cedilu pustil nezbrani branilec.

Švedski zvezdnik je zapravil strel z bele točke. Joe Hart ga je ubranil brez večjih težav. | Foto: Švedski zvezdnik je zapravil strel z bele točke. Joe Hart ga je ubranil brez večjih težav.

"Privoščili smo si preveč napak. Naš tekmec je prvi dosegel zadetek in nas kaznoval. Imeli smo veliko priložnosti, sam sem zapravil kazenski strel. S tem si še nismo zaprli vrat polfinala. Še vedno upamo. Smo močni in polni samozavesti, a se bomo morali na povratni tekmi bolje odrezati," je dejal Ibrahimović v pogovoru za BeIN Sports.

Aurier zaigral za PSG prvič po aferi

Na povratni tekmi bo v ekipi pogrešal brazilskega branilca Davida Luiza in francoskega zveznega igralca Blaiseja Matuidija. Morda bo ponovno v začetni postavi Serge Aurier, ki je na presenečenje mnogih proti Cityju nastopil od prve minute. Na zadnji prvenstveni tekmi z Nico še ni kandidiral za nastop, proti Cityju pa ga je Laurent Blanc poslal v ogenj.

Mnogi so pričakovali, da se to ne bo zgodilo, saj je 23-letni reprezentant Slonokoščene obale pred dvema mesecema z neokusnimi sporočili na socialnem omrežju poskrbel za ogromno jezo v pariškem klubu. Aurier si za predstavo proti Cityju ni prislužil višjih ocen, bil pa je vpleten tudi v zmedo v kazenskem prostoru gostiteljev, ki jo je v 72. minuti izkoristil Fernandinho in postavil končni rezultat 2:2.

Noče prekiniti pisanja zgodovine s Cityjem

Angleži so bili zadovoljni z razpletom. To je potrdil tudi vratar Hart, ki se je izkazal s številnimi vrhunskimi posredovanji. "To je bila nora tekma. Dosegli smo dva zadetka v gosteh, kar je odličen dosežek. Pišemo zgodovino kluba in ne nameravamo je še končati. Ponosen sem na igro branilcev proti PSG," je povedal angleški reprezentant, ki je pomagal sinjemodrim do zgodovinskega preboja med osem najboljših v Evropi. Zdaj se mu ponuja priložnost, da stori še korak naprej in postane polfinalist. Za to mu prihodnji torek na Etihadu zadošča že domači remi brez zadetkov.

Zlatan Ibrahimović je zatresel mrežo angleškega reprezentančnega vratarja po hudi napaki Fernanda. | Foto: Zlatan Ibrahimović je zatresel mrežo angleškega reprezentančnega vratarja po hudi napaki Fernanda.

Hart je prepričan, da bi se dvoboj razpletel še ugodneje za goste, če v 41. minuti Fernando ne bi storil usodne napake. "Gol smo prejeli le nekaj minut po tem, ko smo povedli z 1:0. Podal sem Fernandu, on pa je očitno pomislil, da si lahko privošči podajo na drugo stran.

A veliki človek z dolgimi nogami se je vmešal, žoga pa je končala v naši mreži," je spregovoril o svojem dobrem znancu Ibrahimoviću, ki ga je pred tremi leti in pol osmešil na reprezentančni tekmi.

Zdaj je Hart dočakal prvovrstno priložnost za maščevanje. Ni še popolno, lahko pa postane prihodnji torek, ko se bo v Manchestru odločalo o polfinalni vstopnici. Boljše izhodišče ima Manchester City ...

 

Ne spreglejte