Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 4. 2017,
12.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

6

Natisni članek

Bayern München UEFA liga prvakov Karl Heinz Rummenigge Franck Ribery Carlo Ancelotti Real Madrid

Sreda, 19. 4. 2017, 12.15

1 leto

Direktor Bayerna ogorčen

Prekipelo tudi Rummeniggeju, ki ni mogel ostati tiho

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

6

Rummenigge Höness Bayern | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Odprava Bayerna se je po porazu v Madridu (2:4) in izpadu iz Evrope vrnila razočarana in poklapana, nogometašem so se pred očmi vrteli prizori spornih sodniških odločitev Viktorja Kassaija. ''Bili smo prevarani v polnem pomenu besede,'' ni mogel molčati direktor Karl-Heinz Rummenigge.

Po povratnem srečanju osmine finala lige prvakov med Barcelono in PSG (6:1), ki je dvignil veliko prahu zaradi sojenja, se o delivcih pravice v negativnem tonu razpreda tudi po spektaklu v Madridu. Real je po podaljšku odpravil Bayern s 4:2, Bavarci pa se počutijo tako močno oškodovane, da so po dvoboju proti madžarskemu sodniku uperili ogromno strupenih puščic. Besa ni mogel skrivati niti direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Viktor Kassai je paral živce nogometašem Bayerna, ki niso mogli verjeti, zakaj je izključil Artura Vidala. | Foto: Guliverimage/Getty Images Viktor Kassai je paral živce nogometašem Bayerna, ki niso mogli verjeti, zakaj je izključil Artura Vidala. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nekdanji zvezdnik nemškega nogometa velja za diplomata, ki najraje ne razpreda o sodniških odločitvah. Po večeru, v katerem se je Bayern poslovil od lige prvakov in podobno kot na prvi tekmi v Münchnu ostal z igralcem manj na igrišču, Real pa dosegal zadetke iz nedovoljenih položajev, ni mogel več molčati. Ogorčen je bil nad spornimi odločitvami Viktorja Kassaija, sodnika, ki na tekmi v Madridu ni upravičil slovesa nekdaj najboljšega delivca pravice na svetu.

Prevarani v polnem pomenu besede

Legendarni Nemec je pričakoval boljše sojenje. | Foto: Guliverimage/Getty Images Legendarni Nemec je pričakoval boljše sojenje. Foto: Guliverimage/Getty Images ''Zelo sem jezen, prvič sem občutil ogromen bes. Bili smo prevarani v polnem pomenu besede,'' je naznanil v govoru pred klubsko večerjo, ki je sledila po bolečem porazu. Na večerji razumljivo ni bilo videti srečnih obrazov, misli so se vračale na tekmo in sodniške odločitve, ki so Realu olajšale napredovanje med najboljše štiri.

"Na delu je bilo šest sodnikov, šest! Izključili so nam Vidala, čeprav ni naredil prekrška. Dva zadetka smo prejeli iz nedovoljenega položaja," je našteval sporne trenutke. ​​​​

Poraz v Madridu je uvrstil med najbolj boleče tekme Bayerna v ligi prvakov. Na banketu je omenil dramatični poraz v finalu lige prvakov v Barceloni (1999), kjer so Bavarci vodili vse do sodnikovega podaljška, nato pa je Manchester United v 120 sekundah dosegel dva zadetka in zmagal z 2:1. Omenil je tudi finale lige prvakov leta 2012, ko je Chelsea po izvajanju kazenskih strelov premagal Bayern.

Arjen Robben ne verjame, da so madžarski sodniki storili toliko napak nenamerno. | Foto: Guliverimage/Getty Images Arjen Robben ne verjame, da so madžarski sodniki storili toliko napak nenamerno. Foto: Guliverimage/Getty Images

Robben sumi, da napake niso bile naključne

Če je trener Bayerna Carlo Ancelotti dejal, da so se madžarski sodniki preveč motili, a tega ni povezoval s favoriziranjem njegovega nekdanjega kluba, pa je njegov varovanec Arjen Robben prepričan, da to niso bile le nedolžne napake, ki se pač pripetijo zaradi slabega večera.

Izrazil je sum, da je bilo v igri nekaj več ter da bi bil lahko Real, ki ostaja v boju za evropsko krono in lahko postane prvi, ki bi v 25-letni zgodovini ubranil evropski naslov, deležen namerne pomoči sodnikov. ''Borili smo se proti stvarem, na katere nismo imeli vpliva,'' je prepričan nizozemski zvezdnik, ki igra dolga leta na Bavarskem, pred tem pa je nosil dres Reala.

Sarkastičen napis Francka Riberyja na Instagramu o tem, kako se po letu vloženega truda zahvaljuje sodniku.

Jezna trojica iskala sodnika

Kako jezni so bili nogometaši Bayerna po tekmi, priča tudi novica, o kateri poroča španski športni dnevnik Marca. Do sodniške kabine so se dokopali trije nezadovoljneži iz vrst poraženega moštva. Thiago Alcantara, Arturo Vidal in Robert Lewandowski so želeli ''poklepetati'' s sodnikom, tako da so morali posredovati policisti.

Junak večera je postal trikratni strelec Cristiano Ronaldo. Dva od treh zadetkov je dosegel iz nedovoljenega položaja. | Foto: Reuters Junak večera je postal trikratni strelec Cristiano Ronaldo. Dva od treh zadetkov je dosegel iz nedovoljenega položaja. Foto: Reuters

Španska policija je na štadionu Santiago Bernabeu mirila tudi navijače Bayerna. V Madrid jih je prišlo 4.500, med polčasom pa je prišlo do obračunavanja, ki je začudilo nemške medije, saj za kaj podobnega ni bilo razloga.

To je bil večer, ki je Bayernu prinesel veliko slabega. Zaradi poškodbe do konca sezone ne bo mogel pomagati Manuel Neuer ...

Ne spreglejte