Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
7. 12. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Bayern München Robert Lewandowski Carlo Ancelotti liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Diego Simeone Manuel Neuer

Sreda, 7. 12. 2016, 13.00

6 let, 6 mesecev

Odmevi po zmagi Bayerna nad Atleticom

Ancelotti osmešil Bayern, nato je napočil čas za rekord

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Carlo Ancelotti | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometaši Bayerna so v torkovem derbiju lige prvakov premagali Oblakov Atletico z 1:0 in poskrbeli za nov rekord. To je bila že njihova 15. zaporedna domača zmaga v ligi prvakov. Trener Carlo Ancelotti si v žrebu osmine finala nikakor ne bi želel dvoboja z madridskim Realom.

Bavarci so na Allianz Areni nepremagljivi. V ligi prvakov so na zadnjih 15 tekmah vedno premagali tekmeca. Tako je bilo tudi proti Atleticu, ko so poskrbeli za nov rekord tekmovanja. Rekord lahko na naslednji domači tekmi še podaljšajo.

V zgodovini lige prvakov se mu je najbolj približal Manchester United, ki je med letoma 2006 in 2008 nanizal 12 domačih zmag. Bayern je nazadnje doma izgubil 29. aprila 2014, ko ga je osmešil Real Madrid. Zanimivo je, da je bil takrat trener belih baletnikov zdajšnji strateg Bayerna.

Zaporedne domače zmage Bayerna v ligi prvakov (15):

Tekma Datum
Bayern : Atletico Madrid 1:0 6. december 2016
Bayern : PSV Eindhoven 4:1 16. oktober 2016
Bayern : Rostov 5:0 13. september 2016
Bayern : Atletico Madrid 2:1 3. maj 2016
Bayern : Benfica Lizbona 1:0 5. april 2016
Bayern : Juventus Torino 4:2 (po podaljških) 16. marec 2016
Bayern : Olympiakos Pirej 4:0 24. november 2015
Bayern : Arsenal 5:1 4. november 2015
Bayern : Dinamo Zagreb 5:0 29. september 2015
Bayern : Barcelona 3:2 12. maj 2015
Bayern : Porto 6:1 21. april 2015
Bayern : Šahtar Doneck 7:0 11. marec 2015
Bayern : CSKA Moskva 3:0 10. december 2014
Bayern : Roma 2:0 5. november 2014
Bayern : Manchester City 1:0 17. september 2014

Čeprav dvoboj med Bayernom in Atleticom ni imel resnejšega tekmovalnega adrenalina, saj je bilo že pred njim jasno, da gostitelji ne morejo prehiteti evropskih podprvakov, so izbranci Carla Ancelottija naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da premagajo rdeče-bele.

Ancelotti si ne želi srečanja z nekdanjimi izbranci

Ancelotti se je maščeval Diegu Simeoneju za poraz v Madridu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ancelotti se je maščeval Diegu Simeoneju za poraz v Madridu. Foto: Guliverimage/Getty Images Z zmago (1:0) so Špancem vrnili za poraz v Madridu (0:1), hkrati pa si popravili samozavest pred nadaljevanjem sezone, ki ni po željah privržencev. ''Predstava na tekmi z Atleticom nam bo dvignila samozavest. Dobro smo igrali, nadzorovali potek dogodkov na igrišču in preprečili Atleticu, da bi nam povzročal težave prek protinapadov,'' je dejal trener nemškega prvaka.

Bayern gleda v domačem prvenstvu v hrbet še neporaženemu Leipzigu. Čez dva tedna se bo pomeril z rdečimi biki. Ta dvoboj čaka vsa Nemčija. V ligi prvakov je v skupinskem delu osvojil ''le'' drugo mesto, tako da bo pri žrebu osmine finala naletel na manj želenega tekmeca. Seznam kandidatov zajema kar nekaj osrednjih favoritov.

V osmini finala se lahko pomeri z Barcelono, Arsenalom, Leicester Cityjem, Napolijem ali Monacom, zelo verjetno pa je tudi, da bi lahko to bila Juventus (če si ne bo danes privoščil domačega spodrsljaja proti zagrebškemu Dinamu) in aktualni evropski prvak Real (če bo danes premagal Borussio Dortmund). ''Zdaj čakamo na tekmeca, zahtevno bo. Seveda se ne želim pomeriti z Realom,'' je italijanski strateg povedal po zmagi nad Atleticom za beIN Sports. Z belimi baletniki je osvojil naslov evropskega prvaka (2014).

Preverite, katere nogometne vsebine si lahko ogledate na Siol TV.

Prestižna zmaga, ki šteje

Jan Oblak je moral po žogo v mrežo po atraktivnem zadetku Roberta Lewandowskega. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je moral po žogo v mrežo po atraktivnem zadetku Roberta Lewandowskega. Foto: Guliverimage/Getty Images Napadalec Robert Lewandowski ostaja strup za Oblaka. Med strelce se je vpisal že na zadnji medsebojni tekmi v Münchnu (2:1 v polfinalu), uspešen je bil tudi tokrat. Slovenskega vratarja je prisilil k predaji po odlično izvedenem prostem strelu. Škofjeločan je prejel šele drugi gol v tej evropski sezoni, na Bavarskem pa je pretrgal niz treh zaporednih srečanj, na katerih je ohranil mrežo nedotaknjeno.

''Ta zmaga ni tako pomembna v teoriji, kot je pomembna zaradi dviga naše samozavesti,'' poudarja Poljak. Po dvoboju je pojasnil, da se je v zadnjih tednih na treningih veliko posvečal izvajanju prostih strelov. Trud se mu je obrestoval.

Zmage se je razveselil tudi vratar Manuel Neuer, ki je pred srečanjem namenil nekaj toplih besed stanovskemu kolegu iz Škofje Loke. ''Lepo je končati skupinski del s tako prestižno zmago,'' je dejal nemški zvezdnik.

Simeone priznal, da je bil Bayern boljši

Strateg Atletica Diego Simeone je bil razočaran, da je Atletico končal skupinski del s porazom in zapravil priložnost, da bi se lahko pohvalil s stoodstotnim izkupičkom.

Veselje poljskega zvezdnika, ko je odločil zmagovalca na torkovem derbiju lige prvakov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Veselje poljskega zvezdnika, ko je odločil zmagovalca na torkovem derbiju lige prvakov. Foto: Guliverimage/Getty Images

''V uvodnih 15 minutah smo imeli dve priložnosti, nato pa je Bayern zaigral bolje. Zlasti v drugem polčasu, ko je bil boljši od nas. Vseeno smo imeli priložnost, da bi izenačili,'' je zaupal Argentinec, ki se bo zdaj posvetil španskemu prvenstvu, v katerem za vodilnim Realom zaostaja kar devet točk.

Ne spreglejte