Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 2. 2017,
9.15

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Roger Schmidt UEFA liga prvakov Antoine Griezmann Kevin Gameiro Diego Simeone Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Atletico Madrid Bayer Leverkusen

Sreda, 22. 2. 2017, 9.15

12 mesecev

Odmevi po tekmi v Leverkusnu

Simeoneju se že dolgo ni tako smejalo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Bayer Leverkusen Atletico Madrid | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometaši Atletica so si z izdatno zmago nad Bayerjem v Leverkusnu (4:2) na široko odprli vrata četrtfinala lige prvakov in naredili močan vtis na nemške tekmece. Od slovenskih legionarjev je zaigral le Kevin Kampl, na povratni tekmi v Madridu pa bi mu lahko na igrišču delal družbo Jan Oblak.

Največ slovenskih oči je na BayAreni spremljajo dogajanje na vratih Atletica, kjer je po tihem pričakovalo Jana Oblaka, a je njegov trener Diego Simeone ocenil, da po odpravi zdravstvenih težav še ni napočil primeren trenutek za nastop.

Vlogo prvega vratarja je tako kot v zadnjih dveh mesecih opravljal Miguel Angel Moya. Imel je nekaj posrečenih obramb. V prvem polčasu je mojstrsko ubranil strel Kevina Kampla, vseeno pa je na eni tekmi prejel toliko zadetkov kot Jan Oblak v celotnem skupinskem delu. Oba sta morala po žogo v mrežo dvakrat, le da je Škofjeločan za razliko do starejšega Španca branil na šestih evropskih tekmah.

Simeoneja zmotilo le število prejetih golov

Miguel Angel Moya je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. Enkrat ga je po njegovi nepozornosti premagal lastni soigralec.
 | Foto: Reuters Miguel Angel Moya je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. Enkrat ga je po njegovi nepozornosti premagal lastni soigralec. Foto: Reuters ''Izkazali smo se, najbolj pa je pomembno, da napredujemo iz tekme v tekmo. V tem delu tekmovanja si vseeno ne bi smeli privoščiti tako veliko prejetih zadetkov. To bo potrebno odpraviti,'' je po zmagi s 4:2 ocenil 46-letni strateg Simeone, ki bi na povratni tekmi v Madridu že lahko na vrata postavil slovenskega reprezentanta. V španski prestolnici bo tekma, na kateri se bo delila vozovnica za četrtfinale, odigrana 15. marca.

Če bo Oblak takrat branil, bosta na povratni tekmi osmine finala lige prvakov dejavna dva slovenska reprezentanta. Škofjeločan in Kampl, ki v torek ni mogel biti zadovoljen z razpletom (2:4).

Najboljša tekma Gameira, odkar je pri Atleticu

Veselje nogometašev Atletica po prekrasnem zadetku Saula Nigueza. | Foto: Reuters Veselje nogometašev Atletica po prekrasnem zadetku Saula Nigueza. Foto: Reuters Francoski napadalec Kevin Gameiro (Atletico) je v soboto dosegel drugi najhitrejši hat-trick v zgodovini španskega prvenstva. Za nagrado je dobil prednost pred Fernandom Torresom. Bil je razigran. Prispeval je zadetek in podaja, povzročal stalne težave obrambi Bayerja in po tekmi sprejemal čestitke navijačev kot tudi strokovnega vodstva. Skupaj z rojakom Antoinom Griezmannom, ki je zapravil še nekaj lepih priložnosti, sta namučila lekarnarje.

''Pred tekmo smo razmišljali o tem, da bi tekmeca napadli po levi strani in spravljali v obup branilce Bayerja, ki bolje igrajo z desno nogo. To smo tudi naredili. Lahko bi zmagali še z višjo razliko, a je vratar Bayerja (Bernd Leno, op. p.) dvakrat odlično ustavil strela Griezmanna. Gameiro je odigral najboljšo tekmo, odkar nosi naš dres. Oba sta se izkazala,'' je pohvalil francoski dvojec v napadu.

Kevin Kampl je odigral vso tekmo in za svoj nastop prejel visoke ocene v svoji ekipi. | Foto: Reuters Kevin Kampl je odigral vso tekmo in za svoj nastop prejel visoke ocene v svoji ekipi. Foto: Reuters

''V Madrid se lahko vrnem z velikanskim nasmehom,'' mu je odleglo po dragoceni zmagi. Atletico je vodil že z 2:0 in 3:1, a je bil Bayer še vedno na robu izenačenja. Pri 2:3 je napadel na vse ali nič, a mu ni uspelo. Ostal je praznih rok in prekinil niz desetih domačih tekem v Evropi brez poraza.

Atletico ima novega rekorderja

Griezmann je na lestvici najboljših klubskih strelcev v največjem evropskem pokalu (liga prvakov oziroma pred leti pokal državnih prvakov) skočil na prvo mesto. Dosegel je 13 zadetkov, drugi je nekdanji as Atletica in sloviti španski selektor Luis Aragones.

Atletico prepričal Schmidta

Srelanje Rogerja Schmidt in Diega Simeoneja pred tekmo. Na tem štadionu sta se pomerila že leta 2015, takrat je zmagal Bayer. Zdaj so bili boljši gostje. | Foto: Reuters Srelanje Rogerja Schmidt in Diega Simeoneja pred tekmo. Na tem štadionu sta se pomerila že leta 2015, takrat je zmagal Bayer. Zdaj so bili boljši gostje. Foto: Reuters Leverkusen bo najverjetneje še petič zapored pokleknil v osmini finala lige prvakov. Zato ga že dalj časa spremlja vzdevek Neverkusen.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl si je za nastop prislužil visoke ocene. Bil je dober, pri četrtem zadetku, ko so mu že pojenjale moči, mu je resda ušel izpod nadzora Hrvat Šime Vrsaljko in poslal predložek Torresu za končnih 4:2. Najlepši zadetek na tekmi je dosegel Saul Niguez, ki je bil v domiselni akciji v 17. minuti prehiter tudi za Kampla.

''To je bil težek večer za nas. Ni težko dognati, zakaj je Atletico v zadnjih treh letih dvakrat zaigral v finalu lige prvakov. Pred tekmo smo se zavedali njegovega silovitega protinapada, a vseeno v prvem delu prejeli dva zadetka. Atletico je brez milosti kaznoval naše napake. V drugem polčasu smo pokazali strast in borbenost. Proti koncu tekme smo odigrali zelo dobrih 15 minut, ko je za nami stal ves štadion,'' je pojasnil trener gostiteljev Roger Schmidt.

Razočaranje lekarnarjev po domačem porazu z evropskim podprvakom. | Foto: Reuters Razočaranje lekarnarjev po domačem porazu z evropskim podprvakom. Foto: Reuters

Imel je opravka z zelo razigranim Atleticom, ki je nazadnje na gostovanju v ligi prvakov dosegel štiri zadetke pred več kot 20 leti na Poljskem, ko je s 4:1 nadigral Widzew Lodz.

Drugi najmlajši vseh časov

Pomagal ni niti krstni nastop nadarjenega 17-letnika Kaija Havertza, ki je postal drugi najmlajši Nemec v začetni postavi v zgodovini lige prvakov. Zaigral je s 17 leti in 255 dnevi, mlajši je bil le še Julian Draxler, ki letos blesti s francoskim prvakom PSG.
Ne spreglejte