Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
21. 4. 2016,
9.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Luis Suarez Barcelona Lionel Messi Lionel Messi Neymar špansko prvenstvo

Četrtek, 21. 4. 2016, 9.46

6 let, 7 mesecev

Suarez po norem rekordu: Smo ljudje, ne pa stroji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

V Španiji še odmeva rekordna zmaga Barcelone na gostovanju pri Deportivu. Katalonci so zmagali kar z 8:0 in prekinili niz treh zaporednih porazov, Urugvajec Luis Suarez pa je sodeloval kar pri sedmih zadetkih in postavil nov mejnik v španskem prvenstvu.

Barcelona je v sredo poslala mogočno sporočilo vsem kritikom, ki ji niso napovedali najlepših časov. Na gostovanju pri Deportivu, kjer jo je čakal tekmec, ki potrebuje točke v boju za obstanek, se je odločila, da bo izkoristila vse, kar je zapravila v prejšnjih tednih. Takrat je z nerazumljivim nizom zaporednih porazov Atleticu in Realu ponudila priložnost, da se povzpneta na španski prestol. Kataloncem je ostala le še možnost, da do konca sezone dobijo vse tekme in sami odločajo o svoji usodi. Namig so vzeli zelo resno. V sredo so na štadionu Riazor dosegli kar osem zadetkov, napolnili mrežo Deportiva, tekmecem pa skušali dopovedati, da je krize španskega, evropskega in svetovnega prvaka nepreklicno konec.

Nepozabno predstavo je prikazal Luis Suarez. Čeprav so se med strelce vpisali vsi trije člani atomskega napadalnega trojčka MSN, se je statistika Urugvajca spogledovala s popolnostjo. Prispeval je štiri zadetke in tri podaje. Aktivno je sodeloval kar pri sedmih od osmih zadetkov in postavil nov mejnik na tekmah španskega prvenstva.

Tako razigran ni bil v la ligi še nihče. Niti Lionel Messi, ki se je festivalu zadetkov pridružil sredi drugega polčasa in povišal vodstvo Barcelone na 6:0, niti Cristiano Ronaldo, na katerega se radi lepijo rekordi, ko navdušuje v dresu madridskega Reala.

Povsem drugače kot proti Valencii

"Najpomembneje je, da so nam moji zadetki pomagali, da smo v za klub zelo občutljivem obdobju osvojili tri točke. Morali smo zmagati, način, na katerega smo uresničili cilj, pa nas je zelo osrečil. Proti Valencii (1:2, op. p.) smo si priigrali veliko priložnosti, a dosegli le en zadetek," se je prvi junak srečanja Suarez spomnil zadnjega šoka, domačega poraza proti netopirjem, in ga primerjal z nevsakdanje visoko zmago Barcelone. "Smo le ljudje iz mesa in krvi. Nismo stroji, ki ne poznajo napak," je še poudaril Lucho, ki se je na lestvici najboljših strelcev španskega prvenstva povsem približal Ronaldu (31 golov). Za njim zaostaja le še zadetek (30). 

Luis Suarez je prispeval podajo tako Lionelu Messiju … | Foto: Luis Suarez je prispeval podajo tako Lionelu Messiju …

Če bi Katalonci v izdihljajih gostovanja na štadionu Riazor dosegli še en zadetek, bi postavili nov rekord, tako pa so izenačili najvišjo gostujočo zmago v španskem prvenstvu. Z 8:0 so pomendrali tudi Las Palmas (1959), Almerio (2010) in Cordobo (2015), zdaj pa se je na nehvaležnem seznamu znašel še Deportivo, ponos La Corune.

Skupaj so stopili bolj kot kdajkoli

Barcelona je z visoko zmago ohranila prednost pred Atleticom, ki se je z zahtevnega gostovanja v Baskiji pri Athleticu vrnil z novim paketom treh točk. Imata enako število točk (79), a bi Katalonci, če bi bilo tako tudi po zadnjem krogu, osvojili prvenstvo, saj imajo boljše razmerje v medsebojnih tekmah z Oblakovim klubom. Blizu ostaja madridski Real, ki je v sredo na derbiju kroga s 3:0 odpravil Villarrreal.

… kot tudi Brazilcu Neymarju. Trije napadalci trojice MSN so dosegli kar šest zadetkov. | Foto: … kot tudi Brazilcu Neymarju. Trije napadalci trojice MSN so dosegli kar šest zadetkov.

"Javnost se je lahko prepričala, da špansko prvenstvo ni preprosto tekmovanje. Dobro bomo morali odigrati še na štirih tekmah. Mnogi so mislili, da je že vsega konec. Pomembno je, da je vse odvisno od nas. Dobro delo se nam bo obrestovalo. Ta zmaga je dokaz, da smo bolj kot kdajkoli stopili skupaj in dihamo kot eno," je 29-letni Urugvajec optimist pred nadaljevanjem sezone, ki lahko Barcelono osreči z dvojno krono. Največja tekmeca, Atletico in Real, čakajo še obveznosti v polfinalu lige prvakov.

Ne spreglejte