Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
31. 3. 2016,
15.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Gareth Bale Barcelona Real Madrid

Četrtek, 31. 3. 2016, 15.58

6 let, 7 mesecev

Odlični Valižan verjame v neverjetno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

"Še vedno smo lahko prvaki," pred sobotnim el clasicom, z Realom bo v 31. krogu španskega prvenstva gostoval pri Barceloni, Gareth Bale verjame v zmago in tudi v to, da lahko na lestvici kljub visokemu zaostanku še vedno prehiti Katalonce.

Barcelona, ki brani naslov, je novembra lani Real v Madridu premagala kar s 4:0, na prvenstveni lestvici ima osem krogov pred koncem kar deset točk naskoka pred Madridčani, poraza pa ne pozna že 39 tekem zapored. Zdaj s hitrimi koraki hodi naproti novemu, že 24. prvenstvenemu naslovu.

Še vedno verjame v čudež

Verjetno ni vsaj kolikor toliko realnega navijača, ki misli, da lahko Kataloncem pri pohodu do nove lovorike spodleti. Nekaj dni pred obračunom, ki ga bo v soboto spremljal ves svet, pa glede na Balove besede pri Realu še upajo na čudež.

 

"Vse je mogoče. Verjamem, da lahko v soboto zmagamo, saj smo v dobri formi. Če nam uspe, bomo imeli sedem točk zaostanka, potem pa se lahko zgodi marsikaj," pravi Gareth Bale. "Ne bo lahko zmagati, a moramo iti po tri točke. Moramo zadeti, zato bomo zaigrali napadalno. Če bomo igrali tako, kot znamo, nam lahko uspe," pravi Valižan, ki je v zadnjih šestih prvenstvenih krogih zabil kar sedem golov in je v odlični formi.

 | Foto:

Zdaj, ko obvlada jezik, se počuti povsem domače

Pri Realu, h kateremu je leta 2013 prišel za kar 91 milijonov evrov iz londonskega Tottenhama, v tej sezoni igra zelo dobro. Če bo zadel tudi v soboto, bo to njegov že 16. prvenstveni gol v sezoni, kar bo njegov rekord v španski ligi. V prejšnji sezoni se je ustavil pri 13, v prvi sezoni kot član Madridčanov pa 15.

 

"Vse bolje se počutim v klubu. Naučil sem se španskega jezika, pri Realu in v Španiji sem že povsem domač, kar se pozna tudi na mojih predstavah na igrišču. V ekipi je odlično vzdušje, v klubu prav tako. Užitek je biti član Reala," je pred sobotnim el clasicom na Nou Campu, ki bo spektakularen predvsem v luči rivalstva in tradicije obeh klubov, medtem ko rezultatsko ne bi smel biti preveč pomemben, še povedal Valižan.

Ne spreglejte