Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
6. 10. 2015,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Domžale Dejan Trajkovski NK Maribor NK Maribor slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Luka Elsner Nejc Skubic Nejc Vidmar

Torek, 6. 10. 2015, 11.01

8 let

Od pekla do raja v pičlih desetih mesecih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Katančeva četa se na kvalifikacijsko srečanje z Litvo pripravlja s preverjeno in dokazano ekipo. Edini novinec je Dejan Trajkovski, ki je bil zelo šokiran, ko je prejel vpoklic med najboljše.

Pred letom dni Dejanu Trajkovskemu ni bilo do smeha. V mestu ob Dravi, kjer je ponosno nosil dres Maribora in z njim osvojil več lovorik, je izgubil mesto v začetni enajsterici, vedno pogosteje ga ni bilo niti na seznamu kandidatov za tekme. Tekmovalno formo je lahko ohranjal le tako, da se je znojil v dresu B-ekipe, ki se je kosala z nižjeligaši, a to ga ni preveč zadovoljevalo. Kot mladi slovenski reprezentant je bil prepričan, da si zasluži več.

Zimski prestopni rok v sezoni 2014/15 mu je ponudil priložnost, da se preseli na drugo stran Trojan. Odločil se je za Domžale. Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je na njegov igralni položaj levega bočnega branilca pripeljal Erika Janžo. Prekmurec je blestel pri Domžalah, si prislužil tudi Katančev vpoklic in veljal za enega najbolj nadarjenih branilcev v Sloveniji, v Mariboru pa naj bi poskrbel za dostojno konkurenco že uveljavljenemu Mitji Vilerju.

Katanec izpostavil hitrost in podaje

Za Trajkovskega ni bilo več prihodnosti pri vijolicah. Brez pompa medijskih fanfar, že skoraj pozabljen, čeprav je v dresu vijolic odigral tudi ogromno evropskih tekem, se je preselil v mesto ob Kamniški Bistrici.

Čez noč je moral pozabiti na vijoličasti dres in ugodnosti mariborskega kluba, ki je na sončni strani Alp izstopal na številnih področjih. Postal je član Domžal in za začetek želel obnoviti tekmovalno formo. Luko Elsnerja je hitro prepričal, da še ni pozabil igrati vrhunskega nogometa. V spomladanskem delu je že predstavljal gonilno silo Domžal na levi strani, še boljše igre pa je ponudil po opravljenih poletnih pripravah. V tej sezoni je podaril že pet asistenc, kar ga uvršča tik pod vrh najboljših podajalcev lige.

Selektor Katanec je izpostavil njegovo hitrost in zmožnost natančnih podaj, Trajkovski pa je dokazal, kako hitro se v nogometu lahko prehodi pot od pekla do raja.

Erik Janža je v Mariboru pričakoval bistveno več

Zdaj mu gre na smeh, kar je pokazal tudi na zboru reprezentance na Brdu pri Kranju. Iz Maribora je odšel, ker zanj ni bilo mesta v prvi članski ekipi, vedno nepredvidljiva usoda pa je poskrbela, da ni preveč zadovoljen niti njegov "naslednik", po svoje pa tudi rešitelj.

Janža, zaradi katerega se je Trajkovskemu ponudila možnost odhoda v okolico Ljubljane, pri branilcih državnega naslova ostaja prikovan na klopi. V tej sezoni je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral le eno tekmo. V prednosti ostaja Mitja Viler, tako da se mu za zdaj prestop v Ljudski vrt ni obrestoval. Drugače je z Dejanom, ki ima z Domžalami sklenjeno triletno pogodbo in spet uživa v nogometu.

"Neverjetno. To, kar se mi je zgodilo, si želi verjetno vsak nogometaš. Ko mi je klubski sekretar pred treningom povedal, da sem na reprezentančnem seznamu, sem bil šokiran in zelo pozitivno presenečen. Kar nisem mogel verjeti, da se mi je to res zgodilo. Zelo sem srečen, da sem tukaj," je pojasnil 23-letni Mariborčan, ki se je v karieri udeležil že veliko reprezentančnih zborov, a le tistih, kjer se je zbirala mlada izbrana vrsta.

Nejc in Nejc sta mu v veliko pomoč

Domžale so edini klub, ki se lahko v tem trenutku pohvali s članskimi reprezentanti. Vpoklican ni bil le Trajkovski, ponovno se je prostor našel tudi za soimenjaka, vratarja Nejca Vidmarja in domžalskega kapetana Nejca Skubica.

"Takoj, ko sem izvedel, da bomo skupaj, sem ju začel spraševati, kako in kaj. Veliko sta mi pojasnila, tako da sta mi v veliko pomoč," je vesel in hkrati ponosen, da je pomagal domžalskemu klubu do rekordnega dejanja, saj se je prvič v 94-letni zgodovini lahko pohvalil s tremi članskimi reprezentanti.

Ko je v soboto z Domžalami gostoval v Velenju, je prvič nastopil s statusom članskega reprezentanta. Je bilo kaj drugače? "Moram priznati, da so mi vsi nogometaši Rudarja čestitali. To mi je veliko pomenilo. Ko se je začela tekma, pa je bilo vse tako, kot je ponavadi. Prav nič drugače."

Domžale so na gostovanju pri knapih osvojile točko, a domžalska obramba, sestavljena tudi iz treh reprezentantov, ni prejela nobenega zadetka (0:0), tako da je delo opravila z odliko. Če bo domžalska trojica tako razpoložena tudi na treningih slovenske izbrane vrste, bo na naslov domžalskega kluba priromalo še kakšno povabilo.

Ne spreglejte