Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 3. 2015,
7.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Robert Berić Gregor Balažic Tim Matavž Samir Handanović Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Mišo Brečko Bojan Jokić Dominic Maroh Boštjan Cesar Branko Ilić Martin Milec Miral Samardžić Andraž Struna Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Andraž Kirm Rene Krhin Rajko Rotman Dalibor Stevanović Roman Bezjak Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik Džengis Čavušević Luka Krajnc Nik Omladič

Petek, 6. 3. 2015, 7.10

7 let, 12 mesecev

Oblaku ploskali, Handanovićeve izžvižgali

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentančni legionar Robert Berić je zadržal odlično strelsko formo v Avstriji, Andraž Kirm je odločil tekmo na Cipru, Martin Milec ni več poškodovan, Jan Oblak je navdušil v Cordobi.

Samir Handanović: Kaj se dogaja z Interjem? Milanski velikan, ki je v zadnjih letih izgubil stik z italijanskim in evropskim vrhom, ni izkoristil prednosti domačega igrišča proti obubožani Parmi. Proti klubu, ki se je znašel v ogromnih finančnih in organizacijskih težavah in se že pripravlja na obdobje, ko ne bo več igral v prvi ligi, je osvojil le točko (1:1) in si prislužil žvižge razočaranih navijačev.

Trener Interja Roberto Mancini je prejel še eno zaušnico in prevzel odgovornost za novo razočaranje, po katerem je Inter ostal na zanj skromnem devetem mestu, eden redkih, ki si je pri gostiteljih prislužil dobro oceno, pa je bil slovenski vratar. Branil je vso tekmo in prejel zadetek, ko ga je z natančnim strelom z glavo premagal Albanec Andi Lila. Sarma je bil nemočen. Handanovićev posrednik se bo v teh dneh sestal s klubskim vodstvom o tem, kakšna bo usoda 30-letnega Ljubljančana, ki mu pogodba z Interjem poteče konec sezone 2015/16.

Jan Oblak: Atletico Madrid je v soboto z lahkoto prišel do točk na gostovanju pri Cordobi (2:0), slovenski vratar pa je ponovno stopil med vratnici španskega prvaka in ostal nepremagan. Imel je tudi nekaj sreče, saj je bil v 77. minuti po odličnem strelu Bebeja z razdalje že premagan, a ga je rešil okvir vrat. Mladi Slovenec je navdušil z izjemnim posredovanjem v 84. minuti, ki je hitro zaokrožil po svetovnem spletu in prejel pridevnik nadnaravno. Škofjeločan je poletel in s skrajnimi močmi izbil žogo v kot. Občasni slovenski reprezentant Rene Krhin, ki igra kot posojen nogometaš Interja pri Cordobi, je zaradi poškodb nekaterih soigralcev odigral vso tekmo kot branilec. Njegov klub je izgubil že deseto zaporedno tekmo in je vedno bližje izpadu. Atletico je po dolgem času zmagal v gosteh. Na njo je v vseh tekmovanjih čakal štiri tekme. Oblak je branil na drugi tekmi v španskem prvenstvu in spet zaklenil vrata rdeče-belih, tako da ima zdaj trener Diego Simeone sladke težave, saj se počasi vrača španski vratar Miguel Angel Moya.

Atletico čaka nov preizkus v prvenstvu že zvečer, ko na štadion Vicente Calderon prihaja Real Sociedad. Atletico za vodilno Barcelono zaostaja devet točk, za drugouvrščenim Realom, s katerim se bo prihodnji teden pomeril na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov, pa pet.

Siniša Anđelković: Palermo je v soboto doma ostal brez točk proti Milanu (1:2), Kranjčan pa je počival zaradi kazni, saj je bil v prejšnjem krogu italijanskega prvenstva izključen. Palermo je na lestvici v varni sredini, na 11. mestu, v nedeljo pa ga čaka gostovanje v Vidmu.

Mišo Brečko: Köln je po porazu pri Freiburgu padel na 13. mesto in je od tekmecev, ki se v tem trenutku spogledujejo z drugo ligo, oddaljen le še pet točk. Kozlički v soboto niso znali spraviti žoge izza hrbta vratarja Freiburga, čeprav so si priigrali več priložnosti od gostiteljev, Trboveljčan pa je pozabil na kapetanski trak, saj je tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce. Boštjan Cesar: Chievo se je odpravil na gostovanje v Sassuolo s ciljem, da ostane neporažen, a je na koncu ostal brez točk. Pomagala ni niti izključitev v vrstah gostiteljev. Leteči oslički so imeli 31 minut na igrišču igralca več, a so gostitelji zadržali vodstvo, ki ga je z zadetkom z bele točke zagotovil Domenico Berardi. Ljubljančan je odigral vso tekmo, Chievo je na 16. mestu. Branko Ilić: Partizan je pred domačim občinstvom strl odpor Radničkega iz Kragujevca (2:1) ter izkoristil spodrsljaj Crvene zvezde, ki je izgubila na vročem gostovanju v Novem Pazarju (trenira ga nekdanji trener Olimpije Milorad Kosanović) z 1:2. Ljubljančan je v črno-belem dresu odigral vso tekmo, v obrambi pa je tesno sodeloval z rojakom Gregorjem Balažicem. Partizan ima pred rdeče-belimi, ki branijo naslov, pet točk prednosti, do konca sezone pa je še devet krogov.

Luka Krajnc:* Na najbolj privlačni tekmi 29. kroga serie A, na kateri je padlo kar šest zadetkov, sta se Verona in Cesena razšli brez zmagovalca (3:3). Gostiteljem je kazalo odlično, saj so po 62 minutah vodili s 3:0, dva zadetka pa je dosegel veteran Luca Toni. Nato se je Veroni pripetil podoben scenarij, ki je leta 2000 na EP v Charleroiju ogromno vodstvo Slovenije proti takratni ZR Jugoslaviji spremenil v 3:3. Cesena je v razmiku pičlih 11 minut trikrat zatresla mrežo Verone, pri prvem zadetku gostov, v 70. minuti ga je dosegel Kolumbijec Carlos Carbonero, pa je podajo prispeval mladi slovenski branilec. Krajnc je odigral vso tekmo in prejel rumeni karton, njegova Cesena pa zaseda 18. mesto in je še vedno v krogu najbolj ogroženih italijanskih prvoligaških klubov.

Dominic Maroh: Köln je po porazu pri Freiburgu padel na 13. mesto in je od tekmecev, ki se v tem trenutku spogledujejo z drugo ligo, oddaljen le še pet točk. Kozlički v soboto niso znali spraviti žoge izza hrbta vratarja Freiburga, slovensko čast pri Kölnu pa je branil le Maroh. Sin Slovenca in Nemke je na štadionu Schwarzwald odigral vso tekmo, Köln pa je dovolil Freiburgu, da se mu na lestvici približa na vsega dve točki zaostanka.

Martin Milec: Standard Liege je v skupini za prvaka v belgijskem prvenstvu v ponedeljek izgubil na gostovanju pri vodilnem Club Bruggu (1:2). Štajerec je že odpravil posledice poškodbe in za Standard odigral vso tekmo, njegov klub pa po porazu za vodilnim klubom Club Brugge, ki se je v ligi Europa uvrstil med najboljših osem, zaostaja sedem točk.

V Belgiji je konec prejšnjega tedna zablestel njegov rojak Etien Velikonja, ki je prispeval zadetek in podajo za Lierse ter pomagal k dragoceni zmagi (3:2) v gosteh pri Cercle Bruggu v prvi tekmi končnice, v kateri se merita najslabša kluba po rednem delu. Skupni zmagovalec bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek proti drugouvrščenemu drugoligašu, poraženec pa bo izpadel.

Andraž Struna: PAS Giannina je v nedeljo navdušila navijače in doma s 3:1 odpravila vodilni Olympiakos. Koprčan je odigral vso tekmo. To so njegovi sanjski tedni, saj se je konec marca proti San Marinu prvič vpisal med strelce v dresu članske reprezentance, v grškem prvenstvu pa je s klubom na odličnem petem mestu, kar mu zagotavlja nastop v dodatnih kvalifikacijah za mesto, ki še pelje v kvalifikacije za ligo prvakov.

Valter Birsa: Chievo se je odpravil na gostovanje v Sassuolo s ciljem, da ostane neporažen, a je na koncu ostal brez točk. Pomagala ni niti izključitev v vrstah gostiteljev. Leteči oslički so imeli 31 minut na igrišču igralca več, a so gostitelji zadržali vodstvo, ki ga je z zadetkom z bele točke zagotovil Domenico Berardi. Primorec je na igrišču prebil 65 minut, Chievo je na 16. mestu.

Josip Iličić: Fiorentina je v zelo pomembni tekmi 29. kroga italijanskega prvenstva z 2:0 odpravila neposrednega tekmeca v boju za evropska mesta. V Firencah je padla Sampdoria, Kranjčan pa je počival zaradi kazni rumenih kartonov. Vijolice so na lestvici poskočile na četrto mesto, za tretjeuvrščenim Laziem zaostajajo šest točk.

Kevin Kampl: Veliki nemški derbi je dokazal, da zmore Bayern preskakovati zahtevne ovire tudi brez najboljših igralcev. Manjkali so številni poškodovani zvezdniki, kar pa Bavarcev ni zmotilo do sladke zmage na najbolj vročem gostovanju, kar si ga lahko zamislijo v nemški bundesligi. Za Borussio je 67 minut igral tudi slovenski reprezentant in izkusil prvi veliki derbi, ki je štel za točke nemškega prvenstva. Borussia je po 27 krogih na desetem mestu, za četrtouvršenim Bayerjem iz Leverkusna pa zaostaja kar 15 točk, tako da bo v prihodnji sezoni kot kaže ostala brez lige prvakov.

Andraž Kirm: Ljubljančan je srečanje med Ermisom in Omonio odločil v prid znanega kluba iz Nikozije. Omonia je zmagala z 1:0, edini zadetek na srečanju pa je v 10. minuti po natančnem strelu z levo nogo dosegel 30-letni slovenski reprezentant, ki je v tej sezoni na Cipru dosegel tri zadetke. V statistiko se je vpisal še z rumenim kartonom, na igrišču pa je prebil 65 minut. Omonia je v skupini za prvaka na Cipru ohranila četrto mesto, za vodilnim Apollonom pa zaostaja šest točk.

Jasmin Kurtić: Fiorentina je v zelo pomembni tekmi 29. kroga italijanskega prvenstva z 2:0 odpravila neposrednega tekmeca v boju za evropska mesta. V Firencah je padla Sampdoria, Belokranjec pa je dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce. Vijolice so na lestvici poskočile na četrto mesto, za tretjeuvrščenim Laziem zaostajajo šest točk.

Dejan Lazarević: Sassuolo je izkoristil prednost domačega igrišča in ugnal Chievo z 1:0. Hitri Domžalčan je zaman čakal na priložnost na klopi gostiteljev. Tako mu je spodletel cilj, da bi se predstavil proti nekdanjim soigralcem, za katere igrata tudi dva njegova kolega iz izbrane vrste. Zeleno-črni so se po tesni zmagi povzpeli na 12. mesto.

Nik Omladič:* Eintracht Braunschweig je v soboto navdušil z gostujočo zmago v predmestju Nürnberga, kjer je premagal Greuther Fürth (2:1). Nekdanji igralec Olimpije je odigral vso tekmo, njegov klub pa je na lestvici druge nemške lige na visokem petem mestu. Nekdanji slovenski reprezentant Goran Šukalo (Greuther Fürth) zaradi bolezni ni kandidiral za dvoboj na štadionu Trolli Arena, na katerem so gostitelji brez igralca ostali že v 7. minuti.

Rajko Rotman: Istanbul Basaksehir je v ponedeljek v zadnji tekmi 26. kroga turškega prvenstva v mestnem obračunu gostoval pri Bešiktašu. Mreži se nista zatresli, Mariborčan pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Bešiktaš je padel na tretje mesto, vodilni Galatasaray ima tri točke prednosti. Istanbul je na visokem petem mestu.

Robert Berić: Krčan še naprej trese mreže v avstrijskem prvenstvu. Ko je dunajski Rapid v soboto s 4:1 ugnal WAC, je dosegel dva zadetka. Skupno jih je v tej sezoni dosegel 19 in je drugi najboljši strelec prvenstva. Zaostaja le za napadalcem Salzburga Jonathanom Sorianom (23). Rapid je po 27 krogih na odličnem drugem mestu, ki pelje v kvalifikacije za ligo prvakov. Vodilni rdeči biki iz Salzburga mu bežijo šest točk.

Roman Bezjak*: Ludogorec Razgrad je v soboto v velikem bolgarskem derbiju ponižal sofijski CSKA in ga premagal s 4:0. Korošec je odigral 79 minut, igrišče pa zapuščal v trenutkih, ko se je na štadionu Ludogorec Arena v Razgradu svetlikal rezultat 3:0. Ludogorec je v skupini za prvaka, v kateri nastopa šest najboljših ekip po rednem delu bolgarskega prvenstva, povišal prednost pred zasledovalci. Najbližji zasledovalec CSKA zdaj zaostaja šest točk.

Tim Matavž*: Augsburg je v nedeljo remizirala s Schalkejem, gledalci pa so zaman čakali na zadetke (0:0). Gledalcem na SGL Areni, zbralo se jih je nekaj več kot 30 tisoč, se je predstavil tudi slovenski reprezentant. V igro je vstopil v zadnji minuti, tako da je na igrišču prebil le nekaj minut. Augsburg je po remiju v ''majhnem'' derbiju 27. kroga nemškega prvenstva zadržal šesto mesto, četrtouvrščeni Bayer in liga prvakov pa mu bežita že devet točk.

Milivoje Novaković: Nagoya Grampus po štirih krogih še čaka na prvo zmago v tej sezoni. Bogati japonski prvoligaš, ki ga izkušeni Ljubljančan prišteva med tri najboljše v deželi vzhajajočega sonca, je ostal praznih rok pri Gambi v Osaki (1:3), slovenski reprezentant pa ni kandidiral za srečanje. Tako je po vrnitvi na Japonsko po reprezentančni akciji v Sloveniji izpustil še drugo prvoligaško srečanje. Nagoya je v štirih krogih zbrala dve točki in zaseda neslavno zadnje mesto.

Izmed treh japonskih reprezentantov, ki si nogometni kruh služijo na Japonskem, je bil konec prejšnjega tedna strelsko uspešen Nejc Pečnik. V dresu drugoligaškega kluba JEF United je dosegel štiri že štiri zadetke in je tretji strelec tekmovanja.

Ne spreglejte