Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2014,
16.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 12. 3. 2014, 16.43

8 let

Oblakova Benfica za finale z Juventusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V polfinale nogometne lige Europa so se uvrstili Juventus, Benfica, Sevilla in Valencia. Žreb v Nyonu je določil, da se bo Benfica Jana Oblaka za finale pomerila z Juventusom. Finale bo v Torinu.

Edini slovenski udeleženec polfinala lige Europa bo Jan Oblak, prvi vratar lizbonske Benfice, med polfinalisti pa prevladuje Španija z dvema udeležencema, Sevillo (mariborskim evropskim krvnikom) ter Valencio, ki je v četrtek poskrbela za enega najbolj mogočnih preobratov v zgodovini četrtfinalnih obračunov, saj je pred domačimi gledalci nadoknadila zaostanek treh zadetkov iz Basla.

Ples kroglic je odločil, da se bosta španska kluba udarila med seboj, drugi polfinalni par pa sestavljata Benfica in Juventus, resnična evropska velikana. "Srečni smo, da smo v polfinalu in se potrudili po najboljših močeh, da izločimo Juventus," je v Nyonu povedal nekdanji napadalec Benfice Nuno Gomes.

Nedved: Zelo si želimo nastopiti v finalu na domačem štadionu

Finale lige Europa bo 14. maja prav na štadionu Juventusa, zato bo Stara dama naredila vse, da osvoji evropsko lovoriko na domačem igrišču. Na plesu kroglic je sodeloval ambasador finalnega dvoboja, ki bo potekal v Torinu, nekdanji branilec (pa tudi trener) stare dame Ciro Ferrara. Priznal je, da bo pesti stiskal za bodočega italijanskega prvaka.

Tabor Juventusa je na odru zastopal nekdanji zvezdnik Pavel Nedved: "Zelo si želimo nastopiti v velikem finalu na domačem štadionu, a se zavedamo, da bo Benfica zelo zahteven tekmec. Ne smemo pozabiti, da je lani nesrečno izgubila v finalu lige Europa, v zadnjih štirih letih pa v polfinalu igrala še trikrat. Ima bogate izkušnje," je izpostavil Čeh.

Prvi polfinalni tekmi bosta odigrani 24. aprila, povratni pa na praznični 1. maj. V finalu bo uradni gostitelj zmagovalec španskega polfinalnega obračuna.

Ne spreglejte