Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 1. 2016,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Atletico Madrid Fernando Torres Diego Simeone Jan Oblak Jan Oblak

Petek, 22. 1. 2016, 13.46

8 let

Oblakov soigralec lahko postane največji zaslužkar na svetu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Španski napadalec Fernando Torres ni zadovoljen s trenutnim statusom pri madridskem Atleticu. Njegov agent omenja možnost, da bi lahko zamenjal klub. Na njegov naslov je prispela nemoralna ponudba.

Navijači Atletica obožujejo Fernanda Torresa. Svetlolasi nogometaš je njihov ljubljenec. Čeprav je v zadnjih sezonah daleč od forme, ki ga je nekoč krasila v dresih madridskega velikana, Liverpoola in španske reprezentance, mu privrženci niso obrnili hrbta. Ostajajo mu zvesti, čeprav se le redko znajde v začetni enajsterici in je v jesenskem delu sezone dosegel le dva zadetka.

To je veliko manj od pričakovanj, ki jih je razkril lani, ko se je vrnil v špansko prestolnico. Na novi zadetek čaka že skoraj pol leta. Zadnjič, ko se je vpisal med strelce, je bilo 16. septembra 2015. Takrat se je veselil 99. zadetka v dresu Atletica. Novega, bil bi jubilejni stoti, še ni dočakal.

Če hoče podpisati pogodbo, mora to storiti še ta mesec

Privržence rdeče-belih moti, da ni še nič znanega o njegovi klubski usodi. Njegova prihodnost je negotova. Pri Atleticu nastopa kot posojen nogometaš Milana.

Italijanski klub je 31-letnega Španca posodil rdeče-belim za 18 mesecev, posoja pa se bo iztekla konec sezone. Če bi Atletico pokazal voljo, bi moral podpisati novo pogodbo z izkušenim napadalcem do konca meseca.

Atletico je podobno kot Real zaradi nespoštovanja pravil pri nakupu mlajših igralcev deležen ostre kazni Fife. Poleti tako ne bo smel trgovati z igralci in sklepati novih pogodb. Če želi podaljšati pogodbo z "El Ninom", mora to storiti še ta mesec, zato je nestrpnost Torresa in njegovega agenta več kot razumljiva.

Atletico blesti tudi brez Torresa

Vprašanje je, ali si Atletico to sploh želi. Madridskemu klubu, ki domuje na stadionu Vicente Calderon, gre v tej sezoni odlično. Na vrhu prvenstvene razpredelnice vztraja tudi brez pomoči večjega števila Torresovih zadetkov, odlično pa mu gre tudi v pokalnem tekmovanju in ligi prvakov. Ogromna moč Atletica se skriva v obrambi, saj je prejel najmanjše število zadetkov v močni španski ligi, slovenski reprezentant Jan Oblak pa je z naskokom najbolje ocenjeni vratar tekmovanja.

Trener Diego Simeone, ki ne skriva prijateljstva s Torresom, se glede njegovega statusa še ni javno izjasnil. To mu očita tudi igralčev posrednik Jose Antonio Martin. Razkril je, da je na naslov Torresa prispelo osem ponudb z različnih koncev sveta, ena izmed njih pa je nemoralno visoka, saj bi nekdanjega španskega reprezentanta povzdignila v največjega zaslužkarja na svetu.

Nogometna javnost se sprašuje, ali njegov agent ustvarja pritisk na vodstvo kluba, da odkupi pogodbo od Milana in Torresa stoodstotno sprejme pod svojo streho, ali pa je resnično želja za zdaj neznanega kluba, ki mu ponuja toliko denarja, kot ga v enem letu ni bil deležen še noben nogometaš na svetu.

Imena kluba, ki je poslal tako drzno ponudbo, ni navedel, a prevladuje prepričanje, da si je Torresa zaželel nekdo od bogatih kitajskih klubov, ki v zadnjih sezonah ne skoparijo z visokimi nogometnimi zneski.

Ne spreglejte