Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
10. 12. 2012,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Branko Oblak Slaviša Stojanović slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 10. 12. 2012, 10.05

8 let

Oblak: Stojanoviću je nogomet le hobi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Branko Oblak slovi za sogovornika brez dlake na jeziku. Neposreden, brez navednic. Ko smo ga povprašali za mnenje o odstopu Slaviše Stojanovića, je dejal, da ga za selektorja ni želel že od začetka.

Če bi o tem odločal najboljši slovenski nogometaš zadnjih 50 let, pa tudi nekdanji selektor članske izbrane vrste, bi Slaviša Stojanović na odgovornem mestu vstopil tudi v leto 2013. ''Res je. Že prvič, ko se je odločalo o selektorju, nisem bil za njega, ko pa je enkrat nastopil v tej vlogi, bi ga pa bilo trapasto menjati ravno zdaj. Morali bi ga pustiti do konca, vsaj do takrat, ko še obstajajo teoretične možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu. Je pa po drugi strani res, da se je predsednik znašel v zoprnem položaju. Rad bi šel v Brazilijo, zato išče še zadnjo odrešilno vejico. Dejstvo je, da bo kdorkoli, ki bo prišel, zagrabil za nič. Bo pa to tudi določen izziv, saj slabše kot to niti ne more iti. Ne vem pa, kdo bi ga lahko nasledil,'' je Sportalu pojasnjeval Branko Oblak in se ob omembi večine kandidatov, našteli smo mu jih kar nekaj (Srečko Katanec, Eduardo Reya, Darko Milanič, Tomaž Kavčič, Milan Miklavič ...), le resno zamislil. ''Ne vem, kdo si bo upal 'dati' svoje ime. A če hočemo najboljše ... To je tako kot v politiki. Ostajajo isti ljudje, a se obračajo v drugo smer,'' je iskal vzporednice z manj športnimi področji.

Povprašali smo ga tudi o tem, kateri razlogi so botrovali k temu, da je Stojanović tako neslavno pogorel v vlogi selektorja. Le po devetih srečanjih in dobrem letu na ''vročem'' stolčku, ko je zakockal zaupanje javnosti. ''Prvič nima nogometne kilometrine in drugič, nogomet je jemal kot hobi, ne pa kot poklic. Tako kot je bil njegov konjiček glasba, tako je bil tudi nogomet,'' je podal drzno oceno o vpetosti Stojanovića v ustroj nogometnih nalog, s katerimi se je srečeval po službeni dolžnosti. Med kvalifikacijskim ciklus z zdaj že nekdanjim selektorjem ni izmenjal nobenih misli, se je pa zapletel v kratek pogovor, ko se je kot član slovenske odprave udeležil žreba kvalifikacijske skupine v Švici. ''Takrat sem mislil, da bom kaj pomagal, a nismo nič dorekli.'' O tem, da bi ga morebiti k sodelovanju povabil predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) in ga postavil na izpraznjeno mesto, ni razmišljal. ''Ne bom rekel, da ne bom več trener. Seveda bi še sprejel kakšno ponudbo, to me mika, a bi raje treniral mlade. Mladi so poslušni, starejši pa igrajo po svoje, tako kot so navajeni,'' je 65-letni Ljubljančan razkril načrte za prihodnost. Med kandidati za Stojanovićevega naslednika, ki se pojavljajo v javnosti, je tudi selektor mlade reprezentance Kavčič.

Nogometna zveza Slovenije je v nedeljo napovedala, da bo novega selektorja poiskala v najkrajšem možnem času.

Ne spreglejte