Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
14. 2. 2008,
21.31

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 14. 2. 2008, 21.31

8 let, 2 meseca

Oblak: Pogrešam trenersko klop

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Branko Oblak je sredi jesenskega dela nepričakovano predal trenerski stolček Rudarja Marijanu Pušniku. Bo kmalu našel novega delodajalca?

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Rudi Zavrl je napovedal konkretne spremembe na mestih selektorjev mlajših izbranih vrst (do 21 in 18 let). Tako naj bi Branko Zupan in njegov mlajši brat Jani Zavrl v kratkem prepustila odgovorno mesto drugim. Čeprav je bilo sprva rečeno, da bosta imena njunih naslednikov podana javnosti že sredi februarja, pa je dolgoletni prvi mož slovenske krovne nogometne organizacije podaljšal ''rok'' za izbor do 28. februarja, ko se bo sestal Izvršni odbor NZS.

Morebitnih kandidatov na slovenskem nogometnem prostoru kar mrgoli. Med njimi je tudi nekdanji selektor tako mlade kot tudi članske reprezentance, ki je že nekaj mesecev brez dela.

Najboljši nogometaš Slovenije v zadnjih 50 letih v pogovoru za Sportal še zdaleč ni zanikal želje po vnovičnem ''ustoličenju'' na mestu selektorja mlade izbrane vrste. ''S predsednikom Zavrlom sva se o tem že pogovarjala. Seveda me zadeva zanima. Je pa od najinega razgovora minilo že kar nekaj časa, tako da težko povem kaj več. Predsednik je bil vedno zelo taktičen in je znal pri izborih zavlačevati do konca. Tako bo tudi tokrat,'' je povedal Branko Oblak, ki se je poslovil od selektorskega mesta članske reprezentance po porazu na gostovanju v Minsku, ko so Belorusi vodstvo Slovenije z 2:1 v drugem polčasu ''pretopili'' v visoko zmago s 4:2.

Nič od Kaiserslauterna

Sredi jesenskega dela drugoligaškega tekmovanja je nekoliko nepričakovano odstopil mesto prvega trenerja Rudarja iz Velenja Marijanu Pušniku, odtlej pa še ni sedel na trenerski stolček. ''Priznam, zelo pogrešam nogomet. In pa tudi trenersko klop. Trenutno sem brez dela, sem bil pa že zelo blizu odločitvi, da bi prevzel Kaiserslautern. Dogovor je bil že skoraj sklenjen, a je nato klubsko vodstvo hotelo, da bi začel delo z nogometaši šele po pripravah. To me seveda ni zanimalo. Kot trener bi veliko raje videl, da bi z njimi oddelal priprave in tudi sodeloval pri izboru igralskega kadra. Da pa bi odšel v Kaiserslautern pod takšnimi pogoji, me pa sploh ni zanimalo. Nato je prevzel mesto trenerja Milan Šašić, ki je bil poprej odstavljen pri Koblenzu,'' je dejal nekdanji zvezdnik Olimpije, Hajduka, Schalkeja in Bayerna, ki je še kako poznan pri starejših ljubiteljih nogometa v Nemčiji. Kdaj pa lahko pričakujemo vrnitev ''Braneta'' na trenersko klop? ''Upam, da že kmalu. Najraje bi treniral kak klub v Sloveniji. Niti ni važno, ali je iz prve lige ali ne. Rad bi spet podoživljal tekme in seveda zmage. To resnično pogrešam.''

Gliha, Čeh, Jarc ...

Poleg Oblaka smo lahko v medijih za mesto selektorja mlade slovenske izbrane vrste zasledili še vrsto drugih kandidatov. Zaenkrat je brez trenerskega dela nekdanji prvi strateg Olimpije Bežigrad in Drave Primož Gliha, ''nostalgični'' del slovenskega občinstva je zelo naklonjen ideji, da bi prevzel državno selekcijo nekdanji kapetan ''zlate'' generacije Aleš Čeh, ki si že nabira trenerske izkušnje z mlajšimi igralci za Bežigradom, omenja pa se tudi ime Boruta Jarca, ''starega znanca'' prvoligaških zelenic na slovenskih tleh. ''Rad bi bil selektor, o tem ni dvoma. Je pa to preveč kompleksna zadeva, tako da raje ne bi o njej sedaj govoril. Raje po tem, ko bo opravljen izbor,'' je bil skrivnosten nekdanji trener in sodelavec strokovnega štaba Kopra. Potrebno bo torej počakati na 28. februar …

Ne spreglejte