Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 9. 2015,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Rene Krhin slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 2. 9. 2015, 11.26

8 let

Oblak ni edini osmoljenec, težave ima tudi Krhin

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna izbrana vrsta je dopoldanski trening v Lescah opravila v nekoliko skrčeni postavi. Vratar Jan Oblak čuti bolečine v kolenu, zvezni igralec Rene Krhin pa v stegenski mišici.

Mlada slovenska nogometaša, ki nastopata v zelo močnem španskem prvenstvu, sta na reprezentančne priprave v domovino pripotovala z načetim zdravjem. Prvega vratarja madridskega Atletica Jana Oblaka je zmotila lažja poškodba kolenskega sklepa. Bolečine v kolenu je občutil že med nastopi za rdeče-bele in tako program okrevanja začel že v španski prestopnici. Zdravstveni službi Atletica in reprezentance sta se uskladili, tako da se rehabilitacija 22-letnega Škofjeločana nadaljuje tudi na Brdu pri Kranju.

Oblak, ki v reprezentanci v kvalifikacijskem ciklusu za EP 2016 uživa status prvega rezervnega vratarja, saj ima v očeh selektorja Srečka Katanca prednost dolgoletni mož med slovenskima vratnicama, izkušeni Ljubljančan Samir Handanović, je tako po torkovem izpustil še dopoldanski sredin trening v Lescah.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) sporoča, da bi se lahko treningom predvidoma priključil jutri. Tretji vratar, ki se je znašel na Katančevem seznamu pred kvalifikacijskima tekmama s Švico in Estonijo, je Nejc Vidmar (Domžale).

Krhin trenira po prilagojenem programu

Oblak ni edini reprezentant, ki se v teh dneh ubada z zdravstvenimi težavami. Stoodstotno (še) ni pripravljen niti Rene Krhin. Zvezni igralec Granade, ki se je po dolgem času znašel na reprezentančnem seznamu, si je na Pirenejskem polotoku na zadnji tekmi španskega prvenstva lažje poškodoval mišico, tako da je njegov program treningov nekoliko prilagojen.

Katančeva četa bo pred odhodom v Švico na slovenskih tleh opravila še dva treninga. Danes bo ob 17.30 začela en trening na Gorenjskem (v Lescah), v četrtek pa se bo ob istem času potila na zelenici ljubljanskega štadiona v Stožicah, kjer je trenirala že v torek.

Ne spreglejte