Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
23. 4. 2015,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid

Četrtek, 23. 4. 2015, 16.25

8 let

Oblak boljši od Neuerja, Casillasa, Buffona …

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Evropska nogometna zveza (Uefa) je izbrala idealno enajsterico četrtfinala lige prvakov. Mesto najboljšega vratarja je pripadlo Janu Oblaku, ki je z Atleticom priznal premoč Realu.

Ne Manuel Neuer (Bayern), ne Iker Casillas (Real Madrid), ne Gianluigi Buffon (Juventus), ne Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), ne Danijel Subašić (Monaco), ne Salvatore Sirigu (PSG), ne Fabiano (Porto) … Sedem izvrstnih vratarjev, ki so se v zadnjih tednih predstavili širni javnosti na četrtfinalnih dvobojih lige prvakov, je zaman upalo, da bodo izbrani za najboljšega. Najboljši vratar v četrtfinalu lige prvakov je postal Jan Oblak. Slovenski reprezentant je bil v izboru Evropske nogometne zveze (Uefa) izbran za najboljšega vratarja, saj si je na obeh tekmah prislužil najvišje ocene.

Čast in slava med vratarji je v ligi prvakov torej pripadla mlademu Slovencu, ki je v zadnjih tednih obnorel svetovno nogometno javnost. Bogato znanje je pokazal tudi na četrtfinalnih srečanjih med Atleticom in Realom. Rdeče-beli so resda izpadli, saj niso niti enkrat zatresli mreže belih baletnikov, a so se izkazali tudi z odlično obrambo, ki ji je med vratnicama poveljeval slovenski reprezentant.

Imel je obilico dela, streli branilcev evropskega prvaka so švigali z vseh strani, a jih je Škofjeločan kot po tekočem traku ustavljal. Vse do usodnega strela Mehičana Javierja Hernandeza, ki je v 88. minuti povratne četrtfinalne tekme zapečatil usodo Atletica.

Solidna, ne spektakularna predstava

V najboljši enajsterici sta se znašla le dva nogometaša, ki se nista uvrstila v polfinale. To sta mladi francoski zvezni igralec Geoffrey Kondogbia (Monaco) ter 22-letni Oblak, ki je bil v izboru Uefe še drugič zapored izbran v idealno postavo.

Prejšnji teden se je znašel v najboljši enajsterici prvih četrtfinalnih srečanj lige prvakov, tudi v drugo pa je bil tako prepričljiv, da si je ponovno prislužil članstvo med izbrano druščino. "Prejšnji teden, ko sta se Atletico in Real razšla brez zadetkov, je bil slovenski reprezentant izvrsten, na povratni tekmi na štadionu Santiago Bernabeu pa je bila njegova predstava solidna, ne pa tudi spektakularna. V izdihljajih tekme ga je premagal Javier Hernandez," so njegov dosežek predstavil na uradni strani Uefe in poskrbeli, da je Oblak prejel novo priznanje za izvrstne predstave, ki sta jim zaploskala tako Cristiano Ronaldo kot tudi njegov vzornik iz mladosti Casillas.

Ne spreglejte