Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 4. 2015,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Diego Simeone Real Madrid Miguel Angel Moya

Sreda, 22. 4. 2015, 15.19

8 let

Oblak ali Moya? Sladke težave trenerja.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener madridskega Atletica Diego Simeone je zadovoljen z vratarjema. Jan Oblak in Miguel Angel Moya sta z dobrimi predstavami poskrbela, da ga čakajo sladke težave, ko bo izbiral prvega vratarja.

Na današnji povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov med Realom in Atleticom bo branil Jan Oblak. O tem ni dvoma, to je potrdil tudi argentinski strateg. Ko pa bo Miguel Angel Moya – od slovenskega reprezentanta je starejši osem let, pred začetkom sezone pa je prispel k Atleticu iz mestnega soseda Getafeja – stoodstotno pripravljen, se bo za trenerja začelo obdobje sladkih težav, ko se bo odločal o tem, kdo bo stopil med vratnici.

"Zelo sem zadovoljen s svojima vratarjema. Tako Miguel Angel Moya kot Jan Oblak sta se Atleticu pridružila poleti, ko je klub zapustil Thibaut Courtois. Miguel je med pripravami na začetek sezone, ko je bil Oblak poškodovan, branil zelo dobro. Ker ni nihal v formi, si je prislužil mesto prvega vratarja," je v uvodnem delu kolumne za Goal.com zapisal Diego Simeone, ki ga danes čaka že osmi obračun z Realom v tej sezoni. Na dozdajšnjih sedmih tekmah je ostal neporažen, tudi prejšnji teden na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov, ki se je končala brez zadetkov, za junaka srečanja pa je bil razglašen 22-letni Slovenec.

Od Oblaka se je z razlogom veliko pričakovalo

"Zdaj je položaj obrnjen. Zdaj se je poškodoval Miguel (to se je zgodilo pred dobrim mesecem na povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti Bayerju, op. p.), Oblak pa je vskočil na njegovo mesto in se izkazal. Odzval se je na najboljši mogoč način. Ko bo Moya polno pripravljen, se bom moral kot trener odločiti, kdo bo branil pogosteje," je pojasnil priljubljeni argentinski strateg, ki je prejšnji teden tako kot vsi navijači Atletica občudoval izvrstna posredovanja Oblaka na srečanju z Realom.

O tem, komu bo uradno namenil vlogo prvega vratarja, ni bil konkreten. Izpostavil je le, da ga čaka prijeten glavobol. "Ker sta se do zdaj oba zelo izkazala, bo to zame predstavljalo sladko težavo. To pa je pozitivno tudi zato, ker se je izkazalo, da garanje Atletica v prestopnem roku in vse trud, da v Madrid pripelje Oblaka, nista bila zaman. Od njega se je veliko pričakovalo, zdaj pa kaže, česa je sposoben," je pohvalil slovenskega vratarja, za katerega je Atletico Benfici odštel kar 16 milijonov evrov. Oblak je po tem prestopu postal uradno najdražji slovenski nogometaš, hkrati pa tudi najdražja vratarska naložba vseh časov, ki si jo je kadarkoli privoščil španski klub.

Simeone je pred kratkim pogodbo z Atleticom podaljšal do leta 2020, tako da bo s Škofjeločanom sodeloval še veliko časa. Lani se mu je evropski naslov za las izmuznil iz rok. Navijači rdeče-belih so v Lizboni že skoraj odpirali šampanjec, s katerim bi nazdravili krstnemu evropskemu naslovu, nato pa je Sergio Ramos z zadetkom v sodnikovem podaljšku pokvaril rdeče-belo zabavo. Atletico ima zvečer lepo priložnost, da se mu maščuje in mestnega tekmeca, ki se otepa ogromnih težav zaradi izostanka nekaterih poškodovanih zvezdnikov, izloči iz boja za evropski naslov. Madridski derbi se bo začel ob 20.45.

Ne spreglejte