Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
24. 4. 2014,
9.57

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bayern Real Madrid Josep Guardiola

Četrtek, 24. 4. 2014, 9.57

8 let, 2 meseca

Noče, da bi Bayern igral kot Barcelona

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko spregovori častni predsednik Bayerna Franz Beckenbauer, so njegove besede deležne posebnega spoštovanja. Po porazu Bavarcev v Madridu je kritično spregovoril o slogu, ki spominja na Barceloninega.

Če je bila kritik deležna igra Bayerna, pa je na drugi strani pohvalil obrambo madridskega kluba, ki je zadržala vse poskuse gostov. Do zadnjih minut, ko je Iker Casillas nekajkrat mojstrsko posredoval in ohranil mrežo nedotaknjeno, Bayernu sploh ni omogočala izrazitejših priložnosti.

"Posest žoge ne pomeni ničesar, če tekmecu omogočiš številne priložnosti. Na koncu smo lahko še srečni, da smo v Madridu prejeli le en zadetek," je v pogovoru za Sky potarnal Franz Beckenbauer, ki ga je v sredo navdušila igra belih baletnikov. Predvsem v fazi branjenja, pa tudi hitrih prehodih v protinapade, s katerimi je Real v prvem polčasu nekajkrat sejal nevarnosti v kazenskem prostoru evropskih prvakov, v zadetek pa pretopil priložnost v 19. minuti.

Beckenbauer noče gledati nemške kopije Barcelone

Bayern je imel žogo ob svojih nogah skoraj dve tretjini igralnega časa (64 odstotkov), v prvem polčasu je bilo razmerje v prid nemških prvakov še višje (73:27), kar pa mu ni prineslo ugodnega rezultata. Bavarci so pod vodstvom Josepa Guardiole želeli premagati Real s pomočjo tiki-take, igralnega sloga, ki je pred leti Barceloni prinašal zmage in številne lovorike. Tokrat je v Madridu zatajil, v slabo voljo pa spravil tudi Beckenbauerja.

Ni prvič, da je nekdanji zvezdnik svetovnega nogometa kritično spregovoril o nameri Guardiole, da bavarski stroj oplemeniti s slogom tiki-taka. Po dvoboju med Bayernom in Arsenalom ga je skrbelo, da bi lahko takšen slog zdolgočasil gledalce in naredil tekmo preveč predvidljivo. Ne želi gledati nemške kopije Barcelone, zlasti na povratni tekmi (prihodnji torek), kjer se bo moral Bayern še pošteno potruditi, če si bo želel zagotoviti napredovanje.

Real je bil boljši in hitrejši

Beckenbauer je dodal, da ni še nikoli spremljal tekme, na kateri bi se Real branil tako dobro. "Bil je boljši, hitrejši … Zasluženo je zmagal. A morda je k temu pripomogla tudi igra Bayerna. Manjkalo je dinamike, ni bilo pravih udarcev. Mogoče so bili nogometaši Bayerna presenečeni, saj so na igrišču pričakovali drugačno igro Reala. Gostitelji so menjali ritem po svojih željah. Nevarni so bili v silovitih protinapadih, nato pa se disciplinirano vrnili v obrambo in strpno branili. Če bi bilo 3:0 po prvem polčasu, bi lahko kar prekinili tekmo," je opozoril Kaiser.

Guardiola se je po porazu v španski prestolnici branil z očitki, da ni želel preveč tvegati, saj se je zavedal, da je na drugi strani Real, ki slovi po izjemno nevarnih protinapadih. Tisti v 19. minuti se je izkazal za usodnega …

Ne spreglejte