Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bayern München Jose Mourinho Josep Guardiola

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 9.47

8 let

Nič več vprašajev, Guardiola proti Mourinhu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Začetek junija je odpravil še zadnje neznanke v prvoligaških oziroma pokalnih tekmovanjih po Evropi. Zdaj so znani vsi dobitniki lovorik. Rekorder je postal Bayern München, osmoljenka sezone Benfica.

V začetnih junijskih dnevih so državne prvake dobile še Češka (Viktoria), Črna gora (Sutjeska) in Makedonija (Vardar), s tem pa je bil dokončno sklenjen krog državnih prvakov, ki se bodo v prihodnji sezoni predstavili v ligi prvakov. Večina udeleženk seveda v kvalifikacijah, med njimi tudi NK Maribor, eden izmed desetih prvakov, ki je v tej sezoni osvojil dvojno krono. Lovorike so najbolj obnorele tabor Bayerna, saj so morali na Bavarskem v tej sezoni prirediti kar štiri zabave. Eno za nemški superpokal, drugo za nemško prvenstvo, tretjo za evropski naslov, četrto in najbolj svežo pa za nemški pokal, ko je v sobotnem finalu sredi Berlina padel Stuttgart (2 : 3). Münchenčani so osvojili vse, kar se je osvojiti dalo, kmalu po začetku priprav pa jih čakata novi sladki nalogi, nastopa v domačem in evropskem superpokalu. V obračunu dobitnikov evropskih lovorik se bosta udarila zmagovalec lige prvakov Bayern in najboljši v ligi Europa Chelsea, nogometna usoda pa je poskrbela za zanimiv trenerski dvoboj, saj se bosta po krajšem zatišju pomerila velika tekmeca Josep Guardiola (Bayern) in Jose Mourinho (Chelsea – londonski klub naj bi v kratkem tudi uradno potrdil prihod Portugalca), ki sta v zadnjih sezonah skrbela za vroče obračune na el clasicih, z boljšim iztržkom pa se je lahko pohvalil Katalonec. Bo na klopi Bayerna tako uspešen kot Jupp Heynckes?

Prvi odgovor bomo lahko izvedeli 30. avgusta v Pragi, ki bo s štadionom Eden Arena po dolgih letih zamenjala tradicionalno prizorišče evropskega superpokala, štadiona Louis II v Monaku. Bayern bi se prav lahko srečal z Benfico, ki pa jo je v finalu lige Europa po dramatičnem razpletu pahnil na kolena prav Chelsea. Lizbončani so bili milimetre oddaljeni od treh lovorik, a prav vse končali na drugem mestu, pa čeprav so v odločilnih dvobojih vedno vodili z 1 : 0, na koncu pa objokovali tesen poraz z 1 : 2.

Ne spreglejte