Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 2. 2008,
9.22

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 19. 2. 2008, 9.22

8 let, 2 meseca

Nič od tekme Slovenije in Hrvaške?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor hrvaške nogometne reprezentance Slaven Bilić je s svojim razmišljanjem (ne)hote sprožil val ugibanj o prijateljski tekmi s Slovenijo v Mariboru. Kot vse kaže, do slednje niti ne bo prišlo.

S sedeža Nogometne zveze Slovenije (NZS) so že pred dobrim mesecem potrdili, da je bil sklenjen dogovor o prijateljski tekmi s hrvaško izbrano vrsto. In to v prenovljenem Ljudskem vrtu, ki naj bi se s tem dejanjem prvič vpisal na evropski nogometni zemljevid v novi preobleki. Dvoboj sosedskih reprezentanc naj bi bil odigran v petek, 23. maja, z izbiro tekmeca pa je bil zadovoljen tudi slovenski selektor Matjaž Kek. Ko pa je nedavno v hrvaškem tisku strnil razmišljanja še njegov stanovski kolega na hrvaški klopi, se je znašla usoda zanimivega srečanja pod resnim vprašajem. Slaven Bilić je namreč v pogovoru za hrvaški športni časnik ''Sportske novosti'' dejal, da mu termin prijateljske tekme v štajerski prestolnici nikakor ne odgovarja. Zaradi načrtovanega sklopa priprav na evropsko prvenstvo v Istri naj bi prišla v poštev le možnost dvoboja v soboto, 24. maja, za nameček pa bi se ''ognjeni'' takrat radi predstavili domačemu občinstvu na reškem štadionu Kantrida. Bilić je še povedal, da je njegovim izbrancem veliko bolj pomembna prijateljska tekma v gosteh z Madžari, ki je dogovorjena za 31. maj. Slednja naj bi obveljala za glavni preizkus pripravljenosti in moči pred začetkom velikega spektakla v Avstriji in Švici, tako da bi po mnenju nekdanjega zvezdnika Hajduka, Karslruheja, West Hama in Evertona teden dni pred srečanjem v Budimpešti prišla v poštev le tekma proti (vsaj na papirju) lažjemu tekmecu od Slovenije. In to na domačih tleh.

Po vrnitvi Jošta iz Aten

Kakšni pa so odmevi na slovenski strani? Generalni sekretar NZS Dane Jošt se te dni mudi v Atenah, kjer bo drevi opravljal vlogo delegata Evropske nogometne zveze (UEFA) na prvi tekmi osmine finala liga prvakov med Olympiakosom in Chelseajem. V dogovoru s predsednikom Rudijem Zavrlom naj bi bilo kaj več konkretnega o nepričakovanem zapletu, ki se dotika že navidez dogovorjenega prijateljskega srečanja v Ljudskem vrtu, povedano po njegovi vrnitvi v Ljubljano. Je pa dolgoletni prvi mož slovenske krovne nogometne organizacije potrdil, da Slovenija nikakor ne bo pristala na možnost prijateljske tekme 24. maja na Reki. Tekma naj bi bila odigrana v Mariboru 23. maja ali pa je sploh ne bo. Zaradi gostovanja hrvaške izbrane vrste so se na sedežu NZS poprej ''zahvalili'' prošnjam Grčije in Turčije. Obe udeleženki Eura 2008 sta že našli novega tekmeca pred začetkom evropskega prvenstva. Kakšna bo torej usoda ''sosedskega'' dvoboja, ki preliva obilico novinarskega črnila že dobre tri mesece pred samim začetkom?

Ne spreglejte