Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 1. 2017,
9.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Valter Birsa serie A italijansko prvenstvo Chievo

Sreda, 18. 1. 2017, 9.50

6 let, 6 mesecev

Primorec ostaja v Veroni

Nič s kitajsko pravljico Valterja Birse

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Valter Birsa Chievo | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa bo še naprej nosil dres italijanskega prvoligaškega kluba Chievo iz Verone. Izkušeni Primorec se je spogledoval s prestopom na Kitajsko, kjer ga je snubil Changchun Yatai, a je bilo vodstvo Chieva nezadovoljno s ponujenim. Za Slovenca je zahtevalo devet milijonov evrov, Kitajci pa so jih ponujali le pet.

Valter Birsa je v tej sezoni v italijanskem prvenstvu prispeval štiri zadetke in pet podaj. V svojih vrstah si ga je zaželel kitajski prvoligaški klub Changchun Yatai, a iz te moke ne bo kruha. "Birsa ostaja v Chievu," je v torek potrdil Alberto Mario Fontana, agent dolgoletnega slovenskega reprezentanta.

Želeli so tudi Novakovića

Ko je lani Milivoju Novakoviću spodletel prestop na Kitajsko, se je odločil za vrnitev v domovino. | Foto: Vid Ponikvar Ko je lani Milivoju Novakoviću spodletel prestop na Kitajsko, se je odločil za vrnitev v domovino. Foto: Vid Ponikvar Kitajci so se v zimskem prestopnem roku ogreli za enega izmed nosilcev igre letečih osličkov, ki pa do nadaljnjega ostaja v Italiji. "Pogajanja s kitajskim klubom so končana," sporoča Birsov agent. V kitajskem klubu, ki ga je lani kratek čas vodil nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, tako ne bo igral Slovenec.

Changchun Yatai se je lani dogovarjal že z Milivojem Novakovićem, a se je zataknilo pri financah. Zgodovina se je ponovila, saj se ni dogovoril še z enim slovenskim reprezentantom.

Kitajski snubec ni ponudil zahtevanega zneska, ki bi zadovoljil Chievo. Italijanski klub je presodil, da lahko v obdobju bajnih kitajskih ponudb, ki so v zadnjih tednih prepričale marsikaterega zvezdnika (Carlos Tevez, Axel Witsel, Oscar, John Obi Mikel ….), s prodajo 30-letnega Slovenca iztrži ogromno. Zahteval je devet milijonov evrov, ponudba Changchuna pa je segala le do petih milijonov.

V soboto proti Iličiću

Dogovor ni bil sprejet, Slovencu pa je splavala po vodi priložnost, da bi na Kitajskem letno zaslužil tri milijone evrov. Toliko so mu obljubljali Kitajci. Birsa ostaja v sosednji državi. Misel na bogastvo, ki se mu je obetalo na Kitajskem, pa bo lažje prenesel ob pogledu na novo pogodbo, ki mu jo pripravljajo v Veroni.

Tridesetletni Primorec je v tej sezoni prispeval štiri zadetke in pet podaj. Chievo zaseda 12. mesto. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tridesetletni Primorec je v tej sezoni prispeval štiri zadetke in pet podaj. Chievo zaseda 12. mesto. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vodstvo Chieva na čelu s predsednikom Luco Campedellijem želi podaljšati pogodbo s Slovencem do leta 2019, hkrati pa mu dvigniti plačo.

Birsa, ki je v državnem dresu zbral 84 nastopov, bo tako še naprej soigralec Boštjana Cesarja. V soboto ga čaka slovenski obračun v serie A s Fiorentino, pri kateri nastopa Josip Iličić.

Ne spreglejte