Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
14. 5. 2015,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Sergio Ramos Gareth Bale Marcelo Juventus

Četrtek, 14. 5. 2015, 9.57

8 let

''Ni pošteno, da se kritizira Ronalda''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zvezdniški Real Madrid je doživel hud udarec. Sezono, od katere je pričakoval ogromno, bo po evropskem šoku očitno končal brez lovorike. ''Juventus je zasluženo napredoval,'' priznava Sergio Ramos.

Polovica španske prestolnice, ki diha za bele baletnike, je v sredo zvečer zaman čakala na zmago, s katero bi Real Madrid napredoval v finale lige prvakov. ''Po prvem zadetku smo pomislili, da smo že opravili svoje delo, a smo se motili. Imeli smo dovolj priložnosti, da bi povečali vodstvo, a jih nismo izkoristili. Iz porazov in napak se lahko veliko naučiš, a nas boli, ker smo z izpadom dovolili, da je šel celoletni trud v nič,'' je bil iskren španski reprezentant, ki je za razliko od srečanja v Torinu zaigral v obrambni vrsti, a ni mogel preprečiti odločilnega trenutka, zadetka nekdanjega soigralca Alvara Morate. ''Ko je zadel Morata, je bilo za nas konec. Po tem zadetku smo psihološko padli. Juventus se je zasluženo uvrstil v finale, mi pa nismo izkoristili vloge favorita. Najbolj nam je žal navijačev, saj so ustvarili imenitno vzdušje,'' ni skrival razočaranja španski reprezentant. ''Ta tekma nas bo izučila, da ne moreš napredovati v ligi prvakov, če ne izkoristiš ponujenih priložnosti in podcenjuješ tekmeca,'' je opozoril na prehitro veselje v glavah, ko je Cristiano Ronaldo sredi prvega polčasa izkoristil strel z bele točke in poskrbel za tako želeno vodstvo.

Bale: Kar me ne ubije, me dela močnejšega

Madridski Real slovi kot ekipa, polna zelo dragih nogometašev. Ronaldo, ki je zadel v polno z bele točke, nato pa se izgubil med dobro postavljenimi branilci Juventusa, je prvi as. Portugalec je pred meseci najavil, da se do konca sezone ne bo pogovarjal s predstavniki sedme sile, zato pa je svoje vtise strnil Gareth Bale, njegov ožji sodelavec v napadu.

Znašel se je v številnih priložnostih, a jih zapravljal kot po tekočem traku. Z nogama ali glavo, vseeno. Žoga ni hotela v mrežo, Valižan pa se je razočarano prijemal za glavo. ''Želeli smo se uvrstiti v finale, bili smo na dobri poti, a nam ni uspelo. Prihodnjo sezono bomo imeli novo priložnost. Kar me ne ubije, me dela močnejšega,'' si je Otočan sposodil pregovor in dejal, da je še kar zadovoljen s predstavo.

Tako kot navijače Reala ga je zmotila le učinkovitost, pika na i, s katero bi Realu prinesel priložnost, da si uvrstitev v finale pribori v podaljšku. ''Nisem zadovoljen le z zaključki akcij. Moral bom izboljšati strele in delati na tem, da zapravim manj priložnosti,'' si je zadal cilj, s katerim se bo želel v prihodnje bolj prikupiti razvajenemu občinstvu madridskega velikana.

Ramos bi še naprej sodeloval z Ancelottijem

Kaj bo zdaj z Realom? Na dolgo in široko se razpreda o tem, da bi lahko Carlo Ancelotti kmalu zapustil trenerski stolček. Vodstvo kluba se o tem še ni izjasnilo, čas za pogovor bo po koncu sezone, Ramos pa bi si želel, da Italijan ostane na čelu belih baletnikov. ''Zdaj moramo biti enotni. Če se lahko o kom pogovarjamo s pozitivnimi besedami, je to Ancelotti. Če bi odločali mi, bi zagotovo ostal naš trener,'' meni španski branilec, njegov soigralec Marcelo pa deli podobne misli: ''Ancelotti je zmagovalec. Letos nam ni uspelo osvojiti lovorik, a menim, da bo ostal naš trener, saj je odličen strateg,'' je sporočil Brazilec, ki se je obregnil tudi ob kritike na račun Ronalda.

''Cristiano ni padel v formi. Navajeni smo spremljati tekme, na katerih dosega tri ali štiri gole, ko pa doseže enega, se pojavljajo govorice, da njegova forma pada. To ne drži. On je kot stroj. Zelo se trudi, trdo dela in pomaga ekipi, zato ni pošteno, da se ga tako kritizira,'' je stopil v bran portugalskemu zvezdniku, ki si z desetimi zadetki deli prvo mesto na lestvici najboljših strelcev v tej sezoni lige prvakov. Čez slabe tri tedne bi lahko izgubil vodilni položaj, saj bo imel Lionel Messi (tudi strelec desetih zadetkov) 6. junija priložnost, da ga z morebitnim zadetkom v berlinskem finalu, kjer se bo Barcelona pomerila z Realovim krvnikom iz Torina, spet prehiti.

Ne spreglejte