Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 1. 2014,
15.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Neymar Barcelona

Ponedeljek, 20. 1. 2014, 15.28

8 let

Neymar dražji celo od Ronalda, Barcelona zamolčala 38 milijonov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko je brazilski superzvezdnik Neymar lansko poletje okrepil Barcelono, so javnosti sporočili, da so Katalonci za prestop Južnoameričana odšteli 57 milijonov evrov. Pa je bilo res tako?

Po poročanju španskega časnika El mundo deportivo, ki je dobil uvid v nekatere dokumente, s pomočjo katerih se je okrepil dvom o nepravilnostih pri izpeljavi prestopa, je bila končna plačana odškodnina za Neymarja bistveno višja. Znašala naj bi kar 95 milijonov evrov, tako da se poraja vprašanje, kam je izpuhtelo 38 milijonov, ki naj bi jih dobil Santos.

Dokumenti razkrivajo, da je Barcelona za Neymarja plačala več različnih zneskov, prvega že leta 2011. Barcelona naj bi nekatera nakazila v milijonskih zneskih naslovila kot pomoč revnim otrokom v favelah v Sao Paulu, zagotovitev pravice do odkupa bodočih zvezdnikov Santosa, provizija za prijateljski tekmi med Barcelono in Santosom …

Če je Barcelona za usluge brazilskega asa res plačala 95 milijonov evrov, je bil to najdražji prestop v zgodovini nogometa. Tudi od tistega, ko se je Cristiano Ronaldo leta 2009 iz Manchestra preselil v Madrid, Real pa blagajno rdečih vragov osrečil z 94 milijoni evrov. Ne smemo pozabiti tudi na lanskoletni prestop Garetha Bala, ki naj bi bele baletnike stal od 91 (na koncu je obveljala ta številka) do okroglih sto milijonov evrov, kot so večinoma navajali otoški mediji.

Pogodba, pod katero se je podpisal katalonski klub, se je znašla v rokah španskega pravosodja, na zatožni klopi pa bi se lahko pojavil predsednik Sandro Rosell. Barcelona ostaja prepričana, da je zgodba časnika El Mundo Deportivo zgrajena na majavih temeljih ter da se dvom o nepravilno navedenih številkah pri zvezdniškem prestopu poraja neupravičeno.

Neymar je prejšnji četrtek na pokalnem srečanju z Getafejem staknil poškodbo gležnja, z igrišč pa naj bi bil odsoten vsaj tri tedne. Prejšnji teden je zatrdil, da se okrog pogodbe, ki sta jo urejala Barcelona in njegov oče, ni dogajalo nič spornega.

Ne spreglejte