Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.43

8 let

Neprijazne razmere na nogo Celjanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Primorja so v 10. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Miku CM Celju z 0:2 (0:0).

Razmere za igro so bile silno neprijazne, navkljub vetrovnemu vremenu z dežjem pa sta obe ekipi prikazali dinamično in kombinatorno igro. S hitrimi prenosi žoge so ajdovski in celjski nogometaši prihajali do obeh vratarjev, ki pa sta uvodoma vselej pravočasno posredovala. Nekoliko bolje so pričeli Ajdovci: najprej je poskusil Zatkovič, nato pa se je dvakrat v priložnosti znašel Kosmač. Prvič je po nepotrebnem želel zaposliti Bunderlo, pri drugem poskusu pa se je izkazal celjski vratar Mujčinović.

Celjani so hitro postavili ravnotežje na igrišču in prek bliskovitih nasprotnih napadov prihajali pred domača vrata. Najlepšo akcijo so izpeljali v 30. minuti, ko je Radulovič poslal predložek do Gobca, ki je z 18 metrov močno streljal, vendar se je izkazal domači čuvaj mreže Nenezič. V zaključku prvega dela so bili gosti nevarnejši, Pečnik in Gobec pa sta v končnicah akcij pokazala premalo odločnosti.

Primorci so napadalno začeli drugi polčas, vedno močnejša burja pa je bila njihov zaveznik. Najprej je Makra lepo preigraval po levi strani in močno streljal, vendar je nekdo od obrambnih igralcev žogo izbil v kot. Po njem je poskušal Teinović, vendar je streljal mimo desne vratnice. Nekoliko kasneje je sprožil še Zatkovič, a je Mujčinović dobro reagiral.

V 69. minuti pa je po enem od redkih gostujočih prehodov čez sredino na 30 metrih žogo dobil Pečnik in sprožil močan strel, ki je končal v levem kotu "okamenelega" Neneziča. Po vodstvu so se gosti osredotočili na branjenje vodstva, gostitelji pa niso našli poti mimo Mujčinoviča. Še najbolj vroče je bilo po poskusu Zatkoviča z razdalje, ko je celjski čuvaj mreže žogo odbil na glavo Kreftu, ki pa je slabo reagiral. Gosti so v končnici dvoboja imeli veliko prostora, v enem od nasprotnih napadov pa so povedli z 2:0, potem ko je Pečnik lepo podal do rezervista Puca, ta pa je v svojem prvem dotiku zadel ajdovsko mrežo.

Ne spreglejte