SiolNET. Sportal Nogomet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nakup Marseilla

Nekdanji evropski prvak v ameriških rokah

0

termometer

Marseille Dreyfus
Foto: Reuters

Ameriški tajkun Frank McCourt je v ponedeljek dokončal nakup francoskega nogometnega prvoligaša, nekdanjega evropskega prvaka Olimpique Marseilla. Nekdanji lastnik ameriške bejzbolske ekipe Los Angeles Dodgers je v Parizu podpisal vse potrebne dokumente, nato pa odpotoval na jug Francije, kjer se je srečal s strokovnim vodstvom in igralci.

Američan Frank McCourt, ki je klub kupil iz rok družine Louis-Dreyfus (dvajset let je bila uradna lastnica Margarita Louis-Dreyfus), je že nastavil novega predsednika, to bo Jacques-Henri Eyraud. V nedeljo si bosta skupaj ogledala derbi s Paris St. Germainom.

"Klub nameravam prevetriti. Potrebujemo novega športnega in finančnega direktorja ter direktorja za marketing," je dejal Američan in napovedal, da bo v ekipo pripeljal tudi nekatera zveneča imena svetovnega nogometa – ne samo igralska, zveneče ime si želi tudi na trenerskem mestu.

Najslabše v zadnjih 15 letih

Olimpique Marseille, leta 1993 evropski prvak, je pod vodstvom trenerja Francka Passija šele na 12. mestu prvenstvene razpredelnice, v prejšnji sezoni je bil na koncu celo 13., kar je njegova najslabša uvrstitev v zadnjih 15 letih. V zgodovini je bil devetkrat francoski prvak, nazadnje leta 2010.

Marseille pod vodstvom Francka Passija ne dosega želenih rezultatov. Na razpredelnici je v spodnji polovici. Marseille pod vodstvom Francka Passija ne dosega želenih rezultatov. Na razpredelnici je v spodnji polovici. Foto: Reuters

Nekdanji klub slovenskega reprezentančnega kapetana Boštjana Cesarja je z McCourtom, sicer tudi lastnikom maratona v Los Angelesu, postal novinec med tistimi, ki že imajo ameriške lastnike. Med velikimi so to Manchester United, Arsenal, Liverpool in Roma.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin