Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 4. 2015,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nejc Pečnik Japonska

Četrtek, 2. 4. 2015, 15.27

8 let

Nejc Pečnik : Diego Forlan 2:2 (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometni reprezentant Nejc Pečnik se je hitro privadil na japonsko okolje. Na zadnji prvenstveni tekmi je dosegel dva zadetka in JEF Unitedu na razburljivi tekmi pomagal do točke.

Korošec se je v zimskem prestopnem roku odločil, da bo Srbijo zamenjal za deželo vzhajajočega sonca. Pri Crveni zvezdi ga je motilo nepredvidljivo obdobje neplačne discipline, ki se je vleklo kot jara kača in igralce polnilo z nezadovoljstvom, na Japonskem pa so ga pričakali pogoji, s katerimi je bil v trenutku zadovoljen. Čeprav je izbral klub JEF United, ki tekmuje v drugem kakovostnem razredu, je v Evropo poslal sporočilo, da je zadovoljen z izborom in komaj čaka na začetek tekmovanja.

Ker se pred tem še ni mudil v oddaljeni azijski deželi, je potreboval nekaj časa, da se je spoznal z novim okoljem. Selektor Srečko Katanec mu je naredil uslugo, ker ga je prečrtal na seznamu kandidatov za San Marino in Katar. Nejc Pečnik je že preverjeni reprezentant, na zadnjem lanskem dvoboju s Kolumbijo je nosil tudi kapetanski trak, v tednu, ko je v Evropi bil reprezentančni premor, pa se je vneto pripravljal na nove klubske izzive. Med tednom je zablestel v polni meri, saj je na dvoboju s Cerezo Osako dosegel dva zadetka.

Diego Forlan vrnil slovenskemu legionarju s polno mero

Tekma je imela infarktno končnico. V prvem polčasu ni bilo zadetkov, nato pa je JEF United hitro povedel z 2:0. Oba zadetka je prispeval Pečnik. Prvega z bližine, ko je pokazal spretnost z dvignjeno levo nogo, pri drugem pa je mojstrsko zatresel mrežo z desno nogo in natančnim strelom z roba kazenskega prostora. Vratar gostov je bil prekratek, Korošec pa je od sreče padel na kolena in se veselil drugega zadetka. V petem nastopu je tako zbral tri zadetke in vodstvu kluba dokazal, da ni zaman pričakovalo zadetkov, ko ga je povabilo na Japonsko.

Ko je JEF United po Pečnikovi zaslugi povedel z 2:0, so se gostje prebudili. V prejšnji sezoni so izpadli iz elitne druščine, čeprav imajo v ekipi kar nekaj zvezdniških imen. Tako je Urugvajec Diego Forlan dosegel dva zadetka in izenačil Pečnikov podvig, Nemec Cacau pa je dodal še enega. Osaka je vstala od mrtvih in povedla s 3:2, do konca pa je bilo le še deset minut.

Ko so bili v zaostanku nogometaši JEF Uniteda, so s pomočjo glasnih navijačev našli pot do novega preobrata. Pri obeh zadetkih je bil vpleten Pečnik, tokrat kot podajalec. Najprej je podaljšal žogo do Brazilca Paulinha, ki je s prekrasnim zadetkom z razdalje izenačil na 3:3, nato pa je le nekaj sekund po vstopu v igro zadel še japonski rezervist Ado Onaiu. Popolno veselje na štadionu Fukuda Denshi Arena v Čibi je preprečil domači vratar, ki je v sodnikovem podaljšku nespretno reagiral ob ne preveč nevarnem udarcu gostujočega branilca in dovolil, da se je dramatični obračun razpletel brez zmagovalca (4:4).

JEF United je po petih krogih na visokem drugem mestu, izkušeni slovenski nogometaš pa si na lestvici najboljših strelcev druge lige deli visoko četrto mesto.

Ne spreglejte