Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 11. 2010,
20.28

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 11. 2010, 20.28

8 let, 1 mesec

Naprej tudi Barcelona in Inter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sredo so si branilci naslova evropskega prvaka, nogometaši Interja, zagotovili napredovanje v osmino finala lige prvakov. Podobno je uspelo še Barceloni, Valencii, Lyonu, Schalkeju in Tottenhamu.

V skupini A je evropski in italijanski prvak Inter prekinil neverjetno serijo petih tekem brez zmage in premagal Twente. A tudi tokrat ni šlo zlahka, za zmago z 1:0 je šele v drugem polčasu zadel Esteban Cambiasso. Milančani so si tako krog pred koncem zagotovili napredovanje. V isti skupini je v nadaljnjem tekmovanju tudi Tottenham, ki je doma s 3:0 odpravil Werder.

V skupini B je Lyon izgubil z 0:3 proti Schalkeju, kljub temu sta si napredovanje zagotovila oba kluba, medtem ko je Hapoel presenetljivo premagal Benfico. V skupini C je Manchester United z golom povratnika Wayna Rooneyja premagal Rangers v Glasgowu z 1:0, medtem ko si je Valencia napredovanje zagotovila z visoko zmago nad turškim Burasporjem s 6:1. Skupina D je ponudila zanesljivo zmago Barcelone v Grčiji pri Panathinaikosu in napredovanje Kataloncev v osmino finala, Lionel Messi pa je zabil že 150. gol v dresu španskega prvaka. Rubin je v Rusiji premagal Köbenhavn z 1:0 in ima pred zadnjim krogom še možnosti za napredovanje.

Sprehod Reala v osmino finala

V torek so bile tekme v skupinah E, F, G in H. V skupini E največ oči uprtih v ''večno mesto'', kjer so gostovali Bavarci, ki so na krilih Maria Gomeza vodili že z 2:0.

Toda Rimljani so uprizorili pravi preobrat, s slednjim pa je v 49. minuti začel Marco Borriello, ki je izid znižal, nad njim pa je bil tudi storjen prekršek za enajstmetrovko, ki jo je v zmagoviti zadetek pretopil Francesco Totti. Roma se bo tako z Baslom, ki je ugnal Cluj, na zadnji tekmi skupinskega dela potegovala za napredovanje. V skupini F se je Marseille z zmago prebil v osmino finala, Chelsea, ki si je napredovanje zagotovil že v minulem krogu, pa je kljub zaostanku in zdesetkani ter pomlajeni postavi ugnal Žilino. V najzahtevnejši skupini lige prvakov, skupini G, je Real z lahkoto odpravil Ajax in se tako veselil prve zmage v Amsterdamu v zgodovini kluba. Auxerre Valterja Birse - igral je celo tekmo - je gostil Milan, ki si je napredovanje priigral na krilih Zlatana Ibrahimovića in Ronaldinha. Brazilec je vstopil v igro šele v 85. minuti, zamenjal pa je prav švedskega asa. V skupini H je še vse odprto, saj je Arsenal izgubil z Brago, Partizan pa je izgubil s Šahtarjem.

Ne spreglejte