Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Roman Bezjak Real Madrid

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Napredovala tudi Arsenal in Jan Oblak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Napredovanje v osmino finala lige prvakov sta si v sredo zvečer zagotovila še londonski Arsenal in madridski Atletico Jana Oblaka, ki tudi tokrat ni igral.

V skupini A si je madridski Atletico po zmagi nad Olympiakosom s 4:0, blestel je Hrvat Mario Mandžukić s tremi zadetki, že zagotovil mesto med najboljših 16. Slovenski vratar Jan Oblak je bil tudi tokrat na klopi. V drugi tekmi skupine je Juventus stežka prišel do zmage na Švedskem, Malmö je premagal z 2:0 in je pred zadnjim krogom v ugodnem položaju za napredovanje, a si tega za zdaj še ni zagotovil.

V skupini B je madridski Real, v osmini finala je bil že pred petim krogom, prišel še do pete zmage, z 1:0 je bil boljši od Basla v Švici, zadel pa je kdo drug kot Cristiano Ronaldo. Liverpool si je privoščil nov spodrsljaj, v Bolgariji je le remiziral z 2:2 proti Ludogorecu, za katerega Roman Bezjak ni igral, saj je poškodovan. Razen Reala so vsi trije klubi še v boju za osmino finala. V najboljšem položaju je Basel s šestimi točkami, Liverpool in Ludogorec jih imata štiri.

V skupini C je Bayer v Leverkusnu izgubil proti Monacu, a si je napredovanje zagotovil že prej, medtem ko je bil Zenit v Rusiji boljši od Benfice. V zadnjem krogu se bosta za osmino finala potegovala Monaco in Zenit.

V skupini D neznank ni več nobenih neznank. Arsenal, ki je tokrat premagal Borussio Dortmund v Londonu z 2:0, je ob Nemcih že napredoval. Anderlecht je v Bruslju odpravil Galatasaray z istim izidom in si zagotovil ligo Europa.

Maribor se poslavlja od lige prvakov

V torek je bil na delu Maribor, ki je z 1:3 izgubil v Lizboni proti Sportingu in izgubil možnosti za napredovanje. Slovenski prvaki se bodo v zadnjem krogu, ko bodo doma gostili Schalke, potegovali za tretje mesto, ki vodi v ligo Europa. Za tak uspeh bodo morali zmagati.

Videli smo še nekaj zelo zanimivih tekem. Omeniti velja predvsem tri gole Lionela Messija pri zmagi Barcelone nad Apoelom v Nikoziji s 4:0. Argentinec je zdaj že pri 74 golih v ligi prvakov in je postal rekorder. Francesco Totti je v Moskvi, CSKA in Roma sta remizirala z 1:1, še potrdil status najstarejšega strelca v ligi prvakov, zadel je pri 38 letih, mesecu in 29 dneh.

Ne spreglejte