SiolNET. Sportal Nogomet
2,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Statistika

Napad Slovenije med najslabšimi v Evropi

2,63

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je na petih tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 dosegla le štiri zadetke. S tem spada med najmanj učinkovite evropske reprezentance.

Slovenija je dvakrat zadela na začetku kvalifikacij, ko se je z zadetkoma Reneja Krhina v 77. in Boštjana Cesarja v 94. minuti rešila pred porazom v Litvi (2:2).

Potem je dosegla gol še pri zmagi nad Slovaško v Stožicah z 1:0, malo po prihodu v igro je v 74. minuti zadel rezervist Rok Kronaveter. Na tekmi proti Angliji na istem prizorišču, ki je bila njena tretja kvalifikacijska, ji ni uspelo zatresti mreže nasprotnikovih vrat (0:0).

Potem je na Malti zadel Benjamin Verbič, Slovenija je proti najskromnejšemu tekmecu v kvalifikacijski skupini F dosegla le en gol in zmagala z 1:0.

Zdaj je zelo malo oziroma praktično nič pokazala še pri včerajšnjem sploh prvem kvalifikacijskem porazu na Škotskem (0:1).

Rene Krhin je eden redkih Slovencev, ki je v teh kvalifikacijah dosegel gol. | Foto: Reuters Rene Krhin je eden redkih Slovencev, ki je v teh kvalifikacijah dosegel gol. Foto: Reuters

Za en gol več kot 116 minut

Slovenija je po polovici tekem v teh kvalifikacijah dosegla vsega štiri zadetke. Toliko, kot jih je Milivoje Novaković v prejšnjih kvalifikacijah, za evropsko prvenstvo 2016 v Franciji, po petih tekmah dosegel sam.

Skupaj s sodnikovimi podaljški je Slovenija v teh kvalifikacijah odigrala 466 minut, kar pomeni, da gole v povprečju dosega na vsake 116,5 minute.

Večkrat od Slovenije so se zadetka veselili celo nogometaši Luksemburga. | Foto: Reuters Večkrat od Slovenije so se zadetka veselili celo nogometaši Luksemburga. Foto: Reuters

Učinkovitejši so tudi Luksemburžani

V evropske kvalifikacije za svetovno prvenstvo se je podalo 54 reprezentanc, vse so do zdaj odigrale pet tekem. Le 14 je takšnih, ki so dosegle manj zadetkov od Slovenije. To so Azerbajdžan, Ciper, Finska, Kazahstan, Belorusija, Gibraltar, Ferski otoki, Kosovo, Latvija, Malta, Moldavija, Andora, Liechtenstein in San Marino.

Bolj ali manj države, ki veljajo za nogometne eksote. Učinkovitejši od Slovencev pa so, poleg številnih preostalih evropskih reprezentanc, tudi nogometaši Luksemburga.

Učinkovitost evropskih reprezentanc v kvalifikacijah za SP 2018:

22 golov – Belgija
20 – Nemčija
19 – Portugalska, Španija
13 – Bosna in Hercegovina, Italija
12 – Poljska, Srbija,
11 – Hrvaška
10 – Črna gora, Francija, Grčija, Severna Irska, Slovaška, Švedska, Švica
9 – Izrael
8 – Anglija, Avstrija, Bolgarija, Češka, Islandija, Madžarska, Nizozemska, Wales
7 – Danska, Irska, Makedonija, Škotska, Ukrajina, Turčija
6 – Armenija, Luksemburg, Romunija,
5 – Estonija, Litva, Norveška
4 – Albanija, Gruzija, Slovenija
3 – Azerbajdžan, Ciper, Finska, Kazahstan
2 – Belorusija, Gibraltar, Ferski otoki, Kosovo, Latvija, Malta, Moldavija
1 – Andora, Liechtenstein, San Marino

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin