Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 10. 2012,
13.43

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miha Zajc Olimpija Interblock Tim Matavž Sanel Konjević Andrej Razdrh

Torek, 9. 10. 2012, 13.43

4 leta, 10 mesecev

Najstnik, ki je predramil Ljubljano

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po sobotni pravljici, ko je v dresu Olimpije debitiral z izjemnima zadetkoma, se je življenje 18-letnega nogometaša postavilo na glavo. Miha Zajc je v Ljubljani postal osrednja športna tema.

V šali je dodal, da bi raje dosegel kakšen zadetek manj, če bi vedel, da bo imel opravka s takšnim medijskim pompom. Njegova izkušnja se spogleduje z drzno mislijo, da med mladinskim in članskim nogometom le ni takega kakovostnega prepada. Med vrstniki je bil med najboljšimi, zdaj je nase opozoril še na največjem možnem nogometnem odru v Sloveniji. "Nisem pričakoval, da bo tako že na prvi članski tekmi. Moram se zahvaliti soigralcem. Pomagali so mi z nasveti, po katerih mi je bilo bistveno lažje. Na začetku sem imel veliko treme, v drugem delu pa mi je steklo. Tudi občinstvo je bilo čudovito. Zbralo se jih je malce več kot na prejšnjih tekmah," je Miha Zajc v pogovoru za Sportal opisoval sanjske sobotne prizore. Po tekmi z Muro se je marsikdo spraševal, kdo sploh je ta najstnik iz Šempetra pri Novi Gorici in kje se je mudil poprej. Na slovensko člansko sceno je treščil kot meteor, prvi trening z Olimpijo opravil šele tri dni pred tekmo s Prekmurci, nato pa ga je trener Andrej Razdrh poslal v ogenj. Nikakor brez razloga, saj ga je vodil že v mladih selekcijah Interblocka. Zdaj ima klubsko vodstvo Olimpije dodatno nalogo, da si zagotovi njegovo zvestobo. Do konca sezone bo v Stožicah vztrajal kot posojeni igralec Interblocka, potem pa … "Nikamor se mi ne mudi. Treniral bom naprej, tudi z menedžerji sodelujem usklajeno. Želim iti korak za korakom, ne bi rad veliko razmišljal za naprej," je odločen mladi Primorec, ki je krstna zadetka posvetil mami in očetu – vnetima občudovalcema, ki sta si sinov prvenec ogledala v živo in bila po srečanju najbolj ponosna starša na svetu.

V soboto je bil prijetno zadovoljen z rezultatom, zadetkoma, pomočjo soigralcev in za stoženske razmere kar visokim obiskom. "Nekaj tekem Olimpije sem spremljal v živo, če se pač niso prekrivali z dvoboji mladincev. Novi trener je očitno prerodil ekipo, prišlo je tudi več gledalcev. Upam, da bomo vsako tekmo le še boljši. Tudi igra Olimpije mi izjemno ustreza," je mladi zvezni igralec izpovedal želje, ki jih bo težko preseči, saj je za Olimpijo niz sedmih zaporednih zmag, po reprezentančnem premoru pa sledi izziv, ki bo podal ključni odgovor na vprašanje, ali lahko "zmaji" mešajo štrene vodilnemu in "evropskemu" Mariboru. "Za prvič je bila zelo dobra izkušnja. Pokazal sem, da nekaj znam. Če bom dobil še kakšno priložnost v članskem moštvu, se bom potrudil, da se izkažem. Tako kot zdaj z reprezentanco, kjer želimo napredovati," je povedal član izbrane vrste do 19 let, ki smo ga zmotili ravno med pripravami na Štajerskem, kjer bodo v sredo začeli kvalifikacije za EP 2013. Vodi ga Primož Gliha, ki ga je pohvalil za sobotno predstavo. "To pa je bilo tudi vse, saj smo vsi igralci 'profesionalci', selektor pa med igralci ne dela razlik," je v slogu izkušenega lisjaka odgovoril Zajc.

Pri Olimpiji želi vztrajati še naprej. Tudi v primeru, da bi se zanj zanimal Maribor, bi ostal zvest "zeleno-belim". Je namreč ljubljanski dijak in želi zabijati zadetke tudi v šolskih klopeh. "Šola ostaja na prvem mestu. Imam srečo, da mi grejo profesorji in sošolci na roko. Veliko jih obiskuje tudi moje tekme, sam pa si lahko od njih sposodim gradivo, ali pa opravim dodatne ure in spraševanja," je pohvalil najbližje na Šolskem centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije. Igralno številko štiri je izbral (tudi) zaradi Josepa Guardiole, med nogometaši ga najbolj navdušujeta velemojstra Barcelone Andres Iniesta in Xavi Hernandez. "Kdo je boljši? Po obeh se zgledujem, tako da se ne morem odločiti," nam je še zaupal Zajc. Najstnik z znanim nogometnim priimkom, ki je nase opozarjal že v mlajših letih. Gorazd Zajc, pred leti je plenil pozornost s prestopom iz Maribora v Sieno, je pozneje pogorel in ni upravičil visokih pričakovanj. Bo Primorec, ki z Gorazdom ni v sorodu, zaradi mladosti pa niti ne pozna njegove zgodbe, uspešnejši?

Ne spreglejte