Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 2. 2016,
14.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gary Neville Valencia Barcelona

Četrtek, 4. 2. 2016, 14.24

8 let

Najbolj osovražen Anglež v Španiji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Trener Valencie Gary Neville je po bolečem porazu na pokalni tekmi v Barceloni sporočil, da ne razmišlja o odstopu. Navijači netopirjev so ogorčeni. Velika večina si želi, da bi Anglež zapustil klop.

Nogometaši Barcelone so v sredo zvečer ponižali Valencio. Njeno mrežo so zatresli kar sedemkrat in si zagotovili ogromno prednost pred povratno polfinalno tekmo španskega pokala. Odigrana bo prihodnjo sredo na Mestalli, potnik v finale pa je po visoki zmagi Barcelone s 7:0 že odločen.

Neville: Navijači si tega ne zaslužijo

"To je bila ena najbolj bolečih noči v nogometni karieri. Navijači si tega ne zaslužijo," je po prejeti sedmici v prestolnici Katalonije dejal trener Gary Neville. Dolgoletni branilec Manchester Uniteda je bil lahko še srečen, da njegovi izbranci niso izgubili z višjo razliko.

Pod štiri zadetke se je podpisal Urugvajec Luis Suarez, pod tri pa Argentinec Lionel Messi, ki je na tej tekmi tudi prebil mejnik 500 doseženih zadetkov za Barcelono. Južnoameriška soseda sta s skupnimi močmi spravila na kolena obubožano Valencio. Prizanesel ji je vsaj brazilski zvezdnik Neymar, ki je v izdihljajih prvega dela zapravil strel z bele točke in stresel okvir vrat. Kazenski strel je v dresu Barcelone zapravil že četrtič, skupno pa jih je izvajal osem.

Jezni navijači pričakali trenerja in igralce

Trener Gary Neville je izgubil zaupanje občinstva. Nekdanji angleški reprezentant je v sredo doživel najhujši poraz, odkar vodi Valencio. Po dvoboju je predstavnikom sedme sile odvrnil, da ne razmišlja o odstopu. Španski novinarji so dvakrat ponovili vprašanje, a je bil odgovor Angleža enak, kar je še dodatno razkurilo najbolj razgrete navijače Valencie.

Nogometno odpravo netopirjev so v četrtek v zgodnjih jutranjih urah pričakali na štadionu in jo zasuli z žaljivkami. Zbralo se je okrog 200 jeznih navijačev Valencie. Lokalni časnik Super Deporte je v anketi vprašal navijače, ali si želijo spremembe na trenerskem stolčku. Odgovor je bil pritrdilen, saj si kar 88 odstotkov anketirancev želi, da bi Neville pospravil kovčke in zapustil klub.

Neville je trenerski položaj pri španskem velikanu, ki je že izpadel iz lige prvakov, prevzel pred dvema mesecema. Še vedno čaka na prvo zmago v prvenstvu. Prejšnji konec tedna je razočaral privržence z domačim porazom proti Sportingu iz Gijona (0:1), katastrofa na Camp Nouu pa je poskrbela za še večji potres. Valencia je v prvenstvu na 12. mestu, ki je veliko manj od tistega, kar so bogati lastniki pričakovali v tej sezoni. Športni direktor Valencie Suso Garcia Pitarch je poudaril, da je to eden najslabših rezultatov v klubski zgodovini.

Canizares je pričakoval, da bo Neville odšel

Po visokem porazu ni manjkalo kritik na račun Nevilla. Nekdanji španski reprezentant in vratar Valencie Santiago Canizares, ki je med navijači zelo priljubljen, je pričakoval odstop Angleža, nato pa še njegovo opravičilo. "Presenetilo me je, da se Neville ni tako odločil. Mislil sem, da je iskren človek," je dejal nekdanji soigralec Zlatka Zahovića pri Valencii, s katero sta nastopila tudi v finalu lige prvakov.

Zgrožen je tudi David Albelda, še en legendarni nogometaš Valencie. Vodstvu predlaga, da na trenerski položaj posadi Rafaela Beniteza. Španec, ki je v tej sezoni izgubil službo pri madridskem Realu, je pred leti z netopirji dvakrat osvojil naslov španskega prvaka.

"Neville ni zamenjal niti sistema igre niti igralcev, rezultati pa so še slabši kot prej," je izpostavil slab izkupiček Otočana. Med kandidati, ki bi lahko v prihodnji sezoni vodili Valencio, se omenja tudi Čilenec Manuel Pellegrini. Do konca sezone bo vodil Manchester City, nato pa mesto odstopil Josepu Guardioli. Da se Nevillu ne piše nič dobrega, dokazuje tudi pogled na listo angleških stavnih hiš, ki v kratkem napovedujejo odhod nekdanjega kapetana Uniteda.

Ne spreglejte