Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2011,
22.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Sobota, 7. 5. 2011, 22.24

7 let, 12 mesecev

Nafta spet zapravila zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši lendavske Nafte in Maribora so se v 32. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Nafta kljub vsem svojim težavam za Mariborčane nikoli ni bila lahek zalogaj, ne nazadnje so prav Lendavčani v njihovem zadnjem medsebojnem obračunu slavili v Ljudskem vrtu. Tokrat je dolgo spet kazalo na zmago Nafte, na koncu pa je proti vodilni ekipi prvenstva osvojila prav tako zelo pomembno točko v boju za obstanek.

Favorizirani gosti so si že v četrti minuti priigrali izjemno priložnost. Marcos Tavares je lepo našel Roberta Berića, ta pa je povsem neoviran z desetih metrov žogo poslal čez gol. Odgovor domačih je sledil v deveti minuti. Arpad Vaš je izvedel kot z leve strani, po gneči v kazenskem prostoru in strelu Zorana Lesjaka pa se je žoga odbila do Saše Levačiča, ki jo je s štirih metrov zabil pod prečko.

Gosti so bili blizu izenačenja v 26. minuti, ko je Tavares podal z leve strani, vratar Nafte Nemanja Jozić je bil prekratek, ob drugi vratnici pa je bil Berić nekoliko prenizek. Štiri minute pozneje je hitri Simon Pavel ušel obrambi gostov, a je vratar Matej Radan pravočasno zapustil svoja vrata in rešil goste novega šoka. Štiri minute pred koncem prvega polčasa je znova podal Tavares, Berić pa je z volejem streljal čez vrata.

V nadaljevanju sta prvih 15 minut ekipi bolj ali manj žogo "mučili" med obema kazenskima prostoroma, prave priložnosti pa so se začele vrstiti od 69. minute dalje. Najprej je strel Etiena Velikonje za las zgrešil cilj, le minuto zatem pa je Agim Ibraimi nevarno sprožil, a je bil Radan na mestu. Osem minut pred koncem so gosti izenačili, potem ko se je v gneči najboljše znašel Aleksander Rajčević in iz bližine zatresel lendavsko mrežo.

Zatem je v 87. minuti silovito z levico sprožil Velikonja, vratar Nafte pa je odlično posredoval in Lendavčanom ohranil pomembno točko. V sodniškem dodatku je bila Nafta blizu celo zmagi, strel Ibraimija pa je mariborski vratar sijajno ukrotil. Ob koncu tekme si je neumnost privoščil Zoran Lesjak, ki si je v pičli minuti povsem brez potrebe prislužil dva rumena kartona in izključitev ter tako Nafti ne bo mogel pomagati v pomembnem sredinem srečanju proti Triglavu.

Ne spreglejte