Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2008,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 19. 2. 2008, 9.12

8 let

Na Anfieldu spopad velikanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ena od poslastic osmine finala nogometne lige prvakov je zagotovo dvoboj Liverpoola in Interja, ki nosi tudi zgodovinski pridih.

Moštvi sta pred tekmo v povsem različnem razpoloženju. Nogometaši Liverpoola so v nazadnje svojim navijačem pripravili novo neprijetno presenečenje v sezoni, saj jih je v osmini finala angleškem pokalu FA izločil drugoligaš Barnsley. Ne blestijo pa niti v domačem prvenstvu, kjer so na petem mestu že nekaj časa izven boja za naslov prvaka. Drugačno pa je razpoloženje pri italijanskih prvakih, ki so na dobri poti, da ubranijo naslov, ob tem pa so v serie A še vedno neporaženi. Njihova prednost pred Romo znaša že enajst točk. Nazadnje so bili poraženi ravno na uvodni tekmi letošnje lige prvakov, ko jih je v Carigradu premagal Fenerbahče. Nato so nanizali pet zaporednih zmag in osvojili prvo mesto v skupini. Liverpool se je za napredovanje nekoliko bolj namučil, saj je bil njegov izkupiček tri zmage, en remi in dva poraza.

Odločilni tekmi za Beniteza?

Angleški tiski že nekaj časa namigujejo, da se že pošteno trese stolček Rafa Benitezu, ob tem pa je ena od glavnih tem tudi morebitni prevzem kluba s strani navijačev. Kljub temu pa Liverpool v zadnjih letih slovi kot specialist za Evropo. V zadnjih treh sezonah se je namreč kar dvakrat uspel prebiti do finala, enkrat pa tudi osvojil lovoriko za najboljšega na Stari celini.

Inter bo prihodnji mesec slavil stoletnico delovanja, zato so njihovi načrti povem jasni - osvojitev najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Pri Angležih večjih težav z manjkajočimi nimajo, "nerazzurri" pa bodo pogrešali nekoliko poškodovanega Čilenca Luisa Jimeneza, zaradi kazni kartonov pa ne bo nastopil še en vezist, Brazilec Cesar. Že dalj časa sta poškodovana Walter Samuel in Olivier Dacourt. Med prijavljenimi za nastop v drugem delu lige prvakov pa ni Santiaga Solarija. Na zadnji prvenstveni tekmi so navijači po treh mesecih bučno pozdravili povratek Luisa Figa, ki še ni povsem pripravljen, Patrick Vieira pa se po poškodbi prav tako počasi vrača v formo.

Ob 100. obletnici si želijo tretji naslov

Gostitelji veliko pričakujejo od njihovega kapetana Stevena Gerrarda, ki je v letošnji ligi prvakov dosegel že štiri zadetke, v moštvo pa se po poškodbi vrača najboljši strelec Liverpoola v letošnji sezoni, Španec Fernando Torres. Pri Interju se veliko pričakuje od Zlatana Ibrahimovića ali kot ga kličejo navijači italijanskih prvakov "Il Genio", ki je s Cristianom Ronaldom s petimi zadetki prvi strelec tekmovanja, v izjemni formi pa je tudi Esteban Cambiasso.

Tekmeca sta nazadnje pomerila v sezoni 1964/65 in poskrbela za nepozabni polfinale. Liverpool je doma slavil s 3:1, v Milanu pa izgubil s 3:0, tako da je v finale napredoval Inter in na koncu tudi osvojil svoj drugi naslov evropskih prvakov.

Ker oba milanska kluba prvi tekmi igrata na gostovanju, bo zato srečanje med Interjem in Liverpoolom na sporedu namesto petega, enajstega marca.

Ne spreglejte