Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 1. 2008,
9.25

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 1. 2008, 9.25

8 let, 2 meseca

N. Pečnik: Lahko bi igral na Otoku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zimski prestopni rok, ki se je pričel z vstopom v novo leto, bo v kratkem podal odgovor na vprašanje, ali bo mladi slovenski reprezentant Nejc Pečnik nadaljeval kariero na Otoku.

Najboljši strelec MIK CM Celja v jesenskem delu PrveLige Telekom Slovenije je na kratkem obisku v Angliji zapustil dober vtis pri trenerju angleškega ''drugokategornika'' Leicester Cityja. Bodo obojestranske simpatije v kratkem oplemenitene s pogodbo?

Četrkov slavljenec, ki je upihnil 21 svečk na rojstnodnevni torti, je še vedno pod svežim vtisom nedavnega obiska nogometnega doma ''lisic'' (priljubljen nadimek angleškega kluba Leicester Citya).

Idealna sredina

''Najprej sem si ogledal klubski trening, nato pa so mi vodilni klubski možje omogočili še ogled prvenstvene tekme v Wolverhamptnu. V dveh dneh sem si dodobra ogledal klub, pokazali so mi štadion Walkers ter akademijo. V klubu so pokazali zanimanje, tako da sedaj z zanimanjem čakam, kdaj bodo pisno odgovorili celjskemu klubu. Trenutno zadeve stojijo, mi pa veliko pomenijo pozitivne besede trenerja Iana Hollowaya. Na klopi Leicestra je šele štiri tedne, moje predstave pa si je že poprej ogledal na DVD. Želi si, da bi v kratkem nadaljeval kariero v Angliji,'' je hitel pripovedovati za Sportal Nejc Pečnik, ki se je sredi decembra znašel v osrednji vlogi pri nekaterih angleških medijih, saj naj bi se zanj resno zanimal West Bromwich Albion.

Mladi napadalec celjskega kluba o zanimanju WBA, ki ga slovenski ljubitelji nogometa poznajo zelo dobro, ne ve veliko: ''Celotna zadeva je šla 'mimo mene' in kluba, Naš predsednik naj bi se resda mudil v Londonu, kaj več pa ne bi vedel. Nisem se niti slišal z Robertom Korenom in Boštjanom Cesarjem. Me pa toliko bolj zanima Leicester. V tej sezoni sicer nima velikih možnosti za napredovanje. Do konca je resda še 22 krogov, a zaostaja 11 točk za šestim mestom, ki še vodi v 'play-off'. Letošnji cilj je obstanek. Drugače je klub na visoki organizacijski ravni, drugo leto pa bodo ambicije zagotovo višje in se bo iskala pot do vrnitve v 'premierleague'. Leicester bi bila idealna sredina zame,'' je prepričan zdaj že 21-letni Korošec, ki se na kratkem obisku v Angliji ni srečal s starim znancem slovenskega prvoligaškega nogometa Milanom Mandarićem. Ameriški poslovnež srbskega porekla je namreč predsednik 123 let starega kluba, ki je dosegel največji uspeh leta 1929, ko je končal državno prvenstvo na drugem mestu, trikrat pa je osvojil še ligaški pokal. ''Mandarić je seznanjen z vsem. Ne bi rekel, da predstavlja zame določeno prednost, ker je povezan s slovenskim nogometom. Ko so mu angleški novinarji omenili moje ime, je le odkimal z glavo. Morda pozna nekaj igralcev Kopra, kaj več pa ne,'' je dejal član MIK CM Celja, ki je izpustil finale pokala Hervis med Celjem in Koprom v sezoni 2005/06. Dvoboj si je na tribunah Arene Petrol ogledal tudi sedanji predsednik Leicestra ...

Mandarić je odkimal z glavo

Odškodnina naj ne bi predstavljala večje ovire pri morebitnem prestopu. ''Če bi prišla konkretna ponudba, bi morali biti srečni obe strani. Tako sam kot tudi klub. Ne bom silil po nepotrebnem v tujino, čeprav sem v nasprotju z zgodbami, ki jih poslušam zadnje dni, češ koliko slovenskih talentov propade zaradi prezgodnjega odhoda v tujino, poln samozavesti. Prepričan sem v svoje sposobnosti. Verjamem, da se kaj takega meni ne bi dogodilo. Bil sem v Leicestru in doživel na lastne oči, da so me igralci sprejeli medse ne glede na to, da niso veliko vedeli o meni. Tam bi lahko igral,'' je ponovil željo član mlade slovenske reprezentance, ki je pred dnevi opravil s predsednikom Marijanom Vengustom razgovor. Vodilni mož celjskega kluba ga je skušal prepričati, da bi še nekaj časa ostal v ''knežjem'' mestu ob Savinji, tovrstna možnost pa je zelo verjetna tudi v mislih Pečnika. ''Nočem iti za vsako ceno ven. Sploh pa ne nekam na silo. Zaenkrat se mi še ne mudi. Prepričan sem, da imamo v Celju dobro ekipo. Če bomo v spomladanskem delu kompletni, lahko naredimo dober rezultat in pridemo do mest, ki vodijo v Evropo,'' je poudaril ''rezervno'' domačo možnost.

Odgovor na vprašanje, kje bo nadaljeval kariero eden najbolj obetavnih slovenskih nogometašev zadnjih let, bo torej sledil zelo kmalu. Konec januarja se izteče prestopni rok, česar se zaveda tudi nogometaš sam. ''Upam, da se bo vedelo čimprej. Angleška druga liga se nadaljuje 5. januarja. Če bi bili pri Leicestru zares zainteresirani, ne bi zadeve vlekli na zadnje dni prestopnega roka. To ni dobro za nobenega.''

Petega in šestega januarja bo mlajši izmed bratov Pečnik nastopil na All Stars zimski ligi v malem nogometu na odboj v Mariboru.''Mali nogomet rad igram. Upam, da bom veliko pokazal in pomagal Celju do dobrega rezultata,'' je povedal za zaključek strelec sedmih zadetkov v jesenskem delu. V štajerski prestolnici se ne bo pomeril s starejšim bratom Andrejem, s katerim sta skupaj preživela novoletni dopust. Nekdanji reprezentant naj bi v kratkem namreč zapustil tabor Mariborčanov ...

Ne spreglejte