Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2011,
7.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2011, 7.24

8 let

N. Kovačevič: Maribor ni noben "bav bav"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Koprska Bonifika bo v soboto priča slovenski nogometni poslastici, ko bodo na Obali gostovali jesenski prvaki iz Maribora. Nebojša Kovačevič se kljub težki tekmi nadeja uspehu.

Sobotni večer bo poleg milanskega derbija rezerviran tudi za ljubitelje slovenske prvoligaške scene. Na koprski lepotici bodo domačini, sicer aktualni državni prvaki, pričakali vodilno ekipo elitne slovenske lige iz štajerske prestolnice.

"To bo derbi kot derbi. Če bomo pravi, imamo veliko možnosti, da zmagamo. Mariborčani so favoriti, a če bomo dali vse od sebe, jih lahko premagamo," se je uvodoma za Sportal silno pomembnega dvoboja dotaknil Nebojša Kovačevič, ki je glede jesenskih prvakov dodal: "So prvi na lestvici in imajo veliko točk prednosti pred nami. Po vsej verjetnosti bodo igrali sproščeno, kar bo tudi njihova prednost, a tudi mi nimamo česa izgubiti."

Kaj jih je naučila Olimpijina lekcija?

"Kanarčki", ki so spomladanski del sezone začeli z zmago v mestu ob Kamniški Bistrici, so v nadaljevanju premagali še Rudar, remizirali s HiT Gorico, klonili pa so, sicer nekoliko presenetljico, tako proti Triglavu, kot pred odhodom na premor še proti Olimpiji.

V oči bode predvsem poraz proti "zmajčkom", ki so branilcem naslova z visokih 4:0 odčitali pravo lekcijo …"Olimpija je dobra ekipa, katera igra lep nogomet. Menim, da bo z Ljubljančani imela težave vsaka ekipa. Poraz se zgodi, posledic ni bilo nobenih in še vedno smo tretji," se je srečanja s ta hip najbolj vročo slovensko ekipo spomnil eden pomembnejših členov koprske druščine, ki je v Stožicah v igro vstopil šele v 55. minuti.

Se bodo tudi prvaki pohvalili z mariborskim skalpom?

Tako kot tretjeuvrščeni Koprčani pa v drugem delu sezone nekoliko presenetljivo niso več suverene "vijolice", ki so morale premoč priznati HiT Gorici in Nafti. Vijoličasti so se sicer veselili zmage nad Rudarjem in CM Celjem, ob tem pa so ob srečnem spletu okoliščin remizirali z že omenjeno zeleno-belo zasedbo. Sanjski niz čete Darka Milaniča se je tako končal 5. marca …

" Maribor ni noben 'bav bav'. V prvem delu so imeli pozitivni niz, sedaj pa so padli v krizo. A tudi mi nismo v formi, tako da pričakujem lepo tekmo. Mislim, da v primerjavi z jesenskim delom sezone nimajo močnejše zasedbe. Sicer pa bo v soboto vse odvisno od dneva. Mariborska ekipa je premagljiva in če bomo pravi, jo lahko premagamo," pred derbijem še sporoča vezist Luke Koper, ki je glede odhoda Mirana Pavlina z Obale dodal: "Koper je klub in treba je iti naprej. Kogar ni, brez tega se mora."

Guberac bržkone na operacijo

V tej sezoni sta se ekipi, ki se bosta srečali tudi v polfinalu Hervis pokala Slovenije, spopadli dvakrat, slast zmage pa so na obeh tekmah občutili jesenski prvaki, zato v koprskem taboru bržkone kujejo načrte za maščevanje …

Pri Koprčanih Primož Gliha ne bo mogel računati na Ivico Guberca, ki ga bržkone čaka operacija trebušnega zidu, in poškodovanega Filipa Timova, medtem ko bo zobe poskušal stisniti Milan Osterc. David Eto`o - prav tako kot Timov - še vedno nima urejene ustrezne dokumentacije, zato ga v kadru ne bo moč videti. Razveseljiva novica pa je, da koprskem taboru to pot nimajo težav s kaznovanimi igralci.

Kot zanimivost omenimo še, da so rumeno-modri, ki so nedavno dobili novega športnega direktorja, Andreja Poljšaka, v torek na prijateljski tekmi premagali ekipo Radnika iz Velike Gorice z 2:0, med strelce pa sta se vpisala Luka Pavlin in Dejan Marjanovič.

Ne spreglejte