Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
8.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 8.57

8 let, 5 mesecev

Mreža gostov ostala nedotaknjena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Interblocka so v 4. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Hitu Gorici z 0:1 (0:1).

Na štadionu ŽAK sta se pomerili ekipi, ki sta v prvih treh krogih vknjižili po zmago, neodločen izid in poraz. Očitno še neuigrana četa Dragana Skočića je na domačem igrišču doživela prvi poraz, kljub kar nekaj lepim priložnostim ji ni uspelo izkoristiti niti številčne premoči v zadnjih desetih minutah tekme. Na drugi strani so se Novogoričani trdno oprijeli napovedi o osvojitvi vseh treh točk v prestolnici, z dovolj disciplinirano igro so zdržali vse pritiske in do konca ohranili prednost Šulerjevega zadetka z začetka tekme.

Po začetnem otipavanju, ko sta se ekipi ustalili na sredini igrišča, so že v deseti minuti resno namero po polnem izkupičku pokazali v novogoriškem taboru, ko je bil po kotu v kazenskem prostoru Interblocka najspretnejši Šuler in štirikratne prvake povedel v vodstvo. Prvo resnejšo akcijo domačih je v 14. minuti s strelom z roba kazenskega prostora zapravil tragični junak s tekme proti Dravi Jolić, isti igralec pa je štiri minute zatem nenatančno meril še z glavo.

Ambiciozni gostitelji so si v prvem polčasu priigrali le še eno obetavnejšo priložnost, ko je prosti strel izvedel Rodič, vratar Gorice Simčič pa je žogo s skrajnimi močmi le prestregel. Na drugi strani niti varovancem Darka Milaniča ni več uspelo nevarneje ogroziti Strajnarja, omeniti velja le poskus Cvijanoviča v 25. minuti, ki je švignil mimo gola, in nevaren strel Demirovića, po katerem je žoga zletela mimo desne vratnice.

V drugem polčasu so gostitelji prevladovali na igrišču in si priigrali nekaj obetavnih akcij. Tako je že v 51. minuti Jolić stekel v protinapad in podal do Rodića, slednji pa je namučil Simčiča, ki pa se vseeno ni pustil premagati. V 65. in 70. minuti so Skočićevi izbranci spet zapretili. Najprej je Pregelj zgrešil s prostega strela, nato pa je po podaji Rakoviča poskusil Rodić, a je njegov strel z glavo v kot preusmeril Šuler.ž

V 77. minuti se je v vlogi podajalca spet znašel kapetan Rakovič, Akoto pa je žogo z glavo poslal mimo vrat Simčiča. Edinemu ljubljanskemu prvoligašu v zadnjem delu tekme ni uspelo unovčiti niti številčne prednosti po izključitvi Nebojše Kovačeviča, še več, v 82. minuti bi Novogoričani kaj lahko povišali vodstvo, a je na srečo domačinov mreža po strelu Djukiča z glavo ostala nedotaknjena.

Ne spreglejte