Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
7. 11. 2012,
0.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Pepe Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 7. 11. 2012, 0.52

8 let

Mourinho: Ronaldo je igral odlično

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav so si mnogi edini, da je Cristiano Ronaldo v Madridu proti Borussii Dortmund igral katastrofalno, njegov trener Jose Mourinho pravi: ''Bil je odličen!''

Real Madrid ni prišel do načrtovane zmage proti Borussii Dortmund, s katero bi se oddolžil za boleč poraz izpred dveh tednov v Nemčiji, a zdi se, da so Madridčani kljub vsemu zadovoljni, da niso izgubili. Do izenačenja so prišli tik pred koncem tekme, v kateri so zaostajali kar dvakrat. ''Dvakrat smo zaostajali, potem smo izgubili še Gonzala Higuaina, na klopi pa nisem imel več pravih napadalcev. Dobro, da je Jose Callejon poživil igro, bil je zelo dober. Če bi imeli na voljo še kakšnega napadalca, bi verjetno zmagali, tako pa moramo biti zadovoljni z remijem,'' je po tekmi povedal Jose Mourinho in na očitke, da je bil največji zvezdnik španskih prvakov Cristiano Ronaldo tokrat pod nivojem, ki ga od njega pričakujejo vsi, odvrnil: ''Bil je odličen! Vsaj po mojem mnenju. Imel je nekaj težav, ni se počutil najbolje, a je vseeno dal vse od sebe in pomagal ekipi. V drugem polčasu, ko nismo imeli napadalcev, je igral na številnih pozicijah in dobro odpiral prostor za soigralce. Zelo sem zadovoljen s tem, kar je pokazal.'' Potem se je Portugalec dotaknil tudi same tekme, po kateri so Madridčani še vedno na drugem mestu lestvice D in nemškemu prvaku gledajo v hrbet. ''V prvem polčasu smo naredili dve veliki napaki, ki so ju nasprotniki znali kaznovati. Ko igraš proti tako dobrim nogometašem in klubu, kot je Borussia, si takšnih napak pač ne moreš privoščiti. Nismo prihajali do odbitih žog, nismo bili dovolj agresivni. Na sredini igrišča smo izgubljali veliko žog. V drugem polčasu smo igrali ravno obratno. Bili smo agresivni in dinamični, zato me ne čudi, da smo prišli do gola, lahko pa bi tudi zmagali,'' je s podrobno analizo postregel trener, ki je v torek zvečer vodil že 99. tekmo v ligi prvakov. Jubilejna 100. ga čaka čez dva tedna v gosteh pri Manchester Cityju.

Klopp: Imeli smo srečo

Nekaj besed je po tekmi novinarjem namenil tudi Pepe. ''Rezultat ni realen. V drugem polčasu smo igrali veliko bolje kot nasprotnik, zaslužili bi si še kakšen gol,'' je dejal strelec gola za Real za prvo izenačenje v prvem polčasu. ''Za nami je zelo težka tekma, saj je Borussia odličen nasprotnik, ki igra dober nogomet. Tekma je bila zelo odprta, gledalci so lahko uživali,'' je še povedal portugalski reprezentant brazilskih korenin.

Kako so tekmo pokomentirali v taboru gostov? ''Imeli smo nekaj sreče. Ko imaš srečo in če igraš dobro, lahko računaš na pozitiven rezultat na Santiagu Bernabeu. Natanko to nam je uspelo. Lahko smo zadovoljni, ker smo zmagali. Res pa je, da ne moreš biti povsem srečen, ko gol, ki te stane zmage, dobiš v zadnji minuti tekme,'' je dejal Jurgen Klopp. ''Naš načrt je bil, da ne delamo napak in imamo žogo v svoji posesti. Mislim, da smo ga kar dobro izpolnili. Lahko smo zadovoljni,'' je še povedal nemški trener, ki ob koncu ni mogel mimo vzdušja, ki je vladalo na velikem madridskem štadionu. ''Vzdušje je bilo enostavno fantastično. Užival sem v vsaki minuti tekme. Naši navijači so bili odlični, domači pa tudi,'' je navijaško kuliso pohvalil Klopp.

Ne spreglejte