Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 3. 2011,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 3. 2011, 16.21

8 let

Mourinho prekinil Realov urok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrtfinale lige prvakov sta se kot zadnja uvrstila Real Madrid in Chelsea. V torek je napredoval Inter, ki je v poslastici izločil Bayern, in Manchester United, ki je premagal Marseille.

V sredo sta bila še zadnja povratna obračuna osmine finala lige prvakov. Potem ko se je srečanje v Londonu, kjer sta se spopadla Chelsea in Köbenhavn, končalo brez golov, je bilo nekoliko drugače na štadionu Santiago Bernabeu. Gledalci so namreč v španski prestolnici v prvih 45 minutah videli en zadetek, ko je domačine po podaji Cristiana Ronalda v 37. minuti v vodstvo popeljal Marcelo. Varovanci Joseja Mourinha so napredovanje potrdili v 66. minuti, ko je vratarja Lyona ukanil še Karim Benzema, svojo premoč pa je kraljevi klub, ki se je med osem najboljših prebil po sedmih letih, potrdil deset minut pozneje, ko je v polno zadel Angel Di Maria. Kot zanimivost velja omeniti, da je srečanje uspešno sodil slovenski sodnik Damir Skomina.

V torek sta se na Bavarskem na povratni tekmi osmine finala pomerila domači Bayern in Inter, ki je na prvi tekmi z golom razlike klonil v prestolnici mode. Nemci so hladen tuš doživeli že v 4. minuti, ko je za aktualne evropske prvake iz prepovedanega položaja zadel Samuel Eto´o. A vodstvo varovancev Leonarda je trajalo zgolj do 21. minute, ko je za veselje domačinov poskrbel Mario Gomez, deset minut pozneje pa je vratarja Interja ukanil še Thomas Müller. Branilcem naslova je upanje za preboj v četrtfinale po zadetku v 63. minuti povrnil Wesley Sneijder, igralci Interja pa so se "rešili" v 89. minuti, ko je odločilen gol na tekmi dosegel Goran Pandev in Italijani so si tako po pravem spektaklu in izjemnem povratku priigrali četrtfinalno vozovnico.

Slednjo so si prislužili tudi nogometaši Manchester Uniteda, ki so gostili Marseille. Gledalci so zadetek na Old Traffordu videli izjemno hitro, ko je domače navijače v 5. minuti razveselil Javier Hernandez. "Rdeči vragi" so nov zadetek dosegli v 75. minuti, ko je bil vnovič uspešen Hernandez. Toda gostje so v nadaljevanju poskrbeli za znižanje izida v 82. minuti, ko je lastno mrežo zadel Wes Brown, a je bilo to premalo za napredovanje Francozov.

Med najboljših osem so se že pretekli teden uvrstili Barcelona, ki je v poslastici izločila Arsenal, Tottenham, ki je premagal sloviti Milan, Schalke je bil boljši od Valencie in Šahtar, ki je zadal udarec Romi.

Ne spreglejte