Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
18. 11. 2016,
18.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

angleško prvenstvo nogomet Arsenal Manchester United Arsene Wenger Jose Mourinho

Petek, 18. 11. 2016, 18.35

6 let, 6 mesecev

Mourinho spet napadel Wengerja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Jose Mourinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po reprezentančnem premoru bo v angleškem prvenstvu v soboto na Old Traffordu veliki derbi med Manchester Unitedom in Arsenalom. Topničarji imajo na lestvici šest točk več kot rdeči vragi.

Dvoboji med ekipama, ki jih vodita Jose Mourinho in Arsene Wenger, ki se brez sramu ne marata, so vedno vroči in nabiti z najrazličnejšimi čustvi. Tekmovalnost sega še iz časov, ko je Portugalec sedel na klopi Chelseaja, a zdaj, ko je trener Uniteda, se odnos med njima ni otoplil.

Pred derbijem, ki bo v soboto po kosilu (13.30), je Mourinho spet zbodel Wengerja. "Rekord, ki ga imam proti Wengerju, v soboto ne bo pomemben, saj ne igrava midva, ampak najini ekipi. A vseeno gre za dvoboj trenerjev, ki sta najboljša po naslovih, saj sir Alex Ferguson ni več aktiven. Govorimo o šestih ali sedmih naslovih. Sam imam tri, Wenger pa tri ali štiri, saj niti ne vem," je poskušal bit hudomušen Portugalec, nato pa zastavil vprašanje novinarjem.

Arsene Wenger je na klopi Arsenala že vse od leta 1996. Osvojil je tri naslove angleškega prvaka, na zadnje leta 2004. | Foto: Reuters Arsene Wenger je na klopi Arsenala že vse od leta 1996. Osvojil je tri naslove angleškega prvaka, na zadnje leta 2004. Foto: Reuters

Zakaj ga ne spoštujejo tako kot Wengerja?

"Se vam ne zdi ta podatek dokaj podoben? Zakaj si sam ne zaslužim takega spoštovanja kot gospod Wenger? Zdaj, ko rezultati ne govorijo v naš prid, po nas in meni udarjate z vsemi silami in sredstvi, obratno je pri Wengerju, ki ga ščitite vsa ta leta. Morate vedeti, da je od mojega zadnjega naslova preteklo 18 mesecev in ne 18 let," je jezno dodal Mourinho. Od zadnjega naslova topničarjev sicer ni minilo 18 let, ampak 12. Arsenal se je na zadnje angleške krone veselil leta 2004.

Portugalec je začaran za Wengerja, saj v angleškem prvenstvu še čaka na prvo medsebojno zmago, a Arsenal je v zadnjem času v odlični formi, zato je vsaj na papirju na Old Traffordu favorit.

Kakšen razplet pričakujete v soboto na Old Traffordu?

  • Zmagal bo Manchester United.
    44,30 %
    66 glasov
  • Zmagal bo Arsenal.
    55,70 %
    83 glasov
Oddanih 149 glasov
Ne spreglejte