Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 5. 2016,
11.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Jose Mourinho Manchester United angleško prvenstvo Chelsea Josep Guardiola

Petek, 27. 5. 2016, 11.19

6 let, 7 mesecev

Nov trener Manchester Uniteda

Mourinho presrečnemu delodajalcu namenil izbrane besede

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Angleški klubski velikan Manchester United je predstavil svojega novega trenerja, s katerim bo vstopil v sezono 2016/17. Rdeče vrage bo vodil Portugalec Jose Mourinho, ki ima z novim klubom velike načrte.

Slavni trener, znan po ostrem jeziku, je v prejšnji sezoni vodil Chelsea. Čeprav so modri spadali med favorite prvenstva in branili naslov, je po nizu slabih rezultatov izgubil zaupanje klubskega vodstva in v solzah zapustil Stamford Bridge. V novi sezoni se bo na štadion, kjer je z modrimi dosegel številne uspehe (trikrat je postal angleški prvak), vrnil kot strateg velikega tekmeca, njegov dom pa bo po novem Old Trafford.

"Biti trener Manchester Uniteda predstavlja posebno nogometno čast. To je klub, ki ga pozna in občuduje ves svet. Prinaša mistiko in romanco, ki je ne moreš občutiti pri nobenem drugem klubu," je ob sklenitvi sodelovanja dejal 53-letni Jose Mourinho. Pogodbo je podpisal za triletno obdobje, klubu pa se ponuja možnost, da jo naknadno podaljša še za eno leto.

Zvezdniška trenerska gneča v Manchestru

Portugalec je dodal, da je na prejšnjih gostovanjih na Old Traffordu užival v družbi navijačev Uniteda. "Na ta štadion me veže nekaj prekrasnih spominov. Veselim se, da bom trener kluba s takšnim občinstvom."

Tako bosta v Manchestru v prihajajoči sezoni delovala dva trenerska velikana, ki sta se v preteklosti pomerila na številnih španskih el clasicih. Mourinho bo vodil United, Katalonec Josep Guardiola pa City.

Mourinho je na vročem stolčku nasledil Nizozemca Louisa van Gaala, ki se je od Manchestra poslovil z osvojenim pokalom FA. Rdeči vragi ne bodo nastopili v ligi prvakov, ker so angleško prvenstvo končali na petem mestu.

Preprosto najboljši na svetu

"Jose je preprosto najboljši nogometni strateg na svetu. Osvojil je ogromno lovorik in navdihnil veliko nogometašev po vsej Evropi. Odlično pozna angleško prvenstvo, tu je bil že trikrat prvak," je presrečen z razpletom, da bo novi trener Manchester Uniteda prav Mourinho, izvršni direktor kluba Ed Woodward. Prepričan je, da je izbral idealnega trenerja, ki lahko United vrne tja, kamor je pred leti že spadal, v sam vrh angleškega in evropskega nogometa.

Mourinho bo za začetek United vodil v evropski ligi.

Ne spreglejte