Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2013,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Schalke Basel

Sreda, 18. 9. 2013, 9.53

8 let

Mourinho ne skriva ambicij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Chelsea bo skušal pod vodstvom Josea Mourinha osvojiti ligo prvakov. Na uvodni tekmi bo igral proti Baslu. Nemški Schalke in romunska Steaua bosta obračunala v Gelsenkirchnu.

Schalke bo uvodno tekmo lige prvakov odigral proti Steaui, in to na svojem štadionu. Strateg nemškega kluba iz Gelsenkircha je pred tekmo prepovedal kakršnokoli podcenjevanje. "Steaua je med drugim v pretekli sezoni lige Europa premagala Chelsea in Ajax. Londončani pa so seveda največji favoriti skupine. Če bomo ponovili prejšnji tekmi iz nemškega prvenstva, potem nas bo težko premagati," je dejal strateg Schalkeja Jens Keller.

Schalke je do zdaj najboljšo uvrstitev v ligi prvakov dosegel leta 2011, ko se je prebil v polfinale. Za Schalke tokrat ne bo igral poškodovani Klaas Jan Huntelaar, kakor tudi Jermaine Jones. Schalke je poskrbel za zanimivo potezo, ko je pred koncem prestopnega roka v svoje vrste iz Milana zvabil Kevina Princa Boatenga, ki je s prvencem že odločil tekmo v bundesligi.

Steaua se je med evropsko elito prebila prvič po sezoni 2008/09. "Veseli smo, da smo spet v ligi prvakov. Upam, da nam bo uspelo dobro igrati. Razmišljati je treba o naši moči in o tem, kako zmagovati," je dejal trener romunskega kluba Laurentiu Reghecampf.

Pri Chelseaju je ob prihodu Josea Mourinha spet zavladala evforija med navijači, vendar na začetku sezone Londončani še lovijo pravo formo. Čeprav v preteklih dveh sezonah evropskih lovorik ni manjkalo, pa želi Mourinho spet skrbeti za veselje na Stamford Bridgu. "Ne želimo ponoviti pretekle sezone, ko je Chelsea izpadel že pred izločilnimi boji. Sem pa zelo, zelo vesel, da sem spet v tem klubu. Delal sem povsod, vendar z različnimi emocijami," je dejal Portugalec, ki ne skriva ambicij: če enkrat osvojiš ligo prvakov, jo želiš še drugič," je sporočil Mourinho.

Basel bo spet igral na štadionu, na katerem je v pretekli sezoni izpadel v polfinalu lige Europa, s skupnim izidom 2:5. "Prijetno je biti spet tukaj. Zdaj bo druga tekma in skušali bomo dati vse od sebe. Chelsea ima nekaj novih igralcev in trenerja, tudi mi smo naredili nekaj sprememb v kadru. Ni pa nič prijetnejšega za naše fante," je dejal trener Murat Yakin.

Pri Baslu bosta manjkala Serey Die in Mohamed Elneny. Pri Chelseaju bodo na razpolago vsi nogometaši.

Ne spreglejte